Een vulgewicht van 7 kg is relatief klein ten opzichte van de 8 kg en 9 kg trommel, maar voldoende voor singles en samenwonenden. Let er wel op dat dat als je een wasmachine hebt met een groter vulgewicht je in dit geval jouw wasgoed in 2 delen moet drogen.
Maar gemiddeld gezien is een kilo kleding bijvoorbeeld: 3 spijkerbroeken, 10 t-shirts of 5 jurken. Op de Kilo Kilo events betaal je voor zo'n kilo-hoeveelheid kleding maar € 20,-.
Dus bijv. 10 spijkerbroeken + 5 overhemden + 5 pantalons + 5 t-shirts + 5 onderbroeken + 2 zomerjassen = ong. 10 kg.
De dikte van het katoen
T-shirts van een hogere kwaliteit bevatten over het algemeen een hoger percentage stof per vierkante meter. Meestal ligt het gewicht op 80 – 300 gram per meter.
Een volledige outfit weegt gemiddeld 1 - 2 kg. Natuurlijk is het gewicht afhankelijk van het soort outfit en de gebruikte stoffen. Een herenkostuum, inclusief overjas, weegt al gauw 3 - 4 kg. Een zomeroutfit, gemaakt van lichtgewicht stoffen, kan in totaal minder dan 1 kg wegen.
Mag ik op de weegschaal staan met kleding aan? Voor een goed resultaat weeg je jezelf zonder kleding aan. Elk kledingstuk en paar schoenen kan een ander gewicht hebben, waardoor dit de meetresultaten beïnvloedt. Een outfit met schoenen en jas maak je namelijk zo 2 á 3 kilo zwaarder!
Een overhemd weegt gemiddeld tussen de 250 en 350 gram. Het gewicht van een overhemd wordt bepaald door enkele factoren.
Wat zegt het aantal g/m2? Het aantal gram per m2 is simpelweg het gewicht van het doek per vierkante meter. Als jij dus een shirt hebt van 180 g/m2, weegt één vierkante meter stof van het betreffende shirt 180 gram. Hoe dikker de stof, hoe zwaarder het werkkledingstuk wordt.
Wat betekent g/m2? g/m2 Is de afkorting van grammen per vierkante meter. Wanneer er bij een poloshirt wordt aangegeven dat deze 180 g/m2 weegt, wil dat zeggen dat één vierkante meter stof 180 gram weegt.
Hoeveel kilo is een kledingmaat? Gemiddeld is 5 kilo een kledingmaat. Echter kan dit per persoon verschillen op basis van je geslacht, leeftijd en lichaamsbouw. De verschillen variëren doorgaans van 4 tot zo'n 8 kilo.
Vooraf. Check hoeveel kilo's je mee mag in je handbagage. Dit kan je vaak op de site van de airline waarmee je vliegt vinden. Meestal is dit 10 tot 15 kilo, maar het kan ook 5 kilo zijn.
Om één kledingmaat te verliezen, zou je ongeveer vier kilo aan vet moeten kwijtraken. Voor zij die liever in calorieën dan in kilo's tellen: vermenigvuldig dat getal gewoon met 7000 (ja, om een kilo aan vet te verliezen moet je gemiddeld zo'n 7000 kcal verbranden).
Hoeveel is een kilo kleding dan? Ongeveer 3 spijkerbroeken, 10 t-shirts en 5 jurken.
Uit onderzoek blijkt dat de Nederlander gemiddeld vijftig van de in totaal 173 kledingstukken niet draagt. Daarnaast gooien we jaarlijks ook nog eens veertig items per persoon weg. Die 173 kledingstukken zijn dus blijkbaar overbodig, maar toch kopen we nog steeds 46 nieuwe kleren per jaar.
Als je je afvraagt hoeveel kledingstukken je minimaal nodig hebt om dagelijks netjes voor de dag te komen, dan is het antwoord volgens modeontwerpster Marieke Flipse 10 stuks. Een ander veelgenoemd aantal is 30. Ik denk dat je met 10 kledingstukken inderdaad een heel eind komt.
Een goed T-shirt is gemaakt van een stevige kwaliteit, vaak van het materiaal katoen in combinatie met stretch. Katoen is namelijk een ontzettend sterk en slijtvast materiaal. Zoek je duurzamere witte shirts die je de hele dag fris houden, dan ga je voor het materiaal bamboe.
Als we spreken over gewicht van stoffen dan gaat het over de dichtheid van de stof bij het weven. Aan de hoeveelheid kan je bepalen of het over een dunne of dikke stof gaat, dit staat uitgedrukt in g/m2.
De reden hiervoor is dat bij droog haar knippen de haarpunten sneller overal naartoe springen. Nat haar is zwaarder, waardoor het haar op zijn plaats blijft.
Doe het 't liefst ook voordat je hebt gedoucht. Je huid is namelijk het grootste orgaan van het lichaam en neemt makkelijk vocht op. Na het zwemmen of een douche, kan je huid wel 1 tot 3 kopjes water opnemen. Daardoor lijk je zo een paar pondjes zwaarder dan je daadwerkelijk bent.
Schoenen met metalen delen, huiden en leer wegen tot 2 kilogram, terwijl niet-metalen schoenen van stof of microvezel minder dan 1 kilogram kunnen wegen. Staal is bijvoorbeeld 2,5 keer dichter en zwaarder dan aluminium.