Voor cocktails gebruikt u 5 à 6 ijsklontjes per glas, u kunt dan 80 glazen van ijs voorzien met 5 kg ijs. Wij adviseren om ongeveer 150 gram crushed ice per cocktail te gebruiken. Door veel ijs te gebruiken koelt de drank sneller af, waardoor het ijs niet hoeft te smelten.
Reken ongeveer op 200 gram ijs per cocktail.
Dus in het vervolg kan je je beter vragen stellen wanneer je weinig ijs krijgt in je drankje.
Voeg ijsblokjes toe in de shaker. Houd hiervoor 1 glas met ijs aan, ongeveer 1/4 van je shaker. Voeg met een barmaatje alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden toe.
Ice ice baby!
In een mojito doe je crushed ice, in een negroni moeten gewone ijsblokjes.Bij een dry Martini mag dan weer geen ijs in het glas. Is het soort ijs dat je kiest voor je cocktail dan zo belangrijk? Ja zeker!
IJs dient om de cocktail af te koelen. Zover was u al. Het dient echter ook om het drankje te verdunnen. Dilutie is zodanig belangrijk dat het een cocktail kan 'maken of kraken'.
Voor 1 glas: 1 deel gin (30-50 ml) 3 delen tonic (90-150 ml) IJsklontjes.
Maar hoeveel ijs voeg je toe? Een klein beetje water (gesmolten ijs) is al genoeg om de smaken en aroma's van de whisky intenser te maken. Door teveel water verdwijnt de smaak. Je wilt dus niet dat het ijs te snel smelt, waardoor er te veel water bij de whisky komt.
Shaken met ijs is de bekendste cocktailtechniek. Doe eerst ijsblokjes in de shaker.Voeg daarna alle ingrediënten toe en schud 10 seconden.Als je condensvorming ziet aan de buitenkant van de shaker, is de cocktail klaar.
Frozen Cocktails van 24 ICE zijn verfrissende ijsjes in allerlei kleuren en smaken. En het is niet zomaar een ijsje.. Het is namelijk een ijsje die is ontwikkeld van jouw favoriete shotje of cocktail! De ijsjes bevatten 5% alcohol en slechts 56 calorieën.
Een cocktail mag pas een cocktail genoemd worden als het bestaat uit minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en één alcohol moet bevatten, zoals de klassieke gin-tonic, pina colada of de mojito.
Shake lang genoeg. De meeste cocktails zijn goed geshaket na 10-12 seconden. Wanneer de shaker condenseert, is de cocktail meestal koud genoeg. Je kan ook beter iets te lang shaken dan te kort.
Meestal een inhoud van 14 cl. Het glas wordt veel gebruikt voor cocktails 'on the rocks' (= met ijsklontjes). Maar is ook het glas voor veel buitenlandse gedistilleerd dranken zoals Whisky of Gin.
Hoeveel ijs heb je nodig voor een ijsbad? Voor een ijsbad van +- 200 liter heb je ongeveer 40 tot 60 kg ijsblokjes nodig. Het water zal ongeveer terug koelen naar 3 a 4 graden.
De standaardwaarden voor ijs, roomijs, gemiddeld worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie ijs, roomijs, gemiddeld komt overeen met 75 gram.
Uit 1L hoeve-ijs kan je ongeveer met 4 personen eten. Dit wil zeggen, 3 dikke bollen per persoon of 12 bollen in totaal. Dus uit een doos van 2,5L hoeve-ijs eet je met 10 personen of 30 bollen. Dit is altijd 'ongeveer' juist.
Een bolletje schepijs weegt ongeveer 50 gram (100 ml).
Voorbereiding is key: snijd alle – en vooral genoeg- ingrediënten en bewaar deze in bakjes, overzichtelijk bij elkaar. Zo kun je op elk moment van de avond de boel weer aanvullen. Zijn sommige drankjes al van tevoren te maken, bewaar dan flessen of kannen in de koelkast voor een snelle refill.
“De Margarita is de Mexicaanse cocktail klassieker! Goede Tequila/Mezcal en de vele variaties (sour, smokey, spicy, sweet) maakt het bij ons de nummer 1 cocktail.” Overigens wordt de Margarita overal ter wereld gedronken, behalve in Mexico.
Een virgin cocktail is een cocktail zonder alcohol en wordt ook wel mocktail genoemd. Alcoholvrije cocktails worden steeds populairder. De benaming voor mocktail komt van het Engelse woord voor 'nep' namelijk: mock. Een neppe cocktail dus, zonder alcohol.
Shaken zal veel meer verdunning geven en een veel minder fluweel-zacht mondgevoel krijgen. Dan komt het neer op smaak: wil je echt de pure smaken van de ingrediënten proeven, dan stir je altijd. Wil je de cocktail gewoon een stukje minder sterk hebben, dan kun je shaken.
Vul een shaker met ijs.Schenk daar 125 ml Tails Cocktails bij (er zitten 4 porties in een fles).Schud de shaker ongeveer 10 seconden lang en schenk de ijskoude cocktail in een glas.
Een barmaatje is geen vriend met wie je op café gaat, maar het kleine maatbekertje (ook wel 'jigger' genoemd) dat de barman of -vrouw gebruikt om de juiste hoeveelheden drank af te meten. Geen jigger in je kast staan? Gebruik dan gerust je gewone maatbeker (voor grotere hoeveelheden) en -lepels.
De eenvoudigste manier om van je whisky te genieten is puur, terwijl je tussen slokken door je smaakpalet neutraliseert met fris water. Sommige mensen voegen een paar druppels water toe aan hun whisky, omdat zo aroma's kunnen vrijkomen wanneer de vloeistoffen zich met elkaar mengen.
Puur of met ijs
Een whisky drink je eigenlijk op de manier zoals die uit de fles komt, puur. Het drinken van whisky met ijs is voor het behouden van de aroma's en houdt het vervluchtigen van de alcohol tegen.
De hoeveelheid drank die in een shotglaasje kan, is meestal 2 of 3 cl, maar maximaal 5cl.