De standaardwaarden voor aardappelkroketjes worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie aardappelkroketjes komt overeen met 75 gram.
Voorgebakken aardappelkroketjes, van verse aardappelpuree. Frituur (175°C): maximaal 200-250 gram aardappelkroketjes gedurende 3-4 minuten. Laat na het frituren even uitlekken. Oven (220°C): bak de aardappelkroketjes 15-20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
Oven: Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel porties van 500g over de bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende 15 tot 20 minuten.
Er zitten 72 kilocalorieën in 1 groot (30 gram) aardappelkroket.
Voor gewone kroketten in de airfryer te bakken zijn de baktijden ongeveer hetzelfde voor elk merk, er is wel een verschil tussen bevroren kroketten en kroketten die al ontdooid zijn, hieronder de baktijden: Aardappelkroketten: (bevroren) 14 minuten op 200°C. Aardappelkroketten: (ontdooid) 10 minuten op 200°C.
De kroketten paneren
Zorg dat alle hoeken goed afgedekt zijn met paneermeel. Een slecht gepaneerde kroket heeft evenveel kans om te barsten als het gebruik van te vochtige puree. Druk het paneermeel goed aan zonder de kroketten te vervormen en plaats de kroketten op een bord zonder dat ze elkaar raken.
De winnaar
De grote winnaar van deze test was McCain, maar er was een ex aequo tussen de klassieke kroketjes en die op grootmoeders wijze. Op de tweede plaats volgen de geribbelde kroketten van Carrefour. Commentaren: 'Lekker veel nootmuskaat', 'Goede aardappelsmaak', 'Goede combinatie tussen de korst en de vulling'.
Diepgevroren kroketten: bak ze op 170 à 175°C gedurende 7 à 8 minuten. Ontdooide kroketten: laat ze een halve dag in de koelkast ontdooien onder een handdoek. Bak ze vervolgens op 170 à 175°C gedurende 4 à 5 minuten.
Aardappelen, pasta en rijst
Reken op 200 à 250 g aardappelen per persoon (voor puree mag dat 250 à 300 g per persoon zijn). Ga je kroketjes serveren, voorzie dan 6 stuks per persoon en hou een extra zak achter de hand in de diepvriezer.
Te veel kroketten tegelijk bakken of schudden met het mandje tijdens het afbakken vergroot de kans op openbarsten. Et voilà: de perfecte kroket!
Koekenpan: Verhit 15g (2el) olie of vloeibare margarine in de koekenpan. Bak gedurende 10 tot 15 minuten op middelhoog vuur. Tussentijds regelmatig keren. Airfryer: Verwarm de airfryer voor 180°C.
Naast de verschillende soorten kroketten is er ook een jarenlange strijd gaande tussen kroketten gemaakt van blokjesvlees en draadjesvlees. Producenten Beckers en Mora geven de voorkeur aan draadjesvlees terwijl Van Dobben en Kwekkenboom kiezen voor blokjesvlees.
Onze Kwekkeboom Rundvlees Croquetten krijgen een stevige ragout van 100% rundvlees. Stop dit in een krakende korst en je hebt een kwaliteitskroket met een flinke bite. Zo knapperig heb je een croquet uit de oven of Airfryer niet eerder gegeten!
Gebruik dus een thermometer om de temparatuur te checken. Die moet voor het frituren van gekoelde kroketten staan op 180 graden, voor bevroren kroketten 175 graden.
Bak de kroketten 5 minuten in de friteuse, voorverwarmd op 180°C. Leg er niet te veel tegelijk in de frituurolie, want dan zakt de temperatuur snel en gaan de kroketten toch weer uit elkaar vallen.
Kroketten kun je 12 maanden in de vriezer bewaren. Verse of net ontdooide kroketten kun je twee dagen maximaal in de koelkast bewaren. Een gebakken kroket kun je nog één dag in de koelkast bewaren, en eventueel weer opwarmen in magnetron of airfryer.
Dit komt omdat er bijkroketten voor in de frituur minder paneermeel omheen zit. In heet olie schroeit dit snel dicht, maar in de Airfryer loop je de kans dat de inhoud er een beetje uitloopt. Daarnaast krijgen diepvries kroketten in de Airfryer geen mooi kleurtje wat wel gebeurd in de frituurpan.
Wat is het het grootste verschil? Het voornaamste verschil tussen het bakken in olie versus in de heteluchtfriteuse is dat er geen vet wordt toegevoegd aan de friet. De frieten bak je overigens wel krokant omdat een heteluchtfriteuse wel gewoon dat ''grill effect'' heeft.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
Een ambachtelijke croquet waarmee u het verschil maakt. Met veel stukjes kipfilet, aangenaam gekruid met een scheutje ketjap. En afgemaakt met geroosterde pinda's.