Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Hoeveel lagen gellak gebruik je
Wannee je de laagjes egaal en dun aanbrengt, in 3 of 4 laagjes, merk ik dat het mooiste resultaat wordt behaald! Wanneer je minder laagjes gebruikt kan het zijn dat je kleur minder dekkend is en je minder stevigheid krijgt voor de natuurlijke nagel.
Drie laagjes maximum
Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).
Breng de kleur Gellak direct aan en droog deze met met UV Lamp gedurende 2 minuten, LED Lamp gedurende 60 seconden. Als de laag droog is dan plaatst u de 2e laag. Deze droogt u opnieuw met uw UV Lamp of LED Lamp.
Wij adviseren het niet om je nagel te lakken zonder je basecoat en topcoat. Een basecoat zorgt voor de bescherming van de nagelplaat. Als je een gekleurde nagellak op je nagels aanbrengt dan kan die kleur in de nagelplaat trekken.
Allereerst is het belangrijk om de natuurlijke nagels licht te buffen of te vijlen met een bufferblok of fijne vijl. De gellak hecht niet goed als de nagels te glad zijn. Verwijder dus altijd voorzichtig de bovenste glanslaag. Zorg er voor dat je de natuurlijke nagels niet te veel bewerkt met de buffer of vijl.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Verwijder de primer/gellak dan met een orange-wood-stick. Als de gellak niet goed wordt aangebracht, ontstaat er lucht onder de gellak en laat de gellak snel los. Breng de base-, kleur- en topcoat in dunne laagjes aan. Hoe dikker de gellak wordt aangebracht hoe korter de houdbaarheid.
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Reacties. Dat ligt aan de dikte van de laag maar: "Iedere laag heeft minstens 10 tot 15 minuten nodig voor hij helemaal droog is. "
Hoevaak moet een topcoat aangebracht worden? Zolang je je nagellak draagt, is het het beste om elke avond een nieuw laagje topcoat aan te brengen. Hiermee verleng je de kwaliteit van je manicure en blijft hij mooi glanzen.
Wanneer het oppervlak van de nagel beschadigd is, kan Pink Gellac minder goed hechten. Het is belangrijk om zwakke nagels goed te blijven verzorgen. Want zeker bij dunne nagels kan de manicure sneller chippen.
Nadat de afzondelijke laagjes zijn uitgehard, voelt de lak nog steeds plakkerig. Dit is nodig voor de hechting van de volgende laag. Nadat de CCO Shellac Topcoat is aangebracht, voelt deze nog plakkerig aan.
Breng een heel dun laagje All About That Base Coat aan, bewaar minimaal 1 millimeter afstand tot je nagelriemen en neem het 'kopse' kantje van je nagel ook mee. Hard de lak 60 seconden onder de LED lamp. Na het uitharden blijft er weer een plakkerig laagje achter, laat dit gewoon zitten en kom er niet aan.
Ledlampen met CCFL kunnen zowel ledgels als uv-gels uitharden. Ledlampen zonder CCFL kunnen dus niet alle uv-gels uitharden, vraag daarom altijd aan je leverancier van uv-gel en gellak of het mogelijk is de gel uit te harden met een ledlamp.
Een base coat is een van de belangrijkste stappen in een manicure. Je brengt het aan na de nail prep en primer. Een base coat zorgt voor een betere hechting tussen de nagelplaat en de kunstnagel. Je gebruikt een base coat bij zowel gellak als gel en polygel.
Geef je nagellak drie minuten de tijd om uit te harden en je kunt je handen weer normaal gebruiken. Maak je nagels vetvrijSchone, vetvrije nagels zorgen er niet alleen voor dat je nagellak langer blijft zitten, maar ook dat de lak sneller droogt. Je kunt dit doen met een facewash voor een gecombineerde tot vette huid.
Mocht je sneller uitgekeken zijn op je keurtjes, dan kun je met gewone nagellakremover je nagellak eraf halen. De gellak blijft dan zitten en hier kun je dan gewoon weer een ander laagje overheen lakken. Na een week tot twee weken gaat de gel los zitten en kun je dit er vaak vrij gemakkelijk weer af trekken.
Gellak aanbrengen over UV gel is geen probleem. Omdat beide producten uit “dezelfde ingedriëntengroep” (om het zo maar te noemen) komen hechten ze goed op elkaar.
Door de nagels te sealen voorkom je de gellak chipt. Sealen betekent dat je ook de randen, de zijkanten en de onderkant van de nagels lakt. Zo voorkom je dat lucht en water onder je gellak komt.
Uitgroei gellak
Wanneer je de gellak nog niet wilt vervangen kun je de uitgroei behandelen of laten behandelen door een nagelstyliste. Je kunt dit echter ook nog even uitstellen door de uitgroei te 'verbloemen' met nagellak. Eventueel kun je de gellak op je nagel eerst iets 'opvijlen' met een niet al te grove vijl.
Zonder lamp is de gellak minder lang mooi. De gellak die droogt met een lamp is steviger! Als je art op de nagel aan wilt brengen is het een nadeel als gellak zonder lamp sneller droogt en daarom is de gellak die onder de lamp droogt voor art een betere optie. Je hebt dan langer de tijd.
Uw nagels groeien door, wat inhoudt dat uw kunstnagels bijgewerkt en opgevuld moeten worden. In principe is het zo dat u na 2-3 weken de uitgroei goed zult kunnen zien. Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken.