Dosering : Elke 3 a 4 week een nieuw catappa blad per 40 liter water.
Men zegt dat walnotenboombladeren antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen bezitten. Bovendien zouden stoffen die vrijkomen van de bladeren, goed zijn voor het immuunsysteem van vissen. Verder zijn bladeren van de esdoorn, kastanje en berk ook een goede keuze voor het aquarium.
Het meest gebruikt worden bladeren van beuk en eik, maar ook bladeren van andere Nederlandse bomen kunnen worden gebruikt. Het beste is om ze van de bomen te plukken voor gebruik. Neem geen bladeren van bomen die langs drukke wegen staan of in een stad.
Catappa bladeren zorgen voor een verlaging van de ph, hebben een antibacteriële werking, geven het aquarium een natuurlijke uitstraling, versterken de kleuren van vissen en garnalen, zijn stress verlagend, en werken preventief tegen ziekten in het aquarium.
Ververs iedere 2 weken 20% aquariumwater (vaak wordt eens per week gezegd, om de water balans niet te veel te verstoren is om de week meer dan voldoende) Sommige garnalen eten algen, reinig alleen het glas.
Het is wel de vraag of je intensief wilt kweken. Voor een goede kweek is een temperatuur van ongeveer 22 graden nodig. De dieren leven wel langer als de temperatuur lager is.
Garnalen 1 keer per dag voeren is voldoende. Er wordt sterk aangeraden om garnalen (buiten de normale voeding), ook bladeren te geven. Van bladeren kunnen garnalen lang eten, houd ze gezond, en voorkomen ziektes.
Hij ligt ook niet te slapen. Het is een vervelling van een garnaal. Garnalen vervellen net als krabben om te kunnen groeien. Het skelet van de garnaal zit aan de buitenkant en kan niet mee groeien.
Waarom kleuren zeedieren zoals garnalen, kreeft en krab rood als je ze verhit? De rode kleur wordt veroorzaak door astaxanthine, een pigment dat van nature in kreeften en garnalen voorkomt. In een normale toestand is het pigment aan eiwitten gebonden, waardoor je het niet ziet.
Garnalen van twee verschillende soorten kunnen niet met elkaar kruisen. Het is dus goed mogelijk om garnalen uit de neocaridina groep te houden met garnalen uit de caridina groep. Let echter wel op de waterwaarden. De waterwaarden kunnen verschillen voor elke garnalensoort.
De smaak van de ze garnalen is licht zoetig, de structuur vlezig. Rauw zijn de garnalen donkergrijs, met de kenmerkende zwarte strepen. Na het verhitten krijgen de garnalen een oranjerode kleur.
Garnalen eten vrijwel alles. Van afgestorven planten resten tot uitwerpselen van vissen, slakken, etc. Wel is belangrijk dat garnalen hoofdzakelijk plantaardig voedsel krijgen. Garnalen krijgen dit ook hoofdzakelijk in de natuurlijke omgeving.
Het is mogelijk garnalen samen te houden met vissen, maar niet elke vissoort is geschikt. Veel vissen eten jonge garnalen. Cichliden, karperachtigen, regenboogvissen en labyrinthvissen zijn niet geschikt, evenals vele andere, ook kleine vissen.
Trouwens, garnalen zijn echte groepsdiertjes.
Start dus voor een 30-liter bak met een 20-tal garnalen. Meer is niet nodig, want je verwacht dat ze zich gaan voortplanten. Minder is zielig, want dan weet je niet eens dat je garnalen in je aquarium hebt zitten.
Bij een temperatuur tussen de 20 en 30 graden kunnen ze tussen de 5 en de 10 jaar oud worden.
Tijdens een expeditie in de Kermadectrog, een bijna tien kilometer diepe kloof in de zeebodem bij Nieuw-Zeeland, hebben wetenschappers zeven reusachtige garnalen (Alicella gigantea) ontdekt. De grootste was zo'n 28 centimeter lang.
Aldi Golden Seafood Hollandse garnalen
Vooral op versheid scoort Aldi het beste. Op deze garnalen troffen we de minste bacteriën aan. Het zou fijn zijn als er wat minder conserveermiddel gebruikt zou zijn.
Grijze garnalen zijn klein en doorschijnend en worden in de Noordzee gevangen. Na de vangst worden ze gekookt in zeewater, ze kleuren dan grijzig roze. Grijze garnalen hebben een meer uitgesproken smaak dan roze. Je kunt ze verwerken in koude en warme gerechten.
Er zijn kwekers die gerust 10 garnalen / liter water houden (Voorbeeld: 40 liter aquarium * 10 garnalen = 400 garnalen).
Aantal garnalen per liter
Voor vissen is een gebruikte regel: 1cm vis / liter. Bij garnalen kunnen we zo niet rekenen.
Het is wel de vraag of je intensief wilt kweken. Voor een goede kweek is een temperatuur van ongeveer 22 graden nodig. De dieren leven wel langer als de temperatuur lager is.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De garnalen zijn verkleurd of verspreiden een onaangename geur. Eet ze niet op als dit zo is.
Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan het darmkanaal ziekteverwekkers bevatten zoals Listeria of Vibrio, maar die worden gedood als je de garnalen kookt. Het kan de smaak beïnvloeden, maar ziek worden van een garnaal waarbij de darm niet is verwijderd, is zeer onwaarschijnlijk.
Dan trek je pantser en pootjes er makkelijk af. Laat het staartje zitten. Wie wil (het smaakt beter) snijd met een puntig mes de rug over de lengte in en trekt het zwarte darmkanaal, een draadje, eruit. Het gevolg is wel dat de garnaal bij het bakken openkrult.
Ja, garnalen hebben een serie zenuwcellen die als hersens kunnen worden beschouwd.