Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
■ Kies je beleg.
Kies je voor zoet: gebruik één portieverpakking (15 gram = 1 eetlepel) per broodje/dubbele boterham. Groente en fruit kun je onbeperkt toevoegen! Let op met de extra ingrediënten: als je die wilt gebruiken, neem dan een klein beetje.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Hoeveel broodjes moet ik rekenen per persoon? Indien u een lunch besteld voor uw kantoor, dan gaat u doorgaans uit van een bepaald aantal personen. Om voldoende broodjes te garanderen, adviseren wij om 2,2 broodjes per persoon te bestellen. Een voorbeeld, u wilt voor 12 personen een harde broodjes lunch bestellen.
Voeg naar keuze een extra mini pistolet (niet belegd) toe. Standaard krijg je 4 mini volkoren driehoekjes per persoon, maar je kan dit aanpassen aan je eigen voorkeuren. Standaard krijg je 3 mini broodjes per persoon (kwart baguette van 12cm).Standaard krijg je twee kleine broodjes per persoon (baguette van 19 cm) .
Over het algemeen is het bestellen van 1,5 sandwich per persoon het perfecte aantal. Als u een salade of een bijbehorend plateau bestelt, is 1 sandwich per persoon de gewenste portiegrootte.
Voorzie zo'n 125 tot 150 gram charcuterie per persoon.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Gemiddeld kun je rekenen op 2 tot 3 broodjes per persoon bij de brunch. Wat zet je op tafel met een brunch? Tijdens een brunch serveer je meer dan alleen broodjes. Denk aan een lekker soepje, een salade, wrap, smoothie en zoete gerechten.
Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon. Maar nogmaals: het is van verschillende factoren afhankelijk.
En de frietjes? Voor een doorsnee portie weeg je 250 gram ongebakken frietjes af per persoon. Dat is dus opnieuw een kilo voor vier personen.
De grootte van een portie kan verschillen van persoon tot persoon. De ene verstaat onder een portie groenten bijvoorbeeld twee schijfjes tomaat en een blaadje sla, terwijl een ander een rijkelijk gevuld bord voor ogen heeft. Een stukje vlees is voor de een minstens 200 g en voor de ander misschien slechts 50 g.
Brood. Er gaat niks boven warm, knapperig brood als voor- of bijgerecht. Brood is koolhydraatrijk en vullend, dus reken op ongeveer een vijfde van een heel stokbrood per persoon.
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Per persoon raden wij 4 halve pistoletjes aan, dat zijn 2 hele pistolets per persoon. De broodjes worden vers voor u afgebakken en belegd met ons heerlijke assortiment. Wij zorgen voor een goede mix, zodat er voor iedereen wat lekkers tussen zit!
Voor een maaltijd adviseren we 100gram per persoon fruit salade.
De makkelijkste regel is de “Eén Pond Regel.” Zorg voor één pond eten voor elke volwassen gast (exclusief drankjes of dessert).
Algemene feestplanning Voedselberekeningen
Gasten eten en drinken 's avonds meer dan overdag. Een cocktailparty na het diner vereist echter veel minder eten dan een barbecue die de hele middag duurt. Gemiddeld moet u er rekening mee houden dat elke volwassene in totaal ongeveer 1 pond aan eten consumeert (exclusief dessert) .
Hoeveel gram rundergehakt per persoon? Een gemiddelde portie bij een rundergehakt recept is 100-150 gram, maar hangt af van het gerecht en de gewenste portiegrootte. Gebruik per persoon 125-150 gram rundergehakt voor hamburgers of pasta's. Bij gehaktballen pak je 100-125 gram.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade.
Bij het plannen van uw kaas- en charcuterieplank is het essentieel om rekening te houden met het aantal gasten en de totale duur van uw evenement. Een algemene vuistregel is om ongeveer 3-5 soorten kaas per persoon en 2-4 ounces kaas in totaal te schatten. Voor charcuterie, plan voor 2-4 soorten en ongeveer 2 ounces per persoon .