Als je vuist tussen je stoel en je knieholte past, heb je voldoende ruimte. De lage rugsteun van je stoel moet net boven je broeksriem uit komen. Steun met je schouders tegen de rugleuning. Vermijd vooroverbuigen en leun lichtjes achterover.
De gemiddelde zitdiepte van een bank is 55 cm. Een diepere zitdiepte zorgt voor onderuitzakken, terwijl minder zitdiepte zorgt voor een rechtere houding. Er is echter wel een ideale zithouding, namelijk: een hoek tussen de 95 en 105 graden.
90-90-90 zithouding
Dit leidde tot de richtlijn 90-90-90: een hoek van 90° in de heupen, knieën en ellebogen. Zitten met een rechte rug in rechte hoeken, makkelijk om te onthouden en heel visueel in een getekende afbeelding.
Houd je van een soepel en veerkrachtig kussen? Dan zit je met een koudschuim kussen altijd goed. Dit schuim biedt veel zitcomfort dankzij de hoge elasticiteit, waardoor het tevens een langere levensduur heeft. Bovendien heeft koudschuim een open celstructuur, waardoor het goed ventileert.
Vering. Een bank is opgebouwd uit verschillende lagen. Te beginnen bij de vering, die ervoor zorgt dat het niet voelt alsof je op een plank zit. Voor intensief gebruik zijn nosag-veren de beste optie, omdat ze stevig zijn en zorgen dat een bank niet doorzakt.
Veel banken hebben als vulling "koudschuim" ook wel HR-schuim waardoor ze langer mooi recht blijven. Koudschuim heeft van nature een open celstructuur. Dit zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen. Koudschuim kent een zeer lange levensduur waardoor kuilvorming nauwelijks voorkomt.
SLAPEN OP UW RUG
Volgens veel wetenschappers en fysiotherapeuten is de rugligging het beste. Door op uw rug te slapen kunnen het hoofd, de nek en wervelkolom een neutrale positie innemen tijdens de nachtrust. Op die manier wordt er geen extra druk uitgeoefend op deze delen van uw lichaam.
De beste slaaphouding voor je rug én nek is op de zij met een bodykussen om recht te blijven liggen. De rug blijft stabiel en niet gedraaid, en dat geldt ook voor het bekken en de nek.
Passief hangen
Dit is een goede oefening om je rug te ontlasten doormiddel van decompressie. Omdat je gaat hangen krijgen je rugwervels en spieren ook even meer ruimte en kunnen ze zich verlengen. Daarnaast werk je ook aan mobiliteit in je schouders en aan de kracht van je handen.
Waar gebruik jij je bank voor? Let op dat de zitting van de bank niet te diep is, een korter zitgedeelte zorgt voor een actieve zit. Denk hierbij aan een 2-zits of 3-zitsbank met stevige kussens. Zittend op een relaxbank wordt het lichaam in de meest natuurlijke houding gevormd.
De bank die het allerhoogst scoort onder consumenten is de Regiobank. Deze bank scoort een 9.5 en staat al jaren bovenaan in de lijst met best presterende banken. Er zijn ook bekende banken die het wat minder goed doen. De ABN Amro scoort bijvoorbeeld maar een 6.7 en de Rabobank een 6.9.
Een gemiddeld bankstel kost al gauw 1500 euro, een gemiddelde reparatie kan al vanaf 150 euro. Reken uw winst maar uit. Daarnaast kan alles gerepareerd of vervangen worden.
Waarom moet je niet je meubels tegen de muur zetten? Als je een paar centimeter tussen de bank en de wand houdt dan oogt de ruimte juist groter, zelfs in een kleine studio is dit een goeie tip. Door ruimte te behouden achter de bank creëer je een gezellige sfeer in je huis en houd je de woonkamer luchtig.
Regelmatig slapen op de bank kan na verloop van tijd voor rug- en nekklachten zorgen en kunnen uiteindelijk tot serieuze gezondheidsproblemen leiden. Je bank is simpelweg niet ontworpen om jouw lichaam in een goede slaaphouding te kunnen ondersteunen.
Een kussen tussen de benen leggen helpt ondersteun het bovenbeen en vermijd deze druk, terwijl het een goede uitlijning van het bekken en de wervelkolom bevordert.
Het optillen van je benen kan een eenvoudige manier zijn om de zwelling te verminderen en de pijn te verlichten. Ook spataderen zijn vaak het gevolg van een slechte bloedcirculatie. Slapen met je benen ophoog kan de bloedstroom verbeteren en spataderen mogelijk voorkomen.
Lig dus op je linkerkant en laat je armen comfortabel voor je rusten. Buig je knieën en trek je benen lichtjes op. Wie heel veel last heeft kan op de rug gaan liggen en een stapel kussens onder haar rug en hoofd leggen.
Een hoofdkussen zorgt voor comfort, een ontspannen lichaam en daardoor een betere nachtrust. Ook kan een hoofdkussen helpen tegen kwalen als hoofdpijn en snurken. Het is dus gezond om op een kussen te slapen. De enige slaaphouding waarbij het slapen met een kussen ongezond kan zijn, is wanneer je op je buik slaapt.
Niet in de laatste plaats op je hartgezondheid. Er zijn diverse wetenschappelijke studies die erop lijken te wijzen dat mensen die op hun hart moeten letten maar beter op hun rechterzij kunnen slapen.
Als je wakker wilt worden met de best mogelijke energieniveaus, ondersteund door de magnetische velden van de aarde en de juiste uitlijning van je leefruimte, kun je het beste slapen met je hoofd naar het oosten of slapen met je hoofd naar het zuiden.
Om te genieten van een zo hoog mogelijk comfort raden wij een SG van 40 aan. Hecht u juist veel waarde aan de kwaliteit van het schuim en comfort? Kies dan voor koudschuim. Dit materiaal heeft een lange levensduur en veel veerkracht.
Een goede kwaliteit koudschuim als bankstelvulling voldoet het beste. Neem een soortelijk gewicht van boven de 40 in de door u gewenste hardheid. Meestal heeft u een keuze uit soft, medium en hard, waarvan de medium variant het lekkerste zitcomfort heeft.
Traagschuim ondersteund het lichaam goed tijdens het liggen.Bij een koudschuimmatras lig je daarentegen minder in een kuil. Het materiaal is zeer veerkrachtig, en daarmee zeer confortable.