Een paasei weegt 9 gram, eerder heb ik geschreven dat je 10 gram pure chocolade per dag zou 'mogen' eten. Paaseitjes kunnen van pure, melk of witte chocolade worden gemaakt.
Er zitten ongeveer 12 paaseitjes in het zakje. De paaseitjes in zakje wordt geleverd in een transparant zakje en afgesloten met een topkaartje.
1 groot paasei of een paashaas die 50 gram weegt = 25 g koolhydraten.
Een klein paaseitje van melk, pure of witte chocolade, van iets meer dan 7 gram per stuk, bevat rond de 40 à 41 calorieën. Hetzelfde geldt voor de varianten met pralinévulling.
Hoeveel Paaseitjes zitten er in een kilozak? Misschien heb je het jezelf weleens afgevraagd: "Hoeveel Paaseitjes zitten er in een kilo zak?" Onze Paaseitjes wegen ongeveer 7,5 -8 gram per stuk. Dit betekent dat in 5 kilo zo'n 660 chocolade eitjes gaan.
"Je moet namelijk zo'n 6.000 calorieën eten om 1 kilo aan te komen", weet diëtist en voedingskundige Sanne de Ree. "Een gemiddeld paasei bevat zo'n 40 kilocalorieën, dus dat betekent dat je meer dan 120 paaseieren kunt eten voordat je 1 kilo aankomt."
Geen zorgen als je meer dan drie eitjes per dag binnenspeelt, want om één kilo bij te komen moet je liefst 7.000 calorieën éxtra eten, of zo'n 150 paaseitjes. Wil je toch verantwoord snoepen, dan raadt de Nederlandse hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell aan om pure chocolade te eten.
Er zitten 44 kilocalorieën in 1 stuk (8 gram) chocolade-eitjes. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'chocolade-eitjes'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
1 eitje (10 g) bevat 40 calorieën.
Chocolade paashazen zijn er in vele soorten en maten. Van de meest eenvoudige lachhaas van 250 gram tot een enorme paashaas van 68 cm hoog met een gewicht van 3 kg.
Een paasei weegt 9 gram, eerder heb ik geschreven dat je 10 gram pure chocolade per dag zou 'mogen' eten. Paaseitjes kunnen van pure, melk of witte chocolade worden gemaakt.
Productbeschrijving. 50cm hoog en ca 15 cm breed REUZE Chocolade Paashaas van 1 KILO!
Als je zeker wilt weten dat je niet te veel of te weinig eet met Pasen, vervang je een tussendoortje, zoals een pakje liga's, met 4 of 5 paaseitjes. De rest van de dag eet je vervolgens normaal, dus drie hoofdmaaltijden en hiernaast nog twee andere tussendoortjes.
Een paaseitje van pure chocolade - gemiddeld 7 à 8 gram - bevat zo'n 40 calorieën. Voor een eitje van melkchocolade is dat 45 calorieën, net als de witte variant. Paaseitjes met praliné- of notenvulling doen het 'slechter', met gemiddeld 52 calorieën.
Bij de Kruidvat koop je een kilo paaseitjes voor 8,95 euro en HEMA is met 9,25 euro ook behoorlijk duur. Maar Jumbo is in deze test het allerduurst: daar kost een kilo paaseitjes bijna een tientje.
Ingrediënten. Suiker, palmolie, cacaoboter, magere MELKPOEDER, weipoeder (van MELK), cacaomassa, MELKVET, emulgator (SOJALECITHINEN), HAZELNOOTPASTA, aroma's. Kan andere noten en tarwe bevatten.
Hoeveel calorieën zitten er in een paaseitje? Een gemiddeld melk of wit chocolade-eitje bevat tussen de 40-50 calorieën. Hiervoor moet je ongeveer vijf minuten hardlopen om het te verbranden.
MET-waarde lopen
Als je op een normaal tempo wandelt van 5 km per uur verbrand je 4 kcal per uur per kilogram lichaamsgewicht. Als je bijvoorbeeld 60 kilogram weegt verbrand je dus 240 kcal per uur.
En van ongezond eten kom je aan. Maar één paaseitje van melkchocolade bevat gemiddeld 45 calorieën. En om één kilo aan te komen, moet je volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell ongeveer 7000 calorieën extra eten. Dat komt neer op ongeveer 150 paaseitjes.
Het wordt afgeraden om meer chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Naast gunstige stoffen bevat chocolade namelijk ook veel verzadigd vet. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten juist. Ook zitten er veel calorieën in chocolade.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Tijdens het ontbijt worden in Duitsland o.a. ham, worst en eieren gegeten. Als diner wordt er meestal geroosterd lamsvlees gegeten met asperges en aardappelen. Maar ook 'rouladen dumplings', rundvlees met aardappelnoedels, rode kool, lente erwten en wortelen zijn op eerste paasdag erg populair.
Een daarvan is dat de figuur van de paashaas ontspringt van een volksverhaal van de Teutonen -een Germaanse stam- over Ostara. Deze godin van de vruchtbaarheid zou een gewond vogeltje veranderd hebben in een haas om het te genezen. Die haas zou ieder jaar terugkomen met eieren als teken van dankbaarheid.