Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht.
Kip: Kippenborstfilets hebben doorgaans een gewicht van 150-200 gram per persoon, terwijl drumsticks en dijen iets meer kunnen wegen, rond de 200-250 gram per persoon.
1 kg kip is genoeg voor 7 tot 8 personen die goed eten, 9 voor gemiddelde eetlust. Dus plan dienovereenkomstig. 2 kg . Ik tel meestal 5 personen voor één kip die minder dan 1 kg weegt.
Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de eetlust van je gasten. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele botjes die in de kip zitten.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht.
Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
1 kg kip is meer dan voldoende voor 5 leden. Dus 2 kg kip is voldoende voor 10 leden. Hoeveel kip is er nodig voor 100 personen?
Hoeveel hele kip heb ik nodig per persoon? Een hele kip van 1,2 tot 1,5 kg is meestal voldoende voor 4 personen.
Reken op ongeveer 1/4 tot 1/3 pond botloze kip per portie. Over het algemeen levert 3/4 pond botloze kipfilets zonder vel 2 kopjes in blokjes gesneden gekookte kip op.
Voor elke volwassene moet u rekenen op ongeveer 113 tot 143 gram gekookte kip . 283 gram rauwe, botloze kipfilets leveren ongeveer 186 gram gekookte kip op, terwijl 283 gram rauwe, botloze kippendijen ongeveer 143 gram gekookte kip opleveren.
Als algemene richtlijn geldt echter dat 1 kg kip voldoende zou moeten zijn voor ongeveer 4-6 personen , uitgaande van een portiegrootte van ongeveer 150-200 gram kip per persoon. Houd er rekening mee dat dit slechts een schatting is en dat het werkelijke aantal personen dat 1 kg kip kan bedienen, kan variëren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.
Kip is een vleessoort die past bij ontzettend veel gerechten en is dan ook erg populair onder sporters. Volwassenen hebben tussen de 100 en 125 gram vleeswaren per dag nodig. Aangezien je overdag hoogstwaarschijnlijk nog wat aan vlees eet, is 100 gram kipfilet per portie avondeten een mooie hoeveelheid.
Ongeveer 7 a 10 spiesen per kilo.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Vlees verliest bij de bereiding ongeveer een kwart aan gewicht (vocht). Je hebt dus 100 gram vers vlees nodig om (netto) 75 gram over te houden.
Hoeveel kip en gevogelte per persoon voorzien op de BBQ? Wij raden aan om in totaal 400 à 500 gram eten per persoon te rekenen. Dit zijn een 3 à 5-tal stukken (vlees, gevogelte, vis of vegetarisch). Om je barbecue-gasten te laten genieten van een gevarieerd aanbod voorzie je 100 gram gevogelte per persoon.
We braadden kippen van 3, 4 en 5 pond en plukten ze vervolgens schoon om te kijken hoeveel vlees we per pond konden krijgen. De vogels kregen gemiddeld ongeveer 1 kopje gekookte geplukte kip per pond rauwe kip (de rauwe kip van 3 pond leverde ongeveer 3 kopjes gekookte kip op), en de verhouding wit vlees tot donker vlees was ongeveer 2 op 1.
Bij grote groepen reken je ongeveer 150 gram kip per persoon als het hoofdgerecht is. Voor 20 personen betekent dat: What is this? 3 kilo kip als je kipfilet of dijen gebruikt.
Als kip het hoofdgerecht is, zoals deze in de pan gebakken kipfilets, kunt u rekenen op 4 tot 6 ons per persoon . Het kan ook variëren op basis van het aantal bijgerechten dat u van plan bent te serveren. Als kip wordt toegevoegd aan pasta of stoofschotel, dan heeft u mogelijk geen royale hoeveelheid nodig. In deze gevallen is 3 tot 4 ons per persoon voldoende.
Eén tot twee stukken kip per persoon wordt aanbevolen. Hoeveel stukken kip zou je willen eten? De meeste mensen die van kip houden, zouden waarschijnlijk twee stukken kiezen voor een normale portie.
Hangt een beetje af van de eetlust van de mensen die eten. Als je er veel kanten aan hebt en de mensen zijn geen grote eters, dan zijn 3 vogels of een kwart kip per stuk misschien prima . Grotere eters, kleinere vogels en misschien 6 zouden beter zijn, een halve kip per stuk.
Het hangt er heel er vanaf hoe lang je er over wilt doen. Is het zoals de standaard bbq met een uur tot anderhalf gedaan dan kan je goed de hoeveelheid van de slager aanhouden(gemiddeld tussen de 400 en 450gr pp). + Een beetje salade en brood zit je dan al snel op 550 a 600gr totaal aan eten.
Geen grote schalen meer maar alles apart geserveerd in kleine fraaie schaaltjes. Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.
Hoeveel stoofvlees per persoon voorzien? Je hebt zo'n 200 gram vlees per persoon nodig. Snij het in gelijke blokjes van 4 op 4 cm. Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen.