De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2022 telt 3 restaurants met 3 MICHELIN sterren, 23 met 2 sterren en 115 restaurants met één ster. Hieronder vindt u al de details (nieuwe onderscheidingen zijn met een N aangeduid).
De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 telt 2 restaurants met 3 MICHELIN sterren, 24 met 2 sterren en 111 restaurants met één ster.
Twee hebben het maximale aantal van drie sterren: Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.
Op dit moment zijn er wereldwijd 2562 restaurants in het bezit van een of meerdere Michelinsterren. Van deze 2562 restaurants hebben er 104 drie Michelinsterren, 385 restaurants twee sterren en zijn er 2073 bekroond met één Michelinster.
Geranium beste restaurant van 2022
Het is weer een goed jaar voor Kopenhagen. Voor het tweede jaar op rij is een restaurant in de Deense hoofdstad uitgeroepen tot het beste ter wereld bij 'The World's 50 Best Restaurants Awards'. Geranium werd gisteravond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.
Nog steeds is circa 53% (58 restaurants) van alle driesterrenrestaurants in Europa te vinden. Azië is wat betreft het totaal aantal sterrenrestaurants sterk in opkomst en telt totaal 662 bekroonde restaurants in de steden Kyoto, Tokyo, Hong Kong en Macau, waar momenteel alleen nog maar een gids wordt uitgegeven.
Restaurant Basiliek in Harderwijk is zijn Michelinster kwijtgeraakt. Alle andere toprestaurants in Oost-Nederland behouden hun ster(ren). Dat bleek tijdens de jaarlijkse uitreiking in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 't Nieuwe Diekhuus in Terwolde won een zogeheten 'Bib Gourmand'.
1. Tokyo, Japan — 304 sterren.
Vanuit het restaurant heeft u een hartverwarmend uitzicht op de sluis en de typische bakstenen huisjes. Ook de met cartoons gedecoreerde muur trekt de aandacht. Het is geen toeval dat Kaatje bij de Sluis sinds 1978 minstens één Michelin ster heeft.
De Italiaanse chef Massimo Bottura, bekend van zijn restaurant Osterica Francescana in het Italiaanse Modena, werd verkozen tot succesvolste en hardst werkende chef. Bottura's waarde werd geschat op 200 miljoen euro, dankzij zijn 15 gepubliceerde kookboeken, 6 restaurants en 4 Michelinsterren.
n Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken.
België In België werd de eerste Michelinster uitgedeeld in 1939 aan Villa Lorraine. Het zonder onderbrekingen langst vermelde restaurant is Comme Chez Soi dat sinds 1953 een of meerdere sterren heeft.
Bij Boury, restaurant met 2 MICHELIN sterren, stelt dat probleem zich niet. Hun Academy trekt ambitieuze chefs en zaalpersoneel aan om mee te draaien in het restaurant.
De prijzen van zesgangenmenu's variëren van €69 bij Sinne, tot €138 bij 212. De gemiddelde prijs is €97. Het duurste diner wordt geserveerd bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Voor twee personen betaal je 660 euro.
Het duurste restaurant in Nederland is Ciel Blue op de 23e verdieping van het Okura-hotel in Amsterdam.
Hoeveel Michelinsterren kan een restaurant krijgen? Een restaurant kan maximaal 3 Michelinsterren krijgen. In Nederland hebben de afgelopen jaren 2 restaurants die hoogste onderscheiding gekregen: De Librije en Inter Scaldes.
Wie gaat eten in het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens in Kruishoutem, betaalt 190 euro per persoon voor het goedkoopste menu en 345 euro voor het duurste menu, drank inbegrepen.
In september 2021 volgde de ultieme bekroning met een derde ster. Eten in het restaurant is dan ook niet goedkoop. Het huidige menu kost 2.800 Deense kroon (ruim 376 euro). Voor de bijhorende wijnen moet je 1.800 Deense kroon (ruim 242 euro) ophoesten.
Boekingsdagen: Te reserveren op woensdag en donderdag (i.c.m. diner) en op vrijdag en zaterdag (i.c.m. lunch of diner). Kosten: Vanaf € 612,50 per persoon op basis van twee personen.
De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld is deze maand weer uitgekomen. Opnieuw prijkt Noma in Denemarken op één.
Dinsdagavond werd Noma in Kopenhagen voor de vijfde keer uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Ook de nummer 2, Geranium, bevindt zich in de Deense hoofdstad. Culinair recensent Hiske Versprille legt uit wat zo bijzonder is aan de hyperlokale, diepgravende nordic keuken (die u overal tegenkomt).
Lunch. Vrijdag en zaterdag. Ontvangst tussen 12:00 uur en 12:45 uur.