Het zou 1200 hamburgers als je vermalen het gehele dier als je wat gewicht zou verliezen om uitbenen gebraad, etc. Succes met hamburgers eten!
Het gemiddelde slachtgewicht van een koe is 350 kilo, hierbij worden de beenderen nog meegerekend. Wanneer je het gewicht van de beenderen eraf haalt, houd je gemiddeld 280 kilo vlees over. Van een (melk)koe komen verschillende soorten rundvlees.
Wij raden nek, borst of riblappen aan. Deze stukken rundvlees hebben de perfecte spier/vet verhouding en hebben een duidelijkere rundvleessmaak. Dit wordt wel een iets duurdere hamburger maar dan heb je ook echt iets speciaals. Vraag de slager of hij het vlees wat grof kan draaien.
Ramingen van het Productschap Vee en Vlees (PVV) komen uit rond de 400 miljoen hamburgers per jaar. Voor thuisgebruik zijn (volgens GfK) zo'n circa 125 miljoen hamburgers verkocht. Als driekwart van de burgers echter vooral buiten de deur wordt gegeten, komt het totaal naar schatting rond de 400 miljoen.
Koop ook zeker genoeg gehakt; 1 hamburger is ongeveer 100 gram / 150 gram voor een stevige.
Zeker in het geval van takeaway horen de patty en de onderste bun bij elkaar. Als daar kaas, saus of sla tussen komt, bestaat het risico dat de hele stapel bij de eerste hap uit elkaar valt. Bouw de hamburger daarom als volgt op: bunbodem, patty, bacon, kaas, ketchup, augurk, uien, tomaat, sla, mayonaise en bun-deksel.
Uitstekende deadfold (wat maakt dat wanneer cellofaan geplooid wordt, het niet naar zijn oorspronkelijke positie terugkeert) Hoge hittebestendigheid. Anti-statisch. Uitstekende glans en transparantie.
MacDonalds heeft in 2017 37.000 vestigingen door 120 landen. En in totaal ruim 235.000 mederwerkders. In deze winkels bij elkaar worden er per seconden 75 hamburgers verkocht.
In Verenigde Staten, een typische fastfoodmaaltijd kost: 8.00 EUR (8.00 USD) voor een McMeal bij McDonalds of BurgerKing (of vergelijkbare combo-maaltijd), en 2.40 EUR (2.40 USD) voor een cheeseburger.
… maar dat betekent niet zoveel als het ongeveer 2500 liter water kost om een hamburger van 110 gram te produceren.
Bereidingswijze. Een echte hamburger dient van rundvleesgehakt te worden gemaakt. Ga uit van ongeveer 100 tot 125 gram per burger. Maak het gehakt aan met losgeklopt ei en eventueel een klein beetje paneermeel, zodat de hamburgers straks in de pan niet uit elkaar vallen.
Meestal vallen de koteletten uit elkaar als bij het gebruik van droog vlees (rundvlees, kippenborst of mager varkensvlees) geen bindende componenten worden toegevoegd. Het meest voorkomende ingrediënt is het rauwe kippenei.
Reacties. Een hamburger van rundvlees wordt beefburger genoemd.
Een melkkoe levert ongeveer 300 kilo vlees, een kalf ongeveer 150 kilo. Dagelijks halen handelaren melkkoeien op om naar de slachterij te brengen. Sommige handelaren houden de gekochte koeien eerst nog een poosje voor ze naar het slachthuis gaan, met de bedoeling ze wat zwaarder te laten worden.
Gemiddeld ligt de prijs op €1.900 met uitschieters naar €2.500 voor de vaarzen die al goed wat kilo's melk geven. Verwacht wordt dat de prijs van melkkoeien en vaarzen nog wel even op dit hele hoge niveau blijft.
De aankoopprijzen van runderen lopen sterk uiteen. Reken op meer dan 500 euro voor een koe. Jonge stieren zijn vaak goedkoper, reken hier de castratiekosten nog bij. Daarnaast zijn er uiteraard nog heel wat andere kosten: een weide, een stal, het stro, het voer en de dierenarts kosten geld.
In Marokko, een typische fastfoodmaaltijd kost: 5.10 EUR (55 MAD) voor een McMeal bij McDonalds of BurgerKing (of vergelijkbare combo-maaltijd), en 1.50 EUR (17 MAD) voor een cheeseburger.
Wat houdt het in als je 15 jaar bent en een bijbaan in Eindhoven krijgt bij McDonald's? Je mag nog niet alles wat 16-jarigen doen, maar er is ook voor jou meer dan genoeg afwisseling op een werkdag. Je mag, gezien de wettelijke regels, nog niet in de keuken staan als je 15 jaar bent.
Je moet minimaal 15 jaar zijn om bij de Mc Donalds te werken. Je loon is dan € 4,17 bruto.
Elke dag gaan er van dat ene bedrijf ongeveer 350 a 400 koeien naar de slacht.
Je proeft het meteen, het vlees van onze burgers is 100% rundvlees. Puur rundvlees van de beste kwaliteit. Daar voegen we geen kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen aan toe, slechts een snufje peper en zout na het grillen.
Hét succesnummer van ons menu. Een burger van 100% rundvlees met ketchup, mosterd, verse uitjes en een slice augurk. Dit alles op een speciaal hamburgerbroodje.
Ons rundvlees komt met name uit Nederland, Duitsland, Italië en Oostenrijk. We gebruiken voornamelijk vlees van melkkoeien. OSI Food Solutions uit Günzburg (Duitsland) maakt hamburgerschijven van het rundvlees. In de fabriek wordt al het vlees gecontroleerd op kwaliteit.