De route heeft een lengte van bijna 500 kilometer en is onderverdeeld in 26 etappes. Natuurlijk kunt u het Pieterpad in 26 dagen achter elkaar lopen, maar ook kunt u in 13 weekenden de etappes wandelen, of in 8 midweken.
Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland en start in Pieterburen (Groningen) en eindigt in Sint-Pietersberg (Limburg). Hoeveel dagen lopen is het Pieterpad? Bij Eigen-Wijze Reizen loopt u het hele Pieterpad in 28 dagen. Ook kunt u een deel van het Pieterpad lopen in onder andere 4, 6, 7 of 28 dagen.
Totaal. Tijdens mijn wandeling op het Pieterpad gaf ik in totaal €861,38 uit. Dit was de verdeling van de kosten: Overnachten: €364,10.
Etappe 4: Zuidlaren naar Rolde (17,3 km)
Volgens velen de mooiste route van het Pieterpad. Je loopt voor een groot deel door Nationaal Landschap de Drentsche Aa en de Gasterse Duinen.
De eerste etappe van het Pieterpad loopt van Pieterburen naar Winsum en heeft een lengte van 12 kilometer.
Iedere etappe is tussen de 10 en 25 kilometer lang en het pad is goed bewegwijzerd.
Etappes hebben meestal een lengte tussen 150 en 250 kilometer.
Nederland is behoorlijk druk en in sommige natuurgebieden is het hartstikke druk met wandelaars en fietsers. Maar de meeste etappes van het Pieterpad zijn verrassend rustig. Tijdens sommige etappes kon ik het aantal mensen die ik tegenkwam zelfs op 2 handen tellen.
De route is beschreven en gemarkeerd in twee richtingen Je kunt dus kiezen om van noord naar zuid te lopen of andersom.
Het gemiddelde wandeltempo van een volwassen persoon is 4 à 5 km per uur. Hoeveel kilometer kan ik op een dag wandelen? Dat hangt onder meer af van je ambitie en conditie. Gemiddeld lopen wandelaars tussen de 10 en 25 kilometer per dag.
Loop je een vlakke etappe van het Pieterpad, bijvoorbeeld etappe 4 door het prachtige Nationaal Park Drentsche Aa, dan draag je 't beste A-schoenen. Voor een etappe met wat heuvels, bijvoorbeeld etappe 10 van Ommen naar Hellendoorn, kunnen A/B-schoenen ook fijn zijn. Ga in ieder geval voor lichte, soepele schoenen.
De juiste Pieterpad route vinden
De Pieterpad route is te herkennen aan de rood-witte markering, die op bomen, verkeersborden en paaltjes is aangebracht. Eigenlijk staat de route bijzonder goed aangegeven – zelfs in grotere plaatsen als Groningen, Coevorden en Hardenberg – maar soms slaat de twijfel toch toe.
Het populaire Pieterpad voor wandelaars heeft een mooie variant voor fietsers: het Fietserpad. Deze volgt in grote lijn de wandelroute tussen de Sint-Pietersberg in Limburg en Pieterburen in Groningen. Het Fietserpad (574 km) is geen bewegwijzerde route.
Openbaar vervoer
Vanaf het NS-Station in Groningen neem je de Arriva stoptrein (richting Roodeschool) naar station Winsum. Vanaf de bushalte in Winsum neem je bus 68 (richting Leens via Pieterburen) naar Pieterburen en stap je uit bij bushalte Pieterplein.
Het Pieterpad in Nederland
Een officiële pelgrimsroute is het niet. Het Pieterpad is tussen 1975 en 1981 gelopen en beschreven door 2 Nederlandse vrouwen, en daarmee dus vrij nieuw. Overnachten doe je in hotels, B&B's of bij mensen thuis. De route is verdeeld in 26 etappes en je doet er ongeveer 4 weken over.
Het Pieterpad (LAW 9) voert van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van 501 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. Het is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland.
Het Trekvogelpad is misschien wel het mooiste lange-afstand-wandelpad van Nederland. De route loopt van west naar oost, dwars door Nederland en doet de meeste natuurgebieden aan van alle LAW's. Ben je een vogelaar, dan is het Trekvogelpad helemaal iets voor jou. Het pad loopt namelijk door vele vogelgebieden.
Het Pieterpad is vernoemd naar het Groningse dorp Pieterburen en de Limburgse Sint-Pietersberg, begin- en eindpunt van de route.
Als je alleen gaat wandelen, hoef je met niemand rekening te houden. Je kunt je eigen tempo bepalen, training doen of aan je techniek werken. Maar je kunt ook zelf je route bepalen. Plan eens geen route maar luister naar je gevoel en laat de benen leiden.
Het Pieterpad slingert over ca. 500 km dwars door Nederland.
De etappes zijn gemiddeld tussen de 15 en 22 km lang en beginnen en eindigen gewoonlijk op een plaats die met behulp van openbaar vervoer te bereiken is. Je kunt natuurlijk ook je eigen etappe-indeling maken.
Via Roosteren en Born gaat de route naar Sittard, en van daar naar Spaubeek, Nuth en Voerendaal. Hierna loopt de route door heuvelachtig gebied langs Ubachsberg, Gulpen, Schin op Geul, Cadier en Keer en Gronsveld, om achter Mesch weer in België te geraken. Het pad eindigt bij het station van Wezet (Visé).
Deel 1 van de gids beschrijft de noordelijke helft van de route van Pieterburen naar Vorden, deel 2 de zuidelijke helft van Vorden naar de Sint Pietersberg. Om het hele Pieterpad te lopen heb je dus beide delen nodig.
Tijdens de Tour zijn meestal twee rustdagen ingepland.
De eerste editie van de Tour de France Femmes avec Zwift werd verreden van 24 tot en met 31 juli in Frankrijk met start in Parijs en finish op de Planche des Belles Filles. De wedstrijd ging van start op de laatste dag van de Ronde van Frankrijk voor mannen.