Hangt natuurlijk van de fles en het glaasje af. Uit een fles advocaat van 0,5 liter kun je ongeveer 10 glaasjes halen. Een glaasje bevat ongeveer 50 ml. Toegevoegd na 1 uur: Vul je het glaasje helemaal tot de rand, dan kun je wel het dubbele kwijt zijn.
ADVOCAAT SERVEREN
Omdat advocaat best dik is drink je het niet maar lepel je het drankje op. Vaak wordt er hierbij een flinke toef slagroom op de advocaat gedaan. Dit maakt de advocaat net wat minder sterk. Je serveert advocaat in een klein portglas of in een likeurcoupe.
Advocaat is zo viskeus dat deze niet gedronken kan worden, maar met een lepeltje gegeten wordt. Soms wordt de advocaat met een toef slagroom geserveerd. Advocaat wordt gelepeld uit een likeurcoupe of klein portglas en wordt ook gebruikt op ijs, poffertjes of gebak.
Het verschil tussen tokkelroom en advocaat zit 'm in het alcoholpercentage. Advocaat mag zo pas heten als het alcoholgehalte 14% bedraagt, tokkelroom zit rond de 8%. Dit verklaart natuurlijk ook waarom het zachter van smaak is.
Er zit 1,6 gram vet in 1 portglas (50 gram) advocaat, waarvan 0,6 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
Als de advocaat te dik is hoeft dit geen probleem te vormen, voeg gewoon een klein beetje, druppel per druppel, gekookte gecondenseerde melk of alcohol toe. De juiste dikte wordt pas bereikt na een tweetal weken. Het is de alcohol die inwerkt op de eierdooiers en die de dikte van de advocaat bepaald.
Omdat advocaat rauwe eieren en maar 14 procent alcohol bevat, moet je dat voorzichtiger bewaren. Ongeopend is het drankje jaren houdbaar omdat in een dichte fles geen bacteriën kunnen groeien. Geopend moet advocaat in de koelkast en is dan officieel zes maanden houdbaar.
De massa moet je verwarmen tot 62 graden (terwijl je blijft roeren), gebruik hiervoor een (suiker)thermometer. Zodra het mengsel de juiste temperatuur heeft haal je de kom van de pan en zet je deze in de kom met ijswater. Blijf roeren om het mengsel terug te koelen.
Zwarte Kip Advocaat 50 cl | €4.39 | DirckIII.
Als je het niet warm genoeg maakt, dan krijg je de vaak voorkomende fout: je advocaat wordt niet dik genoeg. Ook vanillepap kan soms te dun zijn, en dat heeft dezelfde oorzaak." Je mengsel moet warm genoeg worden. Als het minder dan 85° C is, dan wordt je advocaat niet dik genoeg.
Volgens Noijen is het om het even. „In een standaard glas sterke drank zit evenveel alcohol als in een glas bier of wijn. Als we puur naar de alcohol kijken, dan zijn deze twee drankjes dus even slecht voor je gezondheid.”
Qua alcoholpercentage staat 1 (klein) shotje dus gelijk aan 1 (groter) glas bier.
De standaard schenkhoeveelheid van gedistilleerde dranken is 35 a 40 cc, wat gelijk staat aan 35 tot 40 ml. De laatste jaren zie je steeds vaker kleinere hoeveelheden (van 20 cc) worden gebruikt, vaak bij proeverijen of drankmenu's.
Kan men van advocaat dronken worden? Na een aantal advocaatjes kunnen mensen wel een beetje aangeschoten zijn.
Heel veel ouderen genieten namelijk enorm van advocaat als dessert. Het is net zoals vla op te lepelen alleen zit er ook nog wat likeur in. Met name vrouwen houden ervan. Het is zacht qua smaak en brengt gezelligheid dankzij de likeur.
Uit een fles advocaat van 0,5 liter kun je ongeveer 10 glaasjes halen. Een glaasje bevat ongeveer 50 ml.
Het smaakt naar advocaat en er staat ook advocaat op de fles maar het is vloeibaarder dus echt een drankje . Er zit 20% alcohol in .
Uitgangspunten: advocaat moet 1) echt geel zijn 2) dik van consistentie en 3) zoet maar zeker niet mierzoet. Dikke advocaat betekent dus liever minder dan meer brandewijn toevoegen. Advocaat heeft een alcoholpercentage van 14% dus hoe hoger het percentage in de brandewijn hoe minder je hoeft toe te voegen.
Je kunt zelfgemaakte advocaat bewaren in de koelkast. Het beste is om de advocaat in een afgesloten fles of bakje te bewaren. Op deze manier is de advocaat zeker 4 weken houdbaar.
De Rotterdamse Inez Weski is wellicht de meest spraakmakende, bekende, extravagante advocate vanwege haar altijd zwarte opzienbarende kleding, zwaar zwart opgemaakte ogen en haar imposant scala aan doodshoofd ringen. Ze was o.a. advocaat van de Surinaamse president Desi Bouterse. Ook verschijnt ze geregeld in de media.
en heeft een gladde, custard-achtige smaak. Vrije uitloop EIGEEL, water, suiker, alcohol, gelatine, stabilisator: E406, aroma's, kleurstof: E102, E110.
Om optimaal van het product te genieten, raden we je aan het gekoeld te bewaren en binnen zes maanden na opening te consumeren.
We adviseren de likeuren op basis van room echt niet langer dan 1 jaar na opening te bewaren. Likeuren tot een alcoholpercentage van 25% kunnen iets langer bewaard blijven, maar leveren op den duur een hoop in op smaak. Fruitlikeuren zullen bijvoorbeeld verzuren.