Hieruit blijkt dat ook nu weer Mercedes-Benz de jaarlijkse strijd om de nummer één positie onder de (Duitse) premium merken heeft gewonnen. Waar de nummer twee (BMW) 2.168.516 personenauto's wist te verkopen in 2019, heeft Mercedes-Benz maar liefst 2.339.562 auto's verkocht.
Mercedes-Benz idem dito. Het merk met de ster produceert jaarlijks rond de twee miljoen voertuigen (trucks en bussen inbegrepen), maar geen enkele fabriek van Daimler fabriceert er meer dan 365.000 per jaar. Maar dan de allergrootste autofabriek ter wereld.
Nummer 1:Mercedes-Benz
Natuurlijk, als je MINI meerekent dan is BMW groter, tenzij we de Smart-verkopen bij die van Mercedes-Benz optellen. Wereldwijd werden er 65.660 Smartjes verkocht. Kijken we naar het aantal auto's met een driepuntige ster in de grille, komen we uit op 1.188.832 exemplaren.
Het belangrijkste verschil tussen deze twee luxewagens is dat BMW de voorkeur geeft aan sportief rijgedrag, terwijl Mercedes de voorkeur geeft aan comfort en luxe. BMW voertuigen bieden sportief rijgedrag met betere rijeigenschappen, betere vering en betere motoren en transmissies.
U kunt beter geen Mercedes kopen vanwege de hoge onderhoudskosten, de hoge afschrijvingswaarde, de onbetrouwbaarheid, de kosten die buiten de garantie vallen en de gespecialiseerde reparatie en onderhoud. Al deze factoren maken het kopen van een Mercedes-Benz tot een stressvolle aangelegenheid.
FAQs over Mercedes
Naarmate de auto ouder wordt, stijgen ook de onderhoudskosten. De waarheid is dat het onderhoud van een Mercedes net zo duur is als de aankoop ervan. In tegenstelling tot andere automerken die door de meeste monteurs kunnen worden gediagnosticeerd, hebben Mercedessen meestal gespecialiseerde dealers.
Volgens consumentenrapporten staat Mercedes-Benz op de 47e plaats als het gaat om betrouwbaarheid. Het merk is dus redelijk betrouwbaar. Consumer reports voert jaarlijks een onderzoek uit en rangschikt verschillende autofabrikanten in verschillende categorieën.
Audi's bieden een uitstekende rijervaring, terwijl Mercedes Benz luxe en comfort biedt. Als u dus op zoek bent naar een auto met een plezierige rijervaring, dan is Audi de auto voor u. Maar als u een luxueuze, comfortabele en vlotte auto wilt om in te rijden, is Mercedes Benz de beste optie.
Toch hechten ook veel mensen – met name mannen – waarde aan de looks van de auto. Met Mercedes zit je op dit gebied altijd goed. Door de jaren heen heeft Mercedes Benz een goede naam voor zichzelf weten te creëren en auto's van dit merk stralen luxe en klasse uit.
1. Toyota Group (Jaaromzet: 238 miljard euro) Met stipt op 1 staat Toyota Group met een jaaromzet van ruim 239 miljard euro.
(Foto: Toyota) Toyota verkocht in 2021 wereldwijd in totaal 10,5 miljoen voertuigen en is daarmee voor het tweede jaar op rij de grootste autoproducent ter wereld. Volkswagen staat op de tweede plek, met 8,8 miljoen voertuigen.
De Hyundai Uslan fabriek
Hyundai is een van de snelst groeiende automerken wereldwijd. Niet verwonderlijk dat de grootste autofabriek ter wereld een Hyundai fabriek is. In de Zuid-Koreaanse provincie Uslan staat de gelijknamige fabriek van Hyundai. Deze zelfontworpen fabriek is bijna een stad te noemen.
Mercedes C-Klasse is het winnende model
Ondanks alle auto's die Mercedes aanbiedt, vinden wij dat de Mercedes C-Klasse de beste is om te krijgen. Dit model heeft een betaalbare vanafprijs en is verkrijgbaar in verschillende versies en uitrustingsniveaus.
Bovenstaande grafiek toont de verkoopcijfers van Audi voor de jaren 1983 tot en met 2022. In totaal zijn er in deze periode 489.181 personenauto's van Audi verkocht. Het gemiddeld aantal verkochte auto's per jaar in deze periode komt daarmee op 12.230 per jaar.
Beide Duitse luxe auto's zijn uitzonderlijk, maar het ene merk schrijft sneller af dan het andere. BMW schrijft sneller af dan Mercedes-Benz. Dus, als u van plan bent om een luxe auto voor een korte periode te bezitten en hem daarna weg te doen, is Mercedes-Benz de betere optie.
Onderdelen en service zijn erg duur, dus plezier heeft een prijs. Met de meeste BMW's wordt gereden tot ze 120.000 tot 200.000 mijl hebben afgelegd. Dat vergt uiteraard een flinke onderhoudsbeurt en goed onderhoud.
De prijsstijging is een gevolg van hoge ontwikkelingskosten van verbrandingsmotoren en investeringen in elektrisch rijden. Schot rekent voor dat van de totale investering van 40 miljard euro van Audi, ruim een derde gaat naar elektrische auto's.
Toyota blijft koning van toekomstbestendigheid
Een inkoppertje in het rijtje van auto's die het langste meegaan: het Japanse Toyota. Zo blijkt uit een uitgebreid Amerikaans onderzoek.
Met stip op nummer 1 staat Lexus, met een betrouwbaarheidsscore van 98,7 procent. Geheel onverwacht is dit niet. Lexus komt in veel onderzoeken naar boven als een van de meest betrouwbare merken.
Een Mercedes met benzinemotor kan maximaal 494.888 kilometer rijden. Een Mercedes met een dieselmotor kan maximaal 832.355 kilometer rijden. De meeste Mercedessen zullen maximaal tussen de 350.000 en 450.000 kilometer afleggen afhankelijk van staat van onderhoud en het model.
Op nummer 1 staan onze vrienden van BMW. In de eerste 10 jaar dat die auto rondrijdt, ben je als eigenaar bijna 18.000 dollar kwijt. Dat is met een gemiddeld jaarkilometrage en regulier onderhoud. Mercedes, Cadillac, Volvo en Audi completeren de top 5.