bluetooth kost niets. het gaan namelijk niet via de telefoonverbinding maar direct van de ene telefoon naar de andere. internet wél ! je kan nakijken wat hij 'verbruikt' qua geld kun je meestal een (gratis) nummer bellen vanaf je mobiel en 't zo bijhouden.
Als Bluetooth een verbinding met een apparaat heeft, verbruikt het 2,5 mW. Dat is zo weinig dat je telefoon daar pas na ongeveer 3 maanden leeg van zou raken. Sommige Bluetooth-apparaten trekken meer stroom; de meeste zijn 10 mw.
Je bent namelijk heel erg vatbaar voor hackers als je bluetooth altijd aan staat. Hackers kunnen je hacken door met hun eigen bluetooth-apparaat verbinding te maken met jouw apparaat. Iets wat natuurlijk extra gemakkelijk gaat als je je bluetooth altijd aan hebt staan.
Bluetooth is een open standaard, wat betekent dat iedereen de technologie vrij kan gebruiken zonder een licentie nodig te hebben. Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom bluetooth al een tijdje bestaat en in steeds meer apparaten zit ingebouwd.
Maak je bluetooth apparaat niet detecteerbaar
Bij de meest voorkomende bluetooth-aanvallen hebben hackers het gemunt op bluetooth-apparaten die in de buurt zijn en kunnen worden ontdekt. Maak het hackers moeilijker om jouw apparaat te vinden door bluetooth in te stellen op 'niet detecteerbaar'.
Voor een verbinding via Bluetooth hebben we apparaat met een Bluetooth-adapter nodig. Voor het gebruik van Wifi-apparaten hebben we echter een wireless adapter en een router nodig. Bluetooth is eenvoudig te gebruiken net als het koppelen van apparaten.
Veeg in het Startscherm omhoog en zoek en tik vervolgens op Instellingen. Tik op de Bluetooth Aan/uit-schakelaar om de Bluetoothverbinding in of uit te schakelen. Tik op Bluetooth om een lijst met aangesloten apparaten te bekijken.
Normaal gesproken zal het binnen een straal van 1 tot 10 meter functioneren, maar wanneer het zendvermogen wordt opgevoerd, kan de 100 meter worden gehaald.
Denk aan luidsprekers, laptops, versterkers, hoofdtelefoons en autoradio's. Bluetooth wordt ook veel gebruikt om te bellen. Zo nemen mensen bij inkomende oproepen op een smartphone, de gesprekken met een verbonden carkit of hoofdtelefoon aan. Dit zijn slechts twee voorbeelden om bluetooth te gebruiken.
Omdat het hacken van bluetooth moeilijk is, en het bereik van het signaal niet erg groot, is bluetooth in principe erg veilig, mits je er verantwoord mee omspringt. Zelfs een deur met het allerstevigste slot houdt niemand buiten als je hem zelf open laat staan.
Omdat communicatie via Bluetooth draadloos verloopt, is het een technologie die erg interessant is voor hackers. Het signaal reikt doorgaans tot een meter of tien, dus hoeft een kwaadwillende slechts in de buurt van een apparaat met Bluetooth te komen om een inbraakpoging te kunnen wagen.
Alle verbindingen (gsm, bluetooth, wifi) moeten uit omdat je telefoon daarmee potentieel gevaarlijke elektromagnetische straling veroorzaakt. En je laptop mag niet op schoot tijdens het opstijgen en landen omdat 'ie het gangpad kan blokkeren of door de cabine kan schieten als er iets misgaat.
Als tijdelijke werknaam voor het project wordt de naam van Vikingkoning Harald Blåtand gekozen. Zoals we ruim vijftien jaar later weten is die naam blijven hangen en is de technologie nog altijd bekend onder de naam Bluetooth.
Een aantal diensten komen vaker voorbij bij gebruikers die hoger MB-verbruik hebben. Video's streamen (Netflix, Ziggo Go, Videoland, YouTube, internet radio, …) Updates van apps (App Store / Google Play Store) & software-updates (iOS / Android systeem-updates).
Ook schakelen naar wifi heeft zin, want browsen via 4g kost inderdaad meer stroom. Dat scheelt wel per telefoon en in onze beperkte testgroep leek vooral een ingebouwd Qualcomm-modem een verschil te maken in het stroomverbruik.
Een gemiddelde router verbruikt al snel 22,5 watt per uur. Als we uitgaan van een prijs van 25 cent per kilowatt uur komen de totale kosten van je WiFi op € 50 per jaar. Dat lijkt misschien niet heel veel maar zo zijn er nog heel veel apparaten in huis die ook veel stroom verbruiken.
En andere elektrische apparaten
Ook babyfoons, draadloze vaste telefoons, draadloze beveiligingsapparaten en bluetooth apparaten zenden straling uit die de werking van je wifi kan verstoren.
Bluetooth en WiFi storen
Bluetooth zendt uit op de 2.45 GHz band. Draadloos internet bevindt zich op de 2.41-2.48 GHz band. Door WiFi uit te zetten op je Android toestel, iPhone of andere mobiel zouden de problemen met het bereik van Bluetooth opgelost moeten zijn.
Zorg ervoor dat er de bluetooth verbinding niet gestoord wordt door een materiaal als metaal. Ook een magnetron of wifi-router kan het signaal storen.
Wordt wifi of bluetooth 's avonds uitgeschakeld, dan wordt de verbinding na vijf uur 's ochtends automatisch weer geactiveerd. Dat gebeurt ook als de locatie van de iPhone verandert. Op de ondersteuningspagina van Apple is te zien dat er bewust is gekozen voor het automatisch inschakelen van de verbindingen.
Niet alle TV's zijn voorzien van Bluetooth, maar er is een manier om het toe te voegen. Om Bluetooth toe te voegen aan jouw TV: Controleer of jouw TV Bluetooth-compatibel is. Kijk naar de audio-uitgangen op de TV.
Je kunt twee Bluetooth apparaten verbinden en vervolgens via het knopje 'Media' tegelijk laten afspelen.