Zet op de bon hoe lang de cadeaubon geldig is. De bon moet minimaal 2 jaar geldig zijn. Tenzij u kunt aangeven dat een kortere geldigheid redelijk is (bijvoorbeeld bij een consumptiebon). Als er geen uitgiftedatum of een vervaldatum op uw cadeaubon staat, dan is de bon onbeperkt geldig.
Heb je een verlopen cadeaubon gevonden? Bel dan de uitgever en leg de situatie uit. Soms kun je een bon tegen betaling verlengen of krijg je uit coulance een deel van de waarde in de vorm van een nieuwe kaart. Je kunt een verlopen bon ook doneren aan een goed doel.
Hoe lang een bon geldig is verschilt per cadeaubon -of kaart. Een cadeaubon is minimaal 1 jaar geldig. Staat er alleen een uitgiftedatum op, dan is de bon 5 jaar geldig. Staat er geen uitgifte- of vervaldatum op, of waar je dit kan terugvinden (bijvoorbeeld op de site), dan is deze onbeperkt geldig.
De voucher moet een redelijke geldigheidsduur hebben. Vaak is dat minimaal een jaar. Is de voucher niet meer geldig, maar hebt u nog niet het hele bedrag gebruikt? Dan moet het bedrijf u het restbedrag terugbetalen.
Soms geeft de verkoper een tegoedbon als u spijt hebt van een aankoop. En u het product daarom terugbrengt naar de winkel. Met die bon kunt u later een ander product kopen in dezelfde winkel. De verkoper mag zelf de voorwaarden van zijn tegoedbon bepalen.
Het is ook niet altijd netjes om aan de gever van de bon te vragen of ze jouw cadeau 'even' om willen ruilen voor geld. Er is een oplossing voor dit “probleem”: Wissel.nl. Op Wissel.nl is het mogelijk jouw cadeaubon/cadeaucard te verkopen.
Het is 'de cadeaubon', want cadeaubon is mannelijk. Als je het aanwijst is het 'die cadeaubon'.
Als u spijt hebt van uw aankoop kunt u het product soms ruilen of teruggeven. Als u het via internet kocht, hebt u wettelijk het recht om uw aankoop terug te sturen. Maar als u iets in een gewone winkel kocht, mag de verkoper kiezen of u het mag ruilen. Behalve als een product te snel kapot is.
Geen uitgiftedatum & geen vervaldatum = onbeperkt geldige cadeaubon. Juridisch gezien kan bij een cadeaubon waarop bovenstaande informatie ontbreekt, niet bepaald worden wanneer de verjaringstermijn voor de vordering is gaan lopen. Van deze uitgiftedatum zou de verkoper in sommige gevallen nog bewijs kunnen leveren.
Geen bedenktijd aankoop winkel
Vaak ontvangt u een tegoedbon of uw geld terug. Dit is een gunst van de verkoper. Hij is dus niet verplicht om uw product te ruilen of geld terug te geven. De mogelijkheid om te ruilen of teruggave van uw geld moet op de kassabon staan of vermeld worden in de winkel zelf.
» Nationale Dinerbon heeft een geldigheid van 2 jaar na uitgifte, tenzij anders vermeld. De geldigheid van uw Nationale Dinerbon kunt u bekijken m.b.v. de saldochecker. Is het mogelijk een dinerbon van Nationale Dinerbon te verlengen? » Het is niet mogelijk om uw Nationale Dinerbon te verlengen.
Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig vanaf aankoop (tenzij expliciet anders vermeld op de cadeaukaart). Waar is de Podium Cadeaukaart inwisselbaar? De Podium Cadeaukaart wordt door meer dan 300 podia in Nederland als geldig betaalmiddel geaccepteerd.
Cadeau- of tegoedkaarten van IKEA Nederland zijn onbeperkt geldig; je vindt daarom ook geen geldigheidsdatum op de kaart.
Kijk voor de geldigheidsduur achterop je cadeaukaart. Op de achterkant van de cadeaukaart staat het 19-cijferige kaartnummer. De pincode vind je onder de kraslaag (Let op! Voorzichtig verwijderen) en bestaat uit 6 cijfers.
De ICI PARIS XL Gift Card is tot 3 jaar na uitgave geldig en kan worden ingeleverd in alle ICI PARIS XL parfumerieën in België, Groothertogdom Luxemburg en Nederland, alsook in de webshop. Je kan het tegoed van de Gift Card in meerdere keren spenderen.
U kunt uw cadeaubox gratis en onbeperkt ruilen op cadeaubox.be, overnachtingen rechtstreeks via onze website reserveren en genieten van een geldigheidsduur van 3 jaar en 3 maanden! Cadeaubox, belevenissen ervaren en delen, tot in de eeuwigheid.
Is onbeperkt internet echt onbeperkt? Niet helemaal. Je krijgt namelijk altijd een dagbundel van een provider, variërend van 4 GB tot 10 GB. (In de tabel hieronder zie je precies hoe hoog de dagbundel per provider is.)
Wanneer je een abonnement hebt met onbeperkt data, dan kun je inderdaad 5GB per dag gebruiken. Als je door de 5GB heen bent, kun je inderdaad zoals @stikkelisok aangeeft eenvoudig 1GB activeren. Vanuit een abonnement met onbeperkte data kun je per maand 25GB delen met de andere mobiele nummers in het huishouden.
Heb jij unlimited data, en ben je over de grens van onredelijkheid gegaan, dan wordt de snelheid van je internet verlaagd. Soms worden er zelfs extra kosten in rekening gebracht. In het ergste geval kun je tot het einde van de maand niet meer internetten. Het verschilt per provider waar de grens ligt.
Overeenkomst beëindigen en geld terug
Als de verkoper het niet goed oplost, mag u de koopovereenkomst beëindigen. Dat noemen we ook wel 'ontbinden'. U hebt recht op uw geld terug en moet het product teruggeven. Om de overeenkomst te ontbinden stuurt u een brief naar de verkoper.
Krijgt u uw geld niet terug? Maak dan duidelijke afspraken over terugbetalen, bijvoorbeeld een betalingsregeling. Soms kunt u via de rechter uw geld terugvragen.
De bedenktijd stopt 14 dagen nadat het product is geleverd of het contract voor een dienst is gesloten. Volgens de wet mag u tot die tijd zonder reden van de koop af. U hebt ook bedenktijd als een digitaal product gratis lijkt, maar u wel uw persoonsgegevens moet delen om het af te nemen.
In het algemeen geldt een wettelijke zichttermijn (ook wel bedenktijd genoemd) van 14 werkdagen bij producten en diensten die je op afstand koopt. Cadeaubonnen, evenals bijvoorbeeld tijdschriftenabonnementen, zijn echter geen producten, maar diensten.