Laat de primer ongeveer 60 seconden drogen. Als je van jezelf hele dunne en beschadigde nagels hebt dan adviseer ik om een laagje base coat aan te brengen over de gehele nagel. Zeer dun, laat ongeveer 1 mm vrij tussen de lak en de nagelriemen.
Over het algemeen duurt het ongeveer enkele minuten voordat nagellak droog is en 1 tot 2 uur voordat nagellak volledig uitgehard is.
Ook belangrijk om te weten: hoe minder kwaststreken, hoe egaler de nagellak opdroogt. Geef daarnaast elke laag een minuut intrektijd voor je er een volgende op kwast. Dit hoeft dus niet: wachten tot elke laag droog is. Hou die één minuut aan, en you'll be fine.
Houd ongeveer een millimeter afstand van de nagelriemen. Laat vervolgens de Base Coat 60 seconden uitharden onder de ledlamp. Hierna is het goed de gellak nog een minuutje af te laten koelen voordat je zelf de gellak kleur aanbrengt.
Koud water Kou laat de lak sneller uitharden, dus een simpel trucje is om je nagels onder te dompelen in koud water. Om de lak niet te verpesten door de harde straal van de kraan kun je beter een kopje vullen met koud water. Wacht twee minuten et voilà, je bent good to go.
Na het aanbrengen van de twee laagjes lak, wacht je twee minuutjes om de doorzichtige topcoat aan te brengen. Als alles goed gaat, is je nagel nu veel sneller droog. Doe nog wel voorzichtig want het is waarschijnlijk nog niet helemaal uitgehad en dan kan je met iets scherps de lak nog wel beschadigen.
Drie laagjes maximum
Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).
De basecoat moet bijvoorbeeld 1 tot 3 minuten onder een UV lamp, met LED licht is dat 30 tot 60 seconden. De Kleurlaag moet 2-4 minuten onder de UV lamp, met LED licht is dat 30 tot 60 seconden. De toplaag moet ongeveer 5 minuten onder de UV lamp, met LED licht is dat weer 30 tot 60 seconden.
Je kan een basecoat heel simpel zien als een laagje grondverf voor je nagels. Gebruik je regelmatig nagellak maar geen basecoat, dan zullen je nagels geel en broos worden.
De primer zorgt voor een betere hechting van de gel nagellak. De primer moet niet onder een lamp gedroogd worden, gewoon aan de lucht laten drogen. De base coat zorgt ervoor dat je nagel niet verkleurt, het beschermt en egaliseert je nagels en zorgt ook voor een betere hechting.
Dat heeft te maken met een aantal zaken: hoeveel lagen nagellak je hebt aangebracht, hoe dik die lagen zijn en welke soort nagellak je gebruikt. In alle gevallen moet je minimaal twintig minuten wachten voordat je weer iets gaat doen met je handen.
Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden. Hierdoor is de kans op beschadigingen een stuk kleiner!
Alleen op je nagels
Volgens de Rijksoverheid is nagellak bij normaal gebruik veilig. Natuurlijk moet je wel oppassen als je allergisch bent voor bepaalde stoffen. Deze allergieën uiten zich vooral als nagellak in contact komt met je huid. Smeer nagellak daarom alleen op je nagels.
Nagellak op teennagels
Hoe lang nagellak dan eigenlijk op je teennagels mag blijven zitten, vertelt medisch pedicure Annemarie van den Berg van AM Nails aan LINDA. “Wij adviseren om normale nagellak na twee tot drie weken van de teennagels af te halen. Dan is het heel belangrijk om het er echt helemaal af te halen.
Als je van jezelf vettige, zeer dunne of gespleten nagels hebt, dan heb je de kans dat de lak veel minder lang blijft zitten. Denk je dat je zeer dunne nagels hebt of splijten ze snel, dan kun je een lak gebruiken die de nagel zelf versterkt (denk bijvoorbeeld aan de hydraterende en voedende nagellakken van Herôme).
De topcoat is ook belangrijk, maar minder belangrijk dan de basecoat! De topcoat zorgt ervoor dat de nagellak langer mooi blijft zitten. Er brokkelen minder snel stukjes af en de topcoat geeft de nagels een enorme mooie glans. Dus het geeft zeker een meerwaarde als je je nagels ook met een topcoat na lakt!
Je brengt eerst een laagje basecoat aan. Daarna breng je het eerste laagje nagellak kleur aan. En na een paar minuten ook een tweede laagje nagellak kleur. Als laatste breng je een laagje topcoat aan.
Een topcoat brengen we aan nadat we onze nagels gelakt hebben. Het is de eindlaag en dus de ultieme finishing touch.Bovendien beschermt de topcoat de nagellak zodat die langer mooi blijft.
Je brengt eerst een laagje basecoat aan. Daarna breng je het eerste laagje nagellak kleur aan. En na een paar minuten ook een tweede laagje nagellak kleur. Als laatste breng je een laagje topcoat aan.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
Nu zijn je gelnagels klaar! Je kan het zo laten, maar het is natuurlijk veel leuker om er een kleurtje overheen te lakken. Eigenlijk kun je nu gewoon je nagels lakken zoals je dat normaal zou doen. Door de snel drogende topcoat is je nagellak in no time droog en kun je zo weer verder met alles wat je nog moet doen!
Om welke nagellak gaat het? Vriendin houdt je niet langer in spanning, het gaat om de OPI nagellak. Deze nagellak droogt razendsnel en is bestand tegen krassen en beschadigingen. Hierdoor blijft je manicure er langer mooi uitzien.
Ook korte nagels kunnen er fraai uitzien met een laagje nagellak, maar maak niet de fout om te donkere nagellak te gebruiken. Donkere kleuren doen je korte nagels namelijk nog korter lijken.
Vermijd daarom langdurig contact met water en chemicaliën zoals schoonmaakmiddelen en nagellakremover. Het beste is om na het aanbrengen van de gellak om een paar uur te wachten met bijvoorbeeld handen wassen of douche( dit is ook een goede smoes om de afwas door iemand anders te laten doen).