Merk: Black Bastard. Type barbecue: Houtskoolbarbecue. Gewicht: 85 kg. Product lengte: 56 cm.
Met een gewicht van 35 kilogram is deze kamado barbecue gemakkelijk te verplaatsen en mee te nemen. Dit is mede dankzij de standaard meegeleverde EGG Carrier die je als onderstel gebruikt.
Na 18 verschillende Kamado Barbecue's getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de Big Green Egg Large momenteel de beste keuze is van 2022. Met deze big boy grill je direct voor 8 personen. Verder is de kuip bestand tegen temperaturen tot 350 graden.
Het 2022 model is op een aantal punten verbeterd. De gietijzeren topschijf is bijvoorbeeld aangepast en sluit daardoor nóg beter af. Daarnaast heeft het 2022 model een vernieuwde thermometer. De verhoogde houtskoolmand maakt het mogelijk om meer houtskool in één keer aan te steken.
Dammers restaurant kwaliteit houtskool is gemaakt van 100% acacia en is wellicht de meest gebruikte houtskoolsoort op de kamado. Dammers houtskool is te gebruiken voor allerlei BBQ sessies en heeft veel voordelen die je terugvindt in de tabel. Daarnaast heeft Dammers een aantrekkelijke prijs.
Het verschil tussen de Bastard classic en Bastard urban
De classic is blinkend zwart, de urban is mat antraciet. Wat een optisch verschil is aan de coating is dat je bij de classic, blinkend zwart, krakelingen in het keramiek kunt waarnemen. Dit zijn fijne haarscheurtjes.
In het algemeen zijn kamado BBQ's aan de prijzige kant, omdat deze meestal uit duurbare materialen zijn vervaardigd en dat deze heel lang kunnen meegaan. Er zijn merken die hier een beetje van profiteren, maar dat zie je vooral aan de prijs van hun accessoires.
De Black Bastard is gemaakt van de zeer hoogwaardige keramieksoort Cordieriet. Hij weegt wel wat. Maar de enorme massa van de Black Bastard is meteen ook het grote pluspunt van deze barbecue. De barbecue reageert niet zo heel snel op aanpassingen van de luchtaanvoer.
Hoewel de Black Bastard in Nederland is ontwikkeld, wordt deze in China geproduceerd.
Door de BGE gaan zelfs mensen die niet graag barbecueën ervan genieten”, zegt hij lachend. Ook over de prijs is de BGE-expert duidelijk. “Het kost wat, maar een goedkope barbecue die veel meer houtskool verbruikt, na vijf jaar kapot is en dan vervangen moet worden, is veel duurder.”
De Kamado Joe Classic II Stand-Alone weegt 85kg, heeft een roosterdoorsnede van 46cm en is 122cm hoog.
De Egg weegt 73 kg en is verkrijgbaar met onderstel, zijplankjes en hoes. Hij is ook verkrijgbaar als losse Egg.
Je Kamado kan zonder problemen het hele jaar door buiten staan. Het unieke keramiek kan heel goed tegen allerlei weersomstandigheden.
Vul de kolenmand / vuurbox voor driekwart met kolen. Steek de kolen op 1 plek in het midden van de kolen aan. Breng de temperatuur langzaam naar 150 graden.
Garantie
Een The Bastard keramisch kooktoestel (XLarge-professional, Large-groot, Mediumnormaal, Small-klein en Compact) kent een levenslange garantie op het materiaal en de constructie van de keramische dome, de keramische deksel, de vuurkorf en de binnenring.
De Big Green Egg is al sinds 1974 op de markt en uniek in zijn soort. Het is de enige kamado bbq die wordt geproduceerd in een hypermoderne fabriek in Mexico en die is vervaardigd van keramiek waarbij gebruik is gemaakt van NASA technologieën.
Volgens de Grill Guru heren (HarlemBBQ) produceert Grill Guru top kwaliteit barbecues die zijn ontworpen en gebouwd om alle seizoenen te genieten. Door de uitstekende isolerende eigenschappen van de keramische Guru's is het goed op temperatuur houden van je kamado een Fluitje van een cent.
Door de warmte en koude werking ontstaan er altijd kleine scheurtjes en barstjes, heel normaal dus. Het emaille van de Kamado kan micro barstjes vertonen, dat noemen we ook wel craquelé. De werking en duurzaamheid van de Kamado heeft er uiteraard niet onder te leiden.
Zelfs als het vriest kun je je kamado gebruiken! Zorg er ook voor dat je de temperatuur zo langzaam mogelijk laat oplopen, zeker als het koud en/of vochtig weer is. Zo kan het keramiek inwerken en voorkom je scheurtjes en/ of het knappen van het keramiek.
De temperatuur regel je door meer of minder zuurstof toe te laten in de kamado, dit regelen doe je door middel van de luchtschuiven onderin en bovenop. De uitleg hierachter is eigenlijk simpel: met meer zuurstof gaan de kolen harder branden en gaat de temperatuur omhoog. Dus schuifjes open, temperatuur omhoog.
Het nieuwste 2022 model!
Nooit meer gebrek aan ruimte met de Bastard Large. Deze serieuze kamado heeft een diameter van 57 cm en een grillrooster van 49 cm. Een flinke jongen dus. Met gemak kook je hierop tot 8 personen.
Besprenkel de pizzasteen met wat bloem en plaats de pizza, op de steen, in de Bastard. Bak de pizza in 4-8 minuten gaar en knapperig. Haal de pizza van de steen met de pizzaschep en dien op met Parmezaanse kaas, rucola en basilicum-blaadjes.