Daar zou ook een Bethlehem hebben gelegen. Jozef en Maria waren lid van deze Esseense gemeenschap. Jezus trouwde later met Maria Magdalena. Ze kregen een dochter en na de kruisiging twee zoons.
Matteüs 12: 46, Marcus 3:31 en Lucas 8:19: "zijn broers" Matteüs 13: 55, 56 en Marcus 6:3: "zijn broers" worden met name genoemd (Jakobus, Jozef / Joses, Simon en Juda) en "zijn zusters" Johannes 2:12: "zijn broers"
[1] Afstamming van Jezus Christus, zoon van David, zoon van Abraham. [2] Abraham was de vader van Isaak, Isaak van Jakob, Jakob van Juda en zijn broers.
De drie Maria's zijn drie vrouwen met de naam Maria die genoemd worden in het Nieuwe Testament en die gezamenlijk een veel voorkomend thema vormen in de christelijke kunst.
Sint Joachim en Sint Anna zijn volgens de katholieke, orthodoxe, anglicaanse traditie de ouders van Maria en dus de grootouders van Jezus. Zij worden voor het eerst genoemd in het proto-evangelie van Jacobus, een van de apocriefe boeken van het Nieuwe Testament.
70 n.C., dat wil zeggen ongeveer 40 jaar na het overlijden van Jezus.
Op 3 juni 2016 werd de gedachtenis van Maria Magdalena op 22 juli in de Rooms-Katholieke Kerk in opdracht van paus Franciscus opgewaardeerd tot feest. Daarmee werd zij verheven tot de apostelrang.
Drie Maria's in het bijzonder: Maria de Moeder, die in de rooms-katholieke kerk als de heilige Maagd Maria wordt vereerd, Maria van Magdala, beter bekend als Maria Magdalena, en Salomé – die ook Maria wordt genoemd. Zij zouden, volgens sommige evangelisten althans, aan de voet van het kruis hebben gezeten.
In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Maria als babynaam is gegeven. Maria is een van de meest gebruikte namen in ons land. Er zijn maar liefst 1.522.000 vrouwen en 510.000 mannen die deze naam dragen. De naam wordt sinds 1970 minder vaak gegeven en de populariteit neemt steeds verder af.
Jezus wordt vaak afgebeeld als een blonde Europeaan. Maar daar klopt niets van. Hij had waarschijnlijk donkerbruine of zwarte krullen en een korte baard, zoals bij joodse mannen in Judea gebruikelijk was. Jezus' huidskleur en uiterlijk worden niet vermeld in de Bijbel of in historische bronnen.
God zag er dus uit als een mens. Omdat God een wijze man was die als een vader waakte over de mensen, kozen kunstenaars er in de Middeleeuwen al voor om hem te tonen als een grijze oude man. Vaak had hij wit/grijs haar en een baard. Ook Michelangelo schilderde hem met een baard in zijn frescos in de Sixtijnse kapel.
1:18) en de zwangerschap van Maria wordt door Matteüs vanuit twee verschillende perspectieven verteld, dat van Jozef en dat van de engel. Voor Jozef lijkt het alsof Maria, zijn verloofde, gemeenschap met een andere man had en vervolgens zwanger werd.
Het graf van Jezus
De Heilig Grafkerk bevindt zich in Jeruzalem en is een heilige plek voor Christenen. Zij geloven namelijk dat het graf van Jezus (zie kader) in deze kerk te vinden is. De Bijbel vertelt dat Jezus Christus na de kruisiging door twee van zijn volgelingen begraven werd.
Jacobus zou ook een neef van Jezus geweest kunnen zijn. Volgens de overlevering is deze Jacobus degene die aan het hoofd van de christengemeente van Jeruzalem werd geplaatst, toen de apostelen het Evangelie elders gingen verkondigen. Op het apostelconcilie in Jeruzalem speelde hij een belangrijke rol.
In het evangelie van Marcus, Matteüs en Lucas wordt Simon van Cyrene genoemd. Tijdens de kruisweg van Jezus wordt hij gedwongen het kruis te dragen.
Daarom werd zij later ook wel 'Apostel van de Apostelen' genoemd. Maria Magdalena zou vervolgens in Zuid-Frankrijk hebben geleefd en daar zijn overleden. Relieken van haar zouden daarna naar Vézelay zijn gebracht, waar zij in de crypte van de basiliek werden bewaard.
Volgens een antieke Palestijnse traditie werd Maria geboren in Jeruzalem. De plaatselijke overlevering lokaliseerde haar geboortehuis in het noordoostelijke stadsdeel, vlakbij de Vijver van Bethesda. De moeder van Jezus werd vermoedelijk geboren in het jaar 25 vóór de christelijke jaartelling.
Ze wordt ook de 'moeder van God' genoemd. Het blauw van haar kleding symboliseert daarmee het hemelse en vormt een contrast met het rood van de aarde (kleur van het bloed). Ook werd blauw symbool voor de puurheid (maagdelijkheid) van Maria. Ook moderne meesters bleven het blauw gebruiken als kleur van Maria.
Volgens de geruchten zochten de ridders fanatiek naar de graal onder de Tempelberg in Jeruzalem. Die ligt dicht bij de plekken waar Jezus het Laatste Avondmaal at en werd gekruisigd. Als de heilige graal niet naar Engeland is gebracht door Jozef van Arimathea, dan was de Tempelberg een goede tweede als verstopplek.
Maria Magdalena is een rijk figuur. Ze wordt in de evangeliën genoemd met haar volledige naam en is aanwezig bij belangrijke sleutelmomenten in het leven van Jezus.
De Heilige graal werd zo een metafoor voor de heilige eucharistie. In latere versies werd de graal beschreven als een schaal of beker, waarin Jozef van Arimathea bloed van Jezus Christus opving tijdens diens kruisiging.
Volgens de evangelist Mattheüs was de timmerman Jozef verloofd met Maria, en woonden ze zelfs nog niet samen, toen Maria zwanger bleek. Jozef wilde discreet van haar scheiden om haar niet in opspraak te brengen, maar een engel verscheen in zijn droom en vertelde dat niet hij, maar de Heilige Geest een kind had verwekt. ...
Onvruchtbaar en ongehuwd zwanger
Elisabet en Maria worden door de onvruchtbaarheid nauw met hun joodse voormoeders verbonden. Sara was al een oude vrouw toen zij zwanger werd, net als Elisabet. Zij worden beiden met dezelfde woorden beschreven: 'op dagen gekomen, onvruchtbaar' (Gen. 18,11; Luc.