Het algemene advies voor volwassenen is een maximale dagelijkse inname van ongeveer 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag. Je behoefte aan natrium kan iets hoger liggen dan normaal als je veel vocht verliest.
Dit is een mengsel van water en zout en daar drink je een beetje van, adviezen zijn 1-2 theelepels in de ochtend, en dan gebeuren er wonderen.
De aanbevolen hoeveelheid is minder dan 2.300 milligram – 1 theelepel – per dag. Als u Keltisch zout binnen de aanbevolen richtlijnen consumeert, kan Keltisch zout goed voor u zijn.
Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig consumeren van Keltisch zeezout kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Dit komt door de afwezigheid van natrium en de aanwezigheid van mineralen zoals magnesium en kalium, die beide een gunstig effect hebben op de bloeddruk.
Door gewoon zout te vervangen door Keltisch zeezout, kunt u genieten van verbeterde smaken in uw maaltijden en tegelijkertijd profiteren van het mineraalrijke profiel dat helpt de bloeddruk te verlagen. Klaar om Keltisch zeezout te proberen? Begin met het in kleine hoeveelheden in uw dieet te integreren en observeer hoe uw lichaam reageert .
Je kunt zelf Sole maken om zo keltisch zeezout te drinken. Voeg bijvoorbeeld een theelepel Sole toe aan een glas water als smakelijk, verfrissend drankje. Je kunt het ook gebruiken als vervanging voor gewone zout in je favoriete recepten, zoals soepen, sauzen, salades en stoofschotels.
Als U last heeft van psoriasis, eczeem of uitslag, zorgt het Keltische zeezout ervoor dat uw huid tot rust komt! – Gebruik in bad geeft positief effect van rust. – Werkt verlichtend voor: eczeem, psoriasis en schimmels.
Zes gram fijn keukenzout zijn dus zo'n drie halve theelepels. In werkelijkheid krijgen we drie volle theelepeltjes binnen. Wij vrouwen eten gemiddeld 7,5 gram zout per dag. Mannen zelfs bijna 10 gram.
Zijn er nadelen aan het consumeren van Keltisch zeezout? Overmatig zout kan bijdragen aan vochtretentie , wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel, gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Keltisch zeezout bevat ook veel natrium.
Keltisch zeezout verlaagt de bloeddruk. Hoe lang kun je Keltisch zeezout bewaren? Oneindig!Mits op een koele en donkere plaats bewaard.
De techniek houdt in dat je een paar kristallen Keltisch zeezout onder je tong laat oplossen voordat je water drinkt om de wateropname in het lichaam te verbeteren vanwege het magnesium dat het bevat. Magnesium kan bloedvaten ontspannen en de bloedsomloop verbeteren, waardoor de opbouw van extra vocht in het lichaam wordt verminderd.
Gebruik natuurlijk, mineraalrijk zout
Dit is een lege vorm geraffineerd zout dat voornamelijk uit natrium bestaat. Zout heeft een grote invloed op onze waterhuishouding en te veel zout onttrekt vocht uit onze weefsels. Het beste zout is Keltisch zout.
Natuurgenezers en andere professionals in de gezondheidszorg die de voordelen van goed zout in uw voeding erkennen, raden aan om elke dag ¼ tot een hele theelepel Keltisch zeezout in een van uw glazen water te drinken. Daarnaast kunt u Keltisch zeezout toevoegen aan uw gerechten en als garnering.
De zee werkt als een zuiveraar voor vele toxines. Er zitten inderdaad iets meer sporen van zware metalen in het Keltische zeezout, maar dat zijn zulke marginale hoeveelheden, dat er absoluut geen sprake is van een gevaar voor je gezondheid. Keltisch zeezout is de winnaar met Himalayazout als beste inhalingszout.
Gezond zout eten
Als je toch wat zout toevoegt, kies dan voor goed zout met veel mineralen en sporenelementen, zoals Keltisch zeezout of Himalayazout.
Hoeveel zout mag je maximaal per dag? De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om dagelijks niet meer dan 6 gram zout te nemen. Dit staat gelijk aan 2,4 gram natrium. Op basis van de voedselconsumptiepeiling kan een indicatie worden gegeven van de hoeveelheid zout die de Nederlandse bevolking binnenkrijgt.
Dagelijkse zoutinname
Volwassenen zouden niet meer dan 6 gram zout per dag moeten eten (ongeveer 1 afgestreken theelepel). Dit omvat het zout dat al in ons eten zit en het zout dat tijdens en na het koken wordt toegevoegd. Baby's zouden niet veel zout moeten eten, omdat hun nieren nog niet volledig ontwikkeld zijn en het niet kunnen verwerken.
Keltisch zout is meer dan alleen een smaakmaker. Het zit boordevol mineraalrijke goedheid die geweldig is voor je huid. Door het toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine kan je huid nieuw en verfrist aanvoelen .
Volgens het voedingscentrum zijn de verschillen in natriumgehaltes te klein om te zeggen dat het Keltische zeezout gezonder is. Natrium hebben we nodig om onze vochtbalans te regelen, maar ook de bloeddruk en spiercellen. Per dag mogen we maximaal 1,5 gram natrium innemen, dat komt neer op zo'n 1,5 theelepel zout.
Veel mensen kiezen ervoor om Keltisch zeezout in hun dagelijkse routine op te nemen door het toe te voegen aan hun drinkwater. Door een kleine hoeveelheid van dit zout aan water toe te voegen, creëren ze een drankje dat bekendstaat als sole water.
Dit vochtig Keltisch zeezout uit de Franse Guerande is het meest natuurlijke zeezout dat je kan vinden. Het ondergaat geen enkele bewerking. Het is ongewassen, ongeraffineerd en volledig vrij van additieven. Hierdoor behoudt Keltisch zeezout haar complexe, volle smaak en natuurlijke vochtigheid.
Hoe bewaar ik Keltisch zeezout het beste? Bewaar het zout op een koele, droge plaats in een luchtdichte verpakking om zijn vochtigheid en smaak te behouden.
Hydratatie: Sole helpt het lichaam te hydrateren, vooral na een nacht van natuurlijke reparatie en detoxificatie tijdens de slaap. Het drinken van sole in de ochtend kan helpen het lichaam weer te hydrateren en verfrist aan de dag te beginnen.