Bij het verschonen gebruik je gemiddeld 2 billendoekjes! Dat zijn zo'n 3.600 billendoekjes per jaar… Lees meer over billendoekjes in het nieuwsitem: Feiten over billendoekjes die je nog niet kende!.
Bespaar 150 euro met wasbaar
Laten we uitgaan van dat ene pak per week en dat (gemiddeld genomen) 2,5 jaar lang. Als je ál deze poetsbeurten kiest voor wasbare doekjes, dan kun je 130 (!) verpakkingen besparen.
Het gemiddelde aantal billendoekjes dat verbruikt wordt is zo'n 10 (per kind) per dag. Da's dus een pak in de week, en wanneer je kijkt naar de doekjes die enigszins fijn zijn voor babybillen, kom je uit op een flink bedrag.
Eén poepluier per dag met gemiddeld 7 doekjes en 3 plasluiers is per dag gemiddeld 10 doekjes. Per maand zijn dat 300 doekjes. Voor negen maanden kom je uit op 2.700 billendoekjes.
Om misverstanden te voorkomen: billendoekjes hebben een houdbaarheidsdatum die jaren na de productiedatum ligt. Ook billendoekjes bevatten conserveringsmiddelen tegen bacteriën en schimmels. Je hoeft je wat houdbaarheidsdatum betreft niet zoveel zorgen te maken.
Zwitsal kleurt geel vanaf 1974
Zwitsal was oorspronkelijk wit en kreeg pas in 1974 de kenmerkende gele kleur. In 1974 wordt het logo gemoderniseerd, maar het kuifje van Mieke wordt behouden. Het bedrijf van Jansen maakt een stormachtige groei door en Zwitsal wordt Nederlands grootste en bekendste babymerk.
Ontwikkeld speciaal voor jouw baby
Omdat we zelf ook ouders zijn, weten we hoe belangrijk het is dat onze producten mild, veilig en zacht zijn. Daarom hebben we onze geur speciaal ontwikkeld voor de gevoelige babyhuid. We gebruiken alleen milde, verzorgende ingrediënten die we testen volgens de strengste richtlijnen.
Hoe vaak je een luier moet verschonen verschilt per baby. Ook hangt het af van hoe oud je baby is. Een pasgeborenen moet gemiddeld tussen de 8 en 10 keer op een dag verschoond worden. Daarintegen moet een wat oudere baby ongeveer 4 tot 6 keer per dag verschoond worden.
Gemiddeld verbruikt een baby in het eerste levensjaar zeven luiers per dag. Dat is een behoorlijk aantal, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je altijd voldoende luiers op voorraad hebt. Wanneer je dit aantal per dag doorrekend naar een aantal luiers per jaar, dan kom je uit op een aantal van 2555 stuks!
Voor luiers betaal je volgens het Nibud gemiddeld € 35-, per maand. En goed om te weten: een extra persoon per huishouden zorgt ook voor een hogere water- en energierekening.
Ga er vanuit dat je per dag (vooral in het begin!) circa 8 tot 10 keer moet verschonen. Dat is ook logisch als je bedenkt dat jouw kleintje iedere 3 uur te eten krijgt. Als je dan berekent hoeveel luiers je nodig hebt in de eerste week na je bevalling, reken dan op circa 10 luiers x 7 dagen = 70 luiers per week!
We gebruiken hiervoor het symbool van een pot met een open deksel erop, waar een getal in staat. Dit getal staat voor het aantal maanden dat het product houdbaar is na opening. Wanneer er een 12 in staat is het product dus twaalf maanden houdbaar nadat je hem voor het eerst hebt geopend.
Verschoonmatje. Als je buiten de deur je baby verschoont, wil je wel dat hij op een schone en zachte ondergrond ligt. Verschoonmatjes zijn ideaal! Vooral omdat veel verschoonmatjes ook opbergruimte hebben voor luiers, billendoekjes en alles wat je maar nodig hebt bij het verschonen.
Verschoon je baby voor en na een slaapje. Als je kind de hele nacht doorslaapt (7 tot 8 uur achter elkaar), verschoon hem of haar dan voor het naar bed gaan en bij het wakker worden. Zo heeft je baby een schone luier waarin hij of zij meerdere keren kan plassen.
Maat 2. Maat 2 wordt ook wel Mini genoemd. Deze maat is geschikt voor baby's van 3 tot 6 kilo; dat is vanaf de geboorte van je kleine tot hij ongeveer 4 maanden oud is. Maat 2 is er in de soorten New Baby en Baby Dry.
Ververs de luier bij elke voeding - zowel overdag als 's nachts - en zeker na iedere ontlasting. Maak de billetjes schoon met water en een zeep of waslotion voor baby's bij zichtbaar vuil. Droog de billetjes goed af, maar wrijf niet te hard.
Hoe vaak moet je een luier verschonen? Omdat een pasgeboren baby vaak kleine beetjes plast, controleer je de luier best om de 2 à 3 uur. En na elke voeding, want dan worden de darmen geprikkeld. Hoe sneller je de volle pamper ontdekt, hoe minder kans op huidirritaties.
De verloskundige: niet meer 's nachts verschonen maar foppen
Zijn geboortegewicht was hoog en omdat hij nu al aankomt, is een schone luier om de drie uur echt niet meer nodig. Wij kunnen hem het beste voortaan om de vier uur verschonen en hem een wat dikkere luier geven.
Zwitsal baby Huidolie is dermatologisch getest, pH-huidneutraal, hypoallergeen en vrij van parabenen. De milde, gemakkelijk absorberende olie is ook geschikt voor de droge en gevoelige babyhuid.
In 1974 werd het logo gemoderniseerd, maar het inmiddels beroemde kuifje van Mieke bleef behouden. Zwitsal is in al die jaren uitgegroeid tot Nederlands grootste en bekendste babymerk.
De must-have huidverzorgingsproducten voor een baby zijn een badolie of milde wasgel, een huidolie en een vette zalf voor op eczeem plekjes of luieruitslag. Het advies is om een baby 2 a 3 keer per week in bad te doen. Badderen ontdoet de huid van haar natuurlijke vetlaagje en hierdoor kan de huid uitdrogen.