De vuistregel voor volwassen honden is 20 à 25 gram vlees per 1 kg. Dus als jouw viervoeter 30 kilogram weegt, geef je 750 gram vlees per dag (30 x 25). Dit kun je over twee momenten verspreiden. Dus 375 gram in de ochtend en 375 gram in de avond.
Hoeveel vers vlees heeft mijn hond of kat nodig per dag? Ongeveer 50 gram per kg lichaamsgewicht en bij kleinere rassen tot wel 100 gram per kg lichaamsgewicht. Hoe ouder de pup wordt, hoe minder per kg lichaamsgewicht je hoeft te voeren.
Probeer om de normale maaltijd te verdelen in een verhouding van 2:1 of 3:1. Als je je hond normaal gesproken 224 gram hondenvoer geeft als maaltijd, geen je hond dan slechts 150 gram hondenvoer en 50 gram kip, of 170 gram hondenvoer en 30 gram kip.
Als je dergelijke risico's helemaal wilt vermijden, kook dan een kipfilet voor je hond. Ten tweede, voer je hond niet te veel kip! Voor een middelgrote hond is tussen 1/4 en 1/3 kopje gekookte kip meer dan genoeg. De normale voeding van jouw hond moet de juiste hoeveelheid mineralen en vitamines bevatten.
Kipfilet schadelijk voor je hond? Je kunt je hond prima een stukje kipfilet geven. Zorg er wel voor dat het goed is gerookt, gebakken of doorgekookt, zodat bacteriën dood zijn. Gebakken kipfilet bevat veel vet door het bakken in olie of boter, dit kan problemen geven met maag en/of darmen voor sommige honden.
De vuistregel voor volwassen honden is 20 à 25 gram vlees per 1 kg. Dus als jouw viervoeter 30 kilogram weegt, geef je 750 gram vlees per dag (30 x 25). Dit kun je over twee momenten verspreiden. Dus 375 gram in de ochtend en 375 gram in de avond.
Hoeveel eieren moet ik voeren? Ongeveer 1 ei per 10 kilo lichaamsgewicht per week en voor honden kleiner dan 10 kg is een eitje per week prima. Hoe zit het met rauwe eieren en biotine-tekort? Vaak wordt er gezegd dat je eieren niet rauw mag voeren, omdat het eiwit avidine bevat, wat de opname van biotine verhindert.
Zolang je de kip goed kookt en samen met de rijst naturel is dan is het geen enkel probleem om je hond in beperkte portie rijst met kip te voeren. Zorg er wel voor dat je de kip niet bakt, maar kookt dit in verband met olie of boter wat erg vet kan zijn. Hierdoor kan je hond last krijgen van zijn maag en darmen.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Rijst is een voedingsstof die behoort tot de granen. Rijst is op zich niet slecht voor een hond maar evenals de overige granen moet deze wel ontsloten zijn. Bovendien is witte rijst een snelle koolhydraat die er dus voor kan zorgen dat de bloedsuikerspiegel of glucosespiegel van de hond in een piek omhoog gaat.
Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan, hij kan hier niets mee en is ongezond.
Rauwe vleesvoeding. De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden met onverklaarbare gezondheidsklachten, voelen zich beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.
Gewoon rauw vlees, dat voorzien is van het keurmerk Kompleet Vers Vlees (KVV) is hiervoor het best geschikt. Dit is voeding die voor 70-75% bestaat uit producten van dierlijke oorsprong, dus botten (al dan niet gemalen), spiervlees, orgaanvlees, kleine hoeveelheden groente of maaginhoud, olie, vetten en eieren.
De gedroogde kip is niet alleen een gezond tussendoortje voor je volwassen hond maar je kan een gedroogde kipfilet ook aan je puppy geven. Ideaal aangezien het niet te hard is maar ook niet te zacht. Puppy's en jonge honden kunnen lekker lang kluiven op een gedroogde kipfilet. Advies: 1 gedroogde kipfilet per dag.
Een richtlijn voor de ideale hoeveelheid voer per dag is zo'n 25 gram per kg lichaamsgewicht zolang ze nog in de groei zijn. Volwassen honden kunnen toe met 10 gram per kg lichaamsgewicht. Zoals hierboven echter al staat beschreven, is dit maar een indicatie.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Gekookte spaghetti of pasta is prima voor honden om in kleine hoeveelheden te eten. Spaghetti is niet schadelijk voor honden als het slechts af en toe wordt gevoerd en puur wordt geserveerd.
Beschuit is licht verteerbaar en zorgt ervoor dat de darmen tot rust komen door de vele vezels. Door je hond meerdere malen per dag kleine porties beschuit te geven kun je goed in de gaten houden of er verbetering in zit.
De verhouding tussen rijst en kip zou 2:1 of 3:1 moeten zijn (dus twee- of driemaal zoveel rijst als kip). Geef je hond de kip met rijst in zijn normale voerbak. Volg de instructies van je dierenarts op met betrekking tot het voeren van je hond. Doorgaans geef je een hond die overgeeft steeds een klein beetje.
Geef bijvoorbeeld gekookte witte rijst met water en een kleine hoeveelheid proteïne. Een andere goede optie is gekookte kip met gekookte rijst of pasta, vermengd met probiotica. Als de ontlasting weer enigszins normaal wordt, kun je weer langzaam teruggaan op het voer dat je hond normaal krijgt.
Als je jouw dier ei wil geven, adviseren we het volgende. Geef het ei altijd: Gekookt. Vooral vanwege het gevaar van salmonella, een bacterie die tot nare klachten kan leiden.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.
Vlees (vers en verhit) is beter te verteren dan brokken. Vers-vlees diëten bevatten daarnaast weinig vezels. Dat is de reden dat honden en katten op een vers vlees dieet weinig ontlasting produceren. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn: er zijn honden die obstipatie krijgen van een vlees dieet.