Om het tenue helemaal compleet te maken met badge (en rugsponsor) betaal je 126 euro. Landskampioen Feyenoord stapte dit jaar over van Adidas naar Castore. Fans van de Rotterdammers betalen het minst voor een kaal tenue, namelijk 90 euro. Met alle poespas erop ben je 114,95 euro kwijt.
Feyenoord verruilt Adidas voor 50 miljoen euro voor nieuwe shirtsponsor. Feyenoord staat op het punt om een nieuwe shirtsponsor binnen te slepen, zo meldt De Telegraaf.
Castore en Feyenoord sloten een deal voor zes jaar, die de club 50 miljoen euro oplevert. Dat is 2,5 miljoen euro per jaar meer dan wat Adidas aan de Rotterdammers betaalde.
Feyenoord en Castore hebben vrijdag het gloednieuwe uittenue voor seizoen 2023-2024 onthuld. Het tenue is een eerbetoon aan het succesvolle seizoen 1998-1999, waarin Feyenoord kampioen van Nederland werd. Bestel het nieuwe uitshirt!
Wanneer de laatste plooien zijn gladgestreken, prijkt Castore tot medio 2029 als shirtsponsor op het tenue van Feyenoord, klinkt het. De deal levert de Rotterdammers naar verluidt een slordige acht miljoen euro per jaar op.
Met het aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor hoopt Feyenoord ook op financieel gebied een stap te kunnen zetten. De beleidsbepalers van de Rotterdammers streven naar een jaarlijks bedrag van acht miljoen euro, wat in lijn is met de ambities van de club.
Eigen vermogen:
Feyenoord: Door het positieve nettoresultaat van 6,6 miljoen euro is het eigen vermogen van Feyenoord gestegen van 1,0 naar 7,6 miljoen euro. PSV: Het eigen vermogen van PSV is met 13 miljoen euro gestegen naar 30,8 miljoen euro.
De Stichting Continuïteit Feyenoord STICO is een van de hoogste organen binnen de club. De stichting beheert onder meer het zogeheten 'gouden aandeel', heeft daarmee bijzondere zeggenschap en bewaakt het cultureel erfgoed van de club.
Het Britse bedrijf wordt zelfs groter dan de huidige hoofdsponsor Europarcs, weet de krant. Europarcs maakt jaarlijks vijf miljoen euro over naar De Kuip, al loopt dat bedrag door bonussen op tot 5,5 miljoen.
De landskampioen betaalt ruim 8 miljoen euro voor Ueda, die daarmee de duurste aankoop wordt in de geschiedenis van de club.
Op die dag wordt in koffiehuis De Vereeniging door vier enthousiaste jonge mannen een voetbalclub opgericht, Wilhelmina genaamd. De naam en het tenue van de club veranderen in de jaren daarna nog enkele keren, maar op 15 juli 1912 krijgt de club haar definitieve naam: Rotterdamsche Voetbal Vereeniging Feijenoord.
Ajax heeft een nieuw lucratief contract getekend met kledingsponsor Adidas. De nieuwe overeenkomst gaat volgend jaar zomer in en loopt tot medio 2025. De deal levert de Amsterdammers naar verluidt een kleine vijftig miljoen euro op.
ASML, Jumbo Supermarkten en VDL Groep maken deel uit van een groep bedrijven uit Metropoolregio Brainport Eindhoven, sinds 2019 de shirtsponsor van PSV. De club uit Eindhoven maakt niet bekend wat de nieuwe deal oplevert. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om 7 miljoen euro per seizoen.
Volgens het recentste Sportsector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy is Feyenoord nu de populairste club van Nederland, met PSV die de in vrije val verkerende Amsterdammers ook voorbijstreeft.
Als je wint, heb je vrienden', aldus Floris van Dam van Repucom in De Telegraaf. Het aantal mensen dat zich identificeert als Feyenoord-supporter is gegroeid tot 2,9 miljoen, zo blijkt. Daarmee neemt Feyenoord de tweede positie in achter Ajax (4,2 miljoen), dat al jarenlang koploper is in de index.
De Rotterdammers kunnen maximaal 1,9 miljoen euro verdienen aan de market pool.10,6 miljoen euro op, het bereiken van de laatste vier 12,5 miljoen euro.Een plek in de finale is goed voor 15,5 miljoen euro.
De dilemma's van Stadion Feijenoord, en daarmee indirect van de voetbalclub Feyenoord, uitgelicht. Ruim 36 miljoen euro bedraagt de schuld van Stadion Feijenoord, staat in de laatste jaarrekening (2022).
Schuld van €30 miljoen
De gepubliceerde schuldenlast per einde boekjaar 17/18 van ruim €23 miljoen zal dit jaar verder oplopen. De schuldenlast bestaat voornamelijk uit langlopende schulden bij gemeente Rotterdam en Goldman Sachs en kortlopende schulden bij niet nader genoemde crediteuren en overige schulden.
De netto-omzet (exclusief transfers) is gestegen met 14,4 miljoen van 33 miljoen in 2021-2022 naar 47,4 miljoen in 2022-2023.
De totale gebiedsontwikkeling zou meer dan 1 miljard euro gaan kosten, waarbij Het Nieuwe Stadion op 422 miljoen euro begroot werd. Zie Feyenoord City voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Een gelijkspel levert 930.000 euro op. Mocht Feyenoord de knock-outfase bereiken dan levert dat al 9,6 miljoen euro op. Wat de market pool-inkomsten zijn kan op voorhand niet vastgesteld worden, maar wel kan er een schatting gemaakt worden. In 2021-2022 bedroeg de totale market pool voor Nederland 2,1 miljoen euro.