De nano-simkaart is de (tot nu toe) kleinste variant van alle simkaarten. Alleen de chip is nog zichtbaar. Daardoor zijn de afmetingen van de nano-simkaart 12,3 x 8,8 mm. Of jij een nano-simkaart nodig hebt, hangt af van het soort telefoon dat je hebt.
Dit zijn er 3: mini, micro en nano. De formaten zijn eenvoudig te herkennen aan hoe groot het goudkleurige plaatje met contactpunten is ten opzichte van het plastic omhulsel. De 'gewone' mini simkaart is het grootst en heeft het meeste plastic. Micro is de middelste variant en de nano sim is de kleinste.
Je kunt op twee manieren waarop je je simkaart kunt verkleinen naar een micro / nano sim. Je kunt hem handmatig knippen, of met een simkaart knipper knippen.
Indien de simkaart niet past, is het soms mogelijk om de simkaart ''uit te drukken''. Dit is vaak het geval als je een 'gewone' simkaart hebt. Er zit dan een klein randje in de simkaart, met de omtrek van de micro simkaart. Je kunt de simkaart ook zelf uitsnijden.
Elke simkaart heeft een uniek nummer. Je kunt dit terugvinden op je simkaart (behalve de nano, want daar past het niet op) of via Mijn Simyo > Instellingen > Simkaart.
De gewone simkaart is het grootst, de micro simkaart is wat kleiner en de nano-simkaart is de allerkleinste variant. Het is afhankelijk van het type telefoon dat je hebt, welke simkaart je nodig hebt. Het is met een adapter mogelijk om een nano of micro simkaart te gebruiken in een grotere slot.
Zolang de simkaart in de andere telefoon past kun je er gewoon gebruik van maken. Het is dus niet zo dat de telefoon buiten werking raakt. Of en hoe je gebruik maakt van het mobiele netwerk heeft namelijk met de simkaart te maken.
Als je een nieuwe simkaart bestelt bij T-Mobile, sturen we je een 3-in-1 simkaart toe. Hier druk je vervolgens het juiste formaat sim uit voor jouw toestel.
Klein, kleiner, kleinst
De nanosim is de kleinste en jongste simkaart van het stel en heeft de grootte van de chip zelf (12.3 x 8.8 mm). De nano simkaart is te vinden in de nieuwste smartphones.
Een oude simkaart veilig weggooien of een sim card recyclen kun je doen door de kaart in te leveren bij een KPN winkel. Ook kun je informeren bij de afvalverwerking van je eigen gemeente. Soms zijn er goede doelen die oude telefoons en simkaarten verzamelen om deze te verkopen voor recycling.
Je simkaart knippen: doe het niet!
Dan is het verleidelijk om je simkaart te knippen. Met een kleine knipper of een schaar. Begrijpelijk, want meestal past je simkaart dan wél en hoef je niet te wachten tot je een nieuwe simkaart van je provider krijgt. Toch is het zeer onverstandig om je simkaart te knippen.
Wisselen van simkaart is gratis, ook bij e-sim. Als je wisselt van een fysieke simkaart naar e-sim dan is dat direct geregeld via de MijnKPN app. Je hoeft niet te wachten tot je een nieuwe simkaart ontvangt per post.
Simkaartnummer op simkaart
Het nummer bestaat uit minimaal 9 cijfers en staat afgebeeld op de kaart naast de chip of op de achterkant van de chip. Als je je simkaart op een ander formaat hebt geknipt zal het nummer vaak niet meer volledig leesbaar zijn.
De simkaart
De kaart koppelt je telefoonnummer aan je telefoon. De chip op deze kaart zorgt ervoor dat als iemand jouw nummer belt, het gesprek naar jouw toestel gestuurd wordt. Een simkaart koop je los of in combinatie met een toestel. Een losse simkaart zonder toestel heet sim-only.
De nano-simkaart is de (tot nu toe) kleinste variant van alle simkaarten. Alleen de chip is nog zichtbaar. Daardoor zijn de afmetingen van de nano-simkaart 12,3 x 8,8 mm. Of jij een nano-simkaart nodig hebt, hangt af van het soort telefoon dat je hebt.
Simkaarten zijn er in verschillende maten. Zo is er de standaard (mini) simkaart, de kleinere micro-sim en de nóg kleinere nano-sim. De mini-simkaart wordt niet meer gebruikt en zelfs de micro simkaart wordt zeldzaam. Vrijwel alle nieuwere telefoons gebruiken een nano-simkaart.
Bestel het AH Slim Only startpakket via Appie of haal het in één van onze AH-winkels.
Met Kruidvat Mobiel Prepaid zit je nergens aan vast: je hebt geen starttarief of hoeft geen contract te tekenen. Nadat je simkaart is geïnstalleerd kun je beltegoed kopen in alle Kruidvat winkels, direct op de Kruidvat website en middels SMS opwaarderen.
Conclusie. Een nieuwe prepaid simkaart met hetzelfde nummer is in de meeste gevallen mogelijk. Je kunt gewoon een nieuwe prepaid simkaart bestellen en nummerbehoud aanvragen of voor een vervangende simkaart bij je huidige provider kiezen. In beide gevallen heb je wel je simkaartnummer en PUK-code nodig.
Bel naar 0800-0094 en je krijgt van Vodafone een pas met een standaard-, micro- en nano-simkaart ineen. Of kies voor een eSIM, als jouw toestel die ondersteunt. Rekening houden met kosten van 5,- euro voor het opsturen van deze nieuwe kaart. En registreer je gegevens in een eigen My Vodafone account.
Je nieuwe simkaart is natuurlijk gratis. Je behoudt je nummer. Je voordelen blijven dezelfde.
Samsung Galaxy apparaten accepteren nano-simkaarten.