Zorg daarom dat je minimaal vier bh's in je kledingkast hebt liggen, adviseert ze. Zo hoef je ze maar één keer per week te wassen en heb je veel langer plezier van je favoriete bh. Twijfel je of je bh nog voldoende stevigheid biedt? Zo zie je wanneer het tijd is om 'm te vervangen.
Volgens Henriëtte heeft een vrouw minimaal vier bh's nodig. “Een bh draag je, een andere mag in de was zitten, eentje hangt te drogen en tenslotte heb je nog een bh die je voor speciale gelegenheden draagt.
Dit hangt ervan af hoe vaak je jouw bh's wast, met de hand of in de wasmachine en hoe vaak je de bh's draagt. Elke zes maanden een nieuwe bh is geen overbodige luxe. Als je onderstaande tekenen herkent, dan doe je er goed aan om eens even langs de Hunkemöller te gaan en een nieuwe bh te scoren.
Een BH van goede kwaliteit gaat gemiddeld 90 draagdagen mee. Dit betekent dat je met vier BH's een heel jaar vooruit kan.
Wat mag het kosten
Vier op de tien trekt gemiddeld 21 à 40 euro voor een bh uit. 14% betaalt 80 tot 100 euro. Het budget reikt bijna nooit verder dan 100 euro (3%).
Er zijn nog meer redenen waarom een bh relatief veel stof kost en tijd om te maken. Zo wordt bij duurdere bustehouders het patroon van de stof gespiegeld en dat betekent meer snijafval dat niet kan worden gebruikt. Ook maakt het uit of de patroondelen uit de stof worden gestanst of gelaserd.
Gebruik een waszak. Wit bij wit en donker bij donker. Gebruik weinig wasmiddel. Draag je beha's maximaal twee dagen achter elkaar.
Wissel bij het dragen je BH's af, zodat je niet twee dagen achter elkaar dezelfde BH draagt. Zo kan het elastiek van de BH na een dag dragen weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen. Bewaar voorgevormde BH's niet met de cups in elkaar gevouwen.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Vier bh's per week
Volgens deze lingeriespecialist is geregeld van bh wisselen de enige logische oplossing. Dit moet je om de twee dagen doen, om precies te zijn. "Als je die logica volgt, heb je er per week vier nodig," vertelt Vosper. Zorg daarom dat je minimaal vier bh's in je kledingkast hebt liggen, adviseert ze.
De SMOOTHLY is een extra steunende beha met niet-elastische voorgevormde cups zonder beugel. De eisen aan steun van de beha veranderen met het ouder worden omdat de buste minder stevig wordt. Door een beha met een goede lifting wordt huidirritatie door huid die tegen huid ligt, vermeden.
Ook wordt het meeste ondergoed na 1 draagbeurt gewassen. Dit intensieve gebruik en gewas maakt dat ondergoed over het algemeen sneller slijt dan andere kleding en daarom ook eerder vervangen moet worden. Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf.
Een sport bh gaat ongeveer 6 maanden mee. Dat is de richtlijn voor als je hem intensief gebruikt en netjes behandelt. Sport je maar één keer in de week, dan zal je sport bh ongeveer een jaar kunnen volmaken.
Broeken. Broeken kun je het beste na twee keer dragen wassen.
n tegendeel: een goede bh biedt uw borsten en schouders ondersteuning en kan hiermee lichamelijke klachten zoals bijv. nek-en rugpijn helpen voorkomen. Helemaal als u grotere borsten heeft. Net zoals ieder ander kledingstuk kan ook een mooie bh u net even wat meer zelfvertrouwen geven.
Een slaapbh is een specifiek soort bh die wordt gebruikt om in te slapen. Dat klinkt ook wel logisch. Het voordeel is dat ze heel comfortabel zitten. Daarom is het ideaal om erin te slapen, aangezien er geen ongeregeldheden in zitten die je slaap kunnen belemmeren.
Was bh's niet warmer dan 30 of 40 graden. Was bh's niet in een volle wasmachine en het liefst apart. Of met zo min mogelijk andere kleding. Doe ze in een speciaal bh-netje of bh-bal.
2. In de droger. Je kunt je bh ook beter niet in de droger stoppen. Zowel de vele draaibewegingen als de hitte kunnen ervoor zorgen dat de cupmaat vervormt.
Het antwoord was, volgens de schrijfster achter de column, poepsimpel: houd een potlood onder je borstplooi en laat die los. Als het potlood op de vloer valt, heb je geen beha nodig, maar als die blijft zitten, dan wel. De test is ook bekend onder vrouwen als middel om te zien of hun borsten hangen.
Het maakt niet uit hoe goed gemaakt uw beha is, als u een verkeerde maat draagt zal hij nooit goed zitten of goed voelen. Als u echt pech hebt, kan een verkeerde maat ongemak en pijn aan schouders, buste en rug veroorzaken. Om te zien of u de juiste maat draagt, doet u de beha aan en bekijkt u uzelf in de spiegel.
Uit ons gesprek met Palais is gebleken dat het bij hangende borsten beter is om een niet-voorgevormde bh aan te schaffen. Een 3-delige bh, die niet voorgevormd is en voorzien is van extra voering zonder rek zorgt ervoor dat de borsten er natuurlijk uitzien.
Kruipt je bh-band aan de achterkant omhoog? Dan is je bh-band waarschijnlijk te los en draag je een te grote omvangs maat. Snelle oplossing: verstel je bh band door je bh sluiting te verstellen naar een strakkere sluiting.
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.