1° Indien een eerste ploeg van een herenclub of herenafdeling van het amateurvoetbal drie keer achtereenvolgens of vijf keer in de loop van het seizoen in het kampioenschap forfait verklaart voor haar ploeg A of B, naargelang het geval, wordt zij beschouwd als hebbende algemeen forfait gegeven voor de betreffende ploeg ...
Als een persoon of een ploeg voor een sportwedstrijd niet komt opdagen of om de een of andere reden niet kan spelen of moet opgeven, dan spreekt men in de standaardtaal in België van forfait geven. De tegenpartij wordt dan automatisch winnaar.
Antwoord: een speler is geschorst als hij in de eindronde TWEE gele kaarten heeft gekregen, in tegenstelling tot drie in de gewone competitie.
De Vlaamse Studiecommissie zette daartoe het licht zaterdag al op groen, de beslissing werd maandag bevestigd door de Hoge Raad. Concreet: eerste ploegen van tweede afdeling VV tot vierde provinciale mogen vier wisselspelers op de bank zetten en ook vier wissels doorvoeren.
* Derde Provinciale Afdeling.
- Drie reeksen van 16 ploegen. - De kampioen van elke reeks stijgt naar de 2e provinciale afdeling. - Er wordt een eindronde georganiseerd om de stijgers naar tweede provinciale aan te duiden buiten de kampioen van elke reeks.
Om op provinciaal niveau te mogen spelen, moet je twee sterren halen. Om interprovinciaal te shotten heb je drie of meer sterren nodig. Een zogenaamde Audit Pass is geldig voor drie seizoenen.
Betaald voetbal (inclusief interlands en Europees voetbal)
Voor de 5 wissels geldt dat er maximaal 3 wisselmomenten per wedstrijd zijn. Daarnaast is er tijdens de rust een extra wisselmoment. In een reguliere wedstrijd kan er dus 4 keer gewisseld worden.
Op het jaarlijkse congres in Qatar heeft de internationale spelregelcommissie IFAB maandag bepaald dat voetbalteams vanaf volgend seizoen vijf keer per wedstrijd mogen wisselen, in plaats van de gebruikelijke drie keer.
Bij officiële voetbalwedstrijden in de A-categorie van de KNVB mag een trainer 3 keer wisselen. Bij alle wedstrijden in de B-categorie mag er doorlopend gewisseld worden. Tijdens oefenwedstrijden in de A-categorie moet er overeenstemming worden bereikt tussen de twee trainers over het aantal wisselmogelijkheden.
Wanneer een speler twee gele kaarten krijgt in een competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd heeft dit tot gevolg dat de speler is uitgesloten van deelname aan competitiewedstrijden en daarmee samenhangende wedstrijden totdat zijn team de eerstvolgende competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd ...
Een rode kaart betekent dat de speler het veld moet verlaten en hij is ook de volgende wedstrijd geschorst. De speler ontvangt een schikkingsvoorstel, daarin staat de straf die de speler opgelegd krijgt.
Je kan slechts van club veranderen met toestemming van je huidige club. Dit moet gebeuren met een zogenaamde “witte transfer”. Deze overgangsmachtiging gebeurt via E-Kickoff en wordt door de inkomende club aangevraagd.
Na een directe rode kaart is een speler automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst. Daarna bepaalt de KNVB-tuchtcommissie de uiteindelijke straf.
In het Nederlands betaald voetbal heeft een gele kaart geen directe gevolgen, de bestrafte speler kan de wedstrijd voortzetten. Bij de lagere klassen in het amateurvoetbal (in de B-categorie) heeft een gele kaart wel directe gevolgen: De speler die de kaart krijgt, mag 10 minuten niet meespelen.
Tijdens de wedstrijd mag elk team maximaal vijf spelers wisselen; Voor die vijf wissels mogen tijdens de wedstrijd maximaal drie wisselmomenten (excl. de rust) worden gebruikt. Dit is om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt; Naast die drie wisselmomenten mag ook tijdens de rust worden gewisseld.
Eerder sprak wereldvoetbalbond FIFA zich al uit voor vijf wissels per wedstrijd. Coaches kregen na het uitbreken van het coronavirus de mogelijkheid niet drie maar vijf spelers te wisselen. Op die manier konden spelers ontlast worden met het oog op een overvolle speelkalender.
Categorie A
Mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse. Vrouwen veldvoetbal Eredivisie Vrouwen tot en met derde klasse. JO13 t/m JO19 (Ere)divisie tot en met de Hoofdklasse.
Een speler die eenmaal is gewisseld mag niet meer deelnemen aan de wedstrijd. Bij wedstrijden van de senioren en vrouwen in de categorie B is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan. Dat betekent dat hier een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld.
Op het jaarlijkse congres in Qatar heeft de internationale spelregelcommissie Ifab bepaald dat voetbalteams vanaf volgend seizoen vijf keer per wedstrijd mogen wisselen, in plaats van de gebruikelijke drie keer.
Bij deze sport strijden twee ploegen van elf spelers tegen elkaar, het doel is om meer doelpunten te maken dan de tegenstander. De bal mag met alle lichaamsdelen worden aangeraakt, behalve met de armen en handen. Normaliter zal het spel worden begeleidt door één scheidsrechter, plus twee grensrechters.
Naast Essevee behoren ook (in alfabetische volgorde) RSC Anderlecht, Club Brugge, Charleroi, KAS Eupen, KRC Genk, KAA Gent, OHL, Standard, Sporting Lokeren, Mechelen en STVV tot de Elite 1. Alle voetbalclubs die elitevoetbal ambiëren dienen een licentiedossier in, ook voor het jeugdvoetbal.
Vanaf volgend voetbalseizoen zullen alle provinciale jeugdploegen in het Brussels Gewest samen spelen in een nieuwe competitie, de Iris League. Die vervangt de bestaande provinciale jeugdreeksen. De grotere clubs in Brussel, RSC Anderlecht, RWDM en White Star, vrezen dat het niveau daarmee zal dalen.
Het betaald voetbal in Nederland bestaat uit de Eredivisie en Eerste divisie. Daaronder zijn er de Tweede divisie, de Derde divisie (zaterdag en zondag), Hoofdklassen, Eerste klassen enzovoort.