Het herstellen van een verbroken relatie is niet altijd mogelijk, in enkele gevallen gaat de partner al snel door met het leven en lijkt er geen hoop meer te zijn om de relatie weer net zo goed te maken als deze hiervoor was. Maar naarmate er steeds meer tijd verstrijkt worden de kansen toch weer wat groter.
Laat hem met rust zo lang als je nog boos over verdrietig bent. Pas wanneer jij voelt dat je het weer aankan om bij hem in de buurt te zijn, zoek je toenadering. Hiervoor heb je minstens 3 maanden nodig, het liefst nog langer. Daarna weet je pas hoe het is om zonder hem te leven en of dat het waard is.
Als hij constant dingen naar je stuurt en om je mening vraagt en daar zijn best voor doet, laat dat zien dat hij aan je denkt. Als hij je heel vaak berichten stuurt en altijd heel snel reageert op jouw berichten, dan is dat een goede graadmeter om te zien of hij veel aan je denkt.
Jazeker, exen komen maar al te vaak weer bij elkaar terug.
De kans dat je ex op een gegeven moment weer contact met je zoekt is behoorlijk groot; misschien niet direct om meteen weer bij je terug te komen, maar hij of zij zal op zijn minst de mogelijkheden willen verkennen.
Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'. De liefde was hetzelfde, sterker misschien, maar de relatie was totaal anders.
Doorgaans is dat 30 dagen. Je ex kan alleen op die manier zichzelf afvragen wat jij allemaal uitspookt. De ene keer zorg je dat je wat informatie geeft over jezelf, en de andere keer ben je weer heel ongrijpbaar. Als een man onzeker is over jou en hoe het met je gaat is dat juist prima.
De 30 dagen regel heeft te maken met geen contact en je ex even met rust laten. Wanneer we schrijven 'geen contact', dan bedoelen we ook echt geen contact. Ook geen klein sms'je of WhatsAppje, een like op Facebook – je laat je ex helemaal met rust!
Ongeveer drie op vier komt niét terug samen." Hoe komt dat? "Omdat die stap doorgaans een verdere afbraak inluidt van je verbondenheid als koppel. Kijk, als je uit elkaar aan het groeien bent en je gaat vervolgens een tijdje je eigen gang, versterk en versnel je dat vervreemdingsproces alleen maar.
Ga eerst bijvoorbeeld weer echt met elkaar daten en maak echt de tijd voor elkaar als jullie samen zijn. Misschien deed je aan het eind van jullie relatie nauwelijks nog moeite voor je uiterlijk. Doe dit dan nu juist heel bewust wel weer. Steek tijd en moeite in elkaar om de relatie weer te laten werken.
Creëer afstand tussen jou en hem.
Een geweldige manier om hem je te laten missen is door meer afstand te nemen. Als je normaal gesproken elke minuut van het weekend bij hem bent, plan dan eens iets zonder hem. Ga vrijdagavond iets alleen of met vriendinnen doen, in plaats van met hem.
Omdat seks je hormonen op hol brengt, waardoor je je achteraf nauwer verbonden voelt met je partner. Dat is heel belangrijk bij koppels die van elkaar aan het vervreemden zijn, want dat dichte en intieme gevoel is het begin van een genezingsproces.
Maar mannen blijken nog veel langer last te hebben van pijn na een relatiebreuk dan vrouwen. Dat trauma kan soms jaren aanslepen en zelfs decennia later nog de kop opsteken, blijkt uit onderzoek. Dat is zelfs het geval als ze zelf de relatie beëindigen en ze daar achteraf wat spijt over hebben.
Misschien zal je ex zelfs wel spijt krijgen van het feit dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Dit kan ertoe leiden dat hij of zij veel meer openstaat voor het idee om weer bij elkaar te komen. Hierdoor hoef jij verder een stuk minder werk te doen om je ex weer voor je te winnen.
Maar hoe weet je of jouw ex spijt heeft? Als hij of zij steeds contact met je blijft zoeken. Vooral als je zélf hebt aangegeven dat je daar nu geen behoefte aan hebt. Trina: “Als de breuk is veroorzaakt door te heftig reageren, dan kun je contact zoeken met je ex om erover te praten – het liefst face to face.
Jij bent het die de regel van radiostilte verbreekt: in dit geval moeten er minstens al een paar weken zijn verstreken (een week of 6 à 9 minimum) en moet je in staat zijn geweest om afstand van je ex te nemen. Je moet in een stadium zijn beland waarbij je kunt zeggen: ik heb mijn ex niet nodig om te kunnen overleven.
Let op hoe vaak hij/zij contact met je opneemt.
Als je ex je niet mist, zal hij/zij waarschijnlijk alleen contact met je opnemen als het echt moet (bijvoorbeeld om spullen op te halen bij jou thuis). Als hij/zij je wel mist, kan hij/zij de neiging om je te bellen, mailen of sms-en waarschijnlijk niet weerstaan.
Volgens dating expert John Keegan is er een verklaring voor dit typische mannengedrag. Hij zegt tegen Elite Daily: 'Mannen komen terug als je ze negeert, omdat ze het gevoel hebben dat ze iets zijn verloren wat ze hadden.
Dit is een relatie waarbij beide partners bereid zijn om 100% van zichzelf te geven, wat er ook gebeurt. Als je echt van iemand houdt, moet je er niet aan denken of je aan het geven bent of aan het nemen, maar je moet langs beide kanten bereid zijn om te geven, te geven, te geven en dan nog wat meer te geven.
'Mannen zijn vaak een beetje bang om vrouwen te corrigeren, maar er zijn veel meer plekken dan down under waar mannen aangeraakt willen worden. De borstkas en het gezicht zijn zijn ook gevoelige plekken, en de ballen, natuurlijk. '
Je kunt zelf het beste bepalen hoe lang je je ex de tijd moet geven. Was het een heftige relatiebreuk, geef dan langer de tijd. Gingen jullie vriendschappelijk uit elkaar, probeer dan na iets langer dan een maand contact op te nemen. Daarnaast ligt het natuurlijk ook aan de persoon.