Hoeveelheid eiwit in rookworst, varken:14,1 gram. in 1 stukje (100 gram)
2 oz gerookte worst (kip, varken en rundvlees - Tyson Foods) bevat 170 calorieën. De macronutriëntenverdeling is 7% koolhydraten, 79% vet en 14% eiwit .
1 stukje (100 gram) rookworst, varken bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Het gebruiken van 200 gram eiwit per dag, aanvullend op je dieet, is heel veel. Vaak is 200 gram in totaal (met voeding meegerekend) al ruim voldoende. Voor iemand van 100 kg. Bepaal eens wat je ongeveer uit je voeding aan eiwitten binnenkrijgt.
Rijk aan eiwitten
De traditionele varkensworst zit boordevol eiwitten, gemiddeld 11 g per stuk . De voordelen van eiwitten zijn goed gedocumenteerd voor het behouden en opbouwen van magere spiermassa en het verbeteren van de gezondheid van weefsel. Of u nu spiermassa wilt opbouwen of wilt afvallen, eiwitten zijn essentieel!
Schutte: "Rookworst staat niet in de Schijf van Vijf. Dat komt omdat het bewerkt vlees is en hier vaak veel zout in zit, maar ook omdat het wordt gemaakt van rund- of varkensvlees. Dat valt onder rood vlees. Rood en met name bewerkt vlees worden in verband gebracht met beroertes, diabetes type 2 en darmkanker.
(NL) Varkensvlees 91%, water, zout, varkensvet, voedingzuur (citroenzuur), rundercollageen, stabilisator (E451,E4529), geharde plantaardige olie, antioxidant E300, dextrose, rozemarijnextract, rookaroma, conserveermiddel E250, speceri-extracten (nootmuskaat, koriander, zwarte peper, chillipeper).
Gezond is die rookworst (niet alleen HEMA rookworst, alle rookworst) natuurlijk niet: 1,95 gram zout en 13,7 gram verzadigd vet per 100 gram. Met die hoeveelheid zout zit de HEMA rookworst onder de in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling afgesproken bovengrens van 2,23 gram zout, dat nog wel.
Simpel gezegd is verse worst rauw en ongekookt, waardoor het een geweldig ingrediënt is, maar je moet het zelf koken. Gerookte worst is volledig gekookt , dus je kunt het zo eten. Met andere woorden, je hoeft gerookte worst niet te koken om het veilig te maken voor consumptie, hoewel je dat wel kunt doen als je je worst liever opgewarmd hebt.
Bij de slager zit de rookworst in de dunne darm van een varken. De dunne darm is stevig, maar doorlatend. Daardoor kan de rook goed in de rookworst trekken, maar het vocht eruit lopen. Tegenwoordig gebruiken producenten vaak het bindweefsel rundercollageen als omhulsel voor de rookworst, in plaats van een varkensdarm.
Gerookte worst, varkensvlees (2 ounce) bevat 0,8 g totale koolhydraten, 0,8 g netto koolhydraten, 15,5 g vet, 10,5 g eiwit en 184 calorieën.
Er zitten 389 kilocalorieën in 1 halve (125 gram) rookworst, ambachtelijk gekookt.
Er zit 20,5 gram vet in 1 stukje (100 gram) rookworst, mager, gekookt, waarvan 7,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
Bevat een hoog gehalte aan verzadigd vet
Verzadigd vet is geen essentiële voedingsstof en met toenemende inname is er een verhoogd risico op coronaire hartziekte (IOM 2005a; USDA en DHHS 2010). Om deze reden staat het al lang bekend als een "slecht" vet dat het "slechte" cholesterol, LDL, verhoogt.
Dit velletje is meestal varkensdarm. Het kan perfect opgegeten worden, maar in bereidingen hebben de meeste mensen het velletje er toch liefst af. Een zeer simpel trucje om het velletje er makkelijk af te krijgen, is door een oppervlakkige inkerving in het vel te maken, en de worst dan even te spoelen onder koud water.
Gezond genieten
Lever(producten) als leverworst/paté zijn bovendien rijk aan vitamine A. De gezondste vleeswaren zijn magere vleeswaren zoals runderrookvlees, gegrilde achterham en rosbief. Soorten vleeswaren verschillen dus onderling.
De meest eiwitrijke, dierlijke voedingsmiddelen op een rij. Kipfilet – kan op brood, maar ook bij de avondmaaltijd. Bevat zo'n 23 gram eiwit per 100 gram. Eieren – lekker als ontbijt, lunch of ook bij het diner.
Probeer bewerkte vleesproducten zoals worst, salami, paté en hamburgers te beperken, omdat deze over het algemeen veel vet bevatten . Vaak bevatten ze ook veel zout. Probeer vleesproducten in gebak, zoals taarten en saucijzenbroodjes, te beperken, omdat deze vaak veel vet en zout bevatten.
Tips om voldoende eiwit binnen te krijgen
De volgende producten zijn eiwitrijk: vlees, kip, vis, melkproducten (in kwark en Skyr zit meer eiwit dan gewone melk), kaas, yoghurt (in Griekse yoghurt zit meer eiwit dan in gewone yoghurt), peulvruchten en noten.
Wit vlees. Kip en kalkoen spelen een fundamentele rol in het dieet van sporters. De hoge eiwitbijdrage en de lage inname van verzadigde vetten maken het witte vlees tot het beste voedsel voor de spieren.
Zo bevatten zowel mango's, bessen, aardbeien en avocado veel eiwitten. Ook banaan bevat relatief veel eiwit. Voedingsmiddelen als, peulvruchten, sojaproducten, tempé en noten en pinda's. Kortom genoeg mogelijkheden om op een gevarieerde manier die eiwitten binnen te krijgen en beter te herstellen.