Uitwerpselen. De keutels van de eekhoorn zijn 4-6 mm dik en 5-8 mm lang.De keutels zijn kogelrond tot ovaal, zwartbruin tot zwart en vrij vast van samenstelling. De keutels zijn lastig te vinden, want eekhoorns laten ze willekeurig vanaf bomen vallen.
Hyena's zijn echte vleesters. En wie veel eet, moet ook veel poepen. Toch zien de uitwerpselen van hyena's er opmerkelijk anders uit dan dat van andere roofdieren. De kleur van de poep van hyena's is namelijk wit.
Uitwerpselen. Uitwerpselen van de das zijn zwart, donkergroen, vast en worstvormig tot bruin, geel en dikvloeibaar en vormloos. Dit is afhankelijk van het gegeten voedsel. De das graaft kleine, 10 tot 15 cm diepe, putjes om zijn uitwerpselen in te deponeren.
Omdat eekhoorns scherpe, lange tanden hebben (tot 3 cm), zijn de beten meestal transdermaal, diep door de huid en soms tot op het bot (type III-verwonding). Jonge eekhoorns bijten niet als ze worden opgepakt.
Eekhoorns zijn omnivoren. Dat betekent dat hun ze zowel plantaardig als dierlijk voedsel eten. De eekhoorn voedt zich voornamelijk met boomzaden zoals eikels, noten en kegels van naaldbomen. Ook eten ze knoppen, bladeren, bessen paddestoelen, rupsen, vogeleieren en zelfs jonge vogels.
Geef eekhoorns zeker nooit de volgende producten: chips, gezouten noten, brood, melk, koeken of etensrestjes. Vaak zit in die producten meer zout en suiker dan goed is voor eekhoorns.
Eekhoorns zijn, net als veel andere dieren, gevoelig voor bepaalde geuren en andere soorten prikkels. In het bijzonder hebben eekhoorns een hekel aan de geur van appelazijn, dus zou je wat vodden in azijn kunnen weken en in de kamer leggen waarin de eekhoorn verblijft.
Leer met hulp van de energie van Eekhoorn vertrouwen te hebben in het heden, het NU van het leven. De kracht van Eekhoorn is de zorg hebben voor hetgeen zich op dit moment aandient, zonder angst voor morgen. Hierbij mag U de sterke kracht ontdekken van vertrouwen hebben in uzelf.
Eekhoorns in nesten
Eekhoorns houden geen winterslaap, maar blijven druk in de weer met het terugvinden van hun in de herfst aangelegde voedselvoorraden … én een geschikt winternest. Eekhoorns verblijven in de wintermaanden het liefst in een nest in een boom(holte) of spelonk.
Van binnen zijn de nesten bekleed met zacht materiaal zoals bast, gras, mos of wol. Ze gebruiken ook door de mens vervaardigde nestkasten als nestplaats. Naast één hoofdnest gebruiken eekhoorns ook vijf tot zes kleinere 'reservenesten' voor het slapen, schuilen en kramen.
Het grootste dier wat ooit geleefd heeft, de blauwe vinvis. Alles is enorm aan deze kolos en als hij een grote boodschap moet doen, doet hij dat… nou ja, ook groots.
De overlast van spinnen bestaat niet alleen uit rag en nesten maar ook uit uitwerpselen. De uitwerpselen van de spin bevatten zuren, die te herkennen zijn aan “zwarte pitjes” op de kozijnen. De zuren tasten houtwerk maar ook aluminium- en kunststof kozijnen aan.
Je raadt het al... hij poept het bijna allemaal weer uit! Nu komt 'ie: een olifant poept wel 100 kilo per dag!
Wombats zijn gravende dieren die van origine voorkomen in Australië en misschien wel het meest bekend zijn om hun bolle, schattige voorkomen. Maar er is iets wat je wellicht nog niet wist over deze snoezige buideldieren: wombats zijn de enige dieren ter wereld met kubusvormige poep.
Volwassen konijnen en veel andere knaagdieren, gorilla's en honden eten hun eigen poep of die van een ander op. De poep bevat vitaminen die er in de eerste verteringsronde niet uit gehaald konden worden. Varkens werden in het oude China gebruikt voor klaar-terwijl-u-wacht wc's.
De uitwerpselen van de marter zijn worstachtig en zo'n 3 à 4 tot 10 cm groot. De achterzijde wordt gekenmerkt door een gedraaide, spitse punt. Die gedraaide punt is het gevolg van het feit dat de steenmarter een roofdier is en harige prooien eet. U kunt dan ook vaak wat haren of veren in de uitwerpselen terugvinden.
Maak je tuin aantrekkelijk voor de eekhoorn door bomen en struiken te plaatsen. Daar kunnen ze zich in verstoppen, op onderzoek uit gaan en eten verbergen. Maar ook 'rommelige' hoekjes met bijvoorbeeld bladeren en takken geven de eekhoorn veiligheid. Met wat beschutting vinden ze vast een fijne route door je tuin.
De eekhoorn is in de zomer vooral actief zon 2 uur na zonsopgang en 2 uur voor zonsondergang. Daartussen slaapt de eekhoorn vaak of is hij bezig zijn nest te verbouwen. Meestal is de eekhoorn een uur of 2 druk met het zoeken van voedsel. De eekhoorns nemen veel tijd om hun vacht te verzorgen.
Jonge eekhoorns maken piepgeluiden. Maar de volwassen dieren grommen, jammeren en kunnen zelfs kakelen. Ook het eten van een eekhoorn gaat bepaald niet geruisloos. Hun geknaag is vaak luid en duidelijk te horen.
Eekhoorns en vele andere dieren kunnen niet voldoende vocht uit hun voedsel halen, en moeten dus regelmatig drinken. Voorzie daarom een kommetje met water op een veilige plek.
Een eekhoorn leeft overdag en begint al vroeg in de ochtend met het verzamelen van voedsel. Ook aan het eind van de dag gaat hij weer actief op zoek naar voedsel. De eekhoorn is vooral actief in de herfstperiode, omdat hij dan meer voedsel aan het verzamelen is voor de winter.
Vijanden. De vos, roofvogels en de boommarter zijn vijanden van de eekhoorn. Die zien hem als een lekker hapje, maar ook mensen zijn gevaarlijk voor eekhoorns. Eekhoorns kunnen snel oversteken.
Sinds eind november zijn er vijf gevallen gemeld waarin mensen door de knaagdieren werden belaagd. "Het beestje rende langs mijn been omhoog," vertelt een vrouw die op 21 december door een eekhoorn werd aangevallen aan ABC7. "Hij beet of krabde me in mijn nek.
In de paartijd jagen de mannetjes achter elkaar aan, mogelijk om een hiërarchie tussen de mannetjes vast te stellen en zo het recht om te mogen paren te verwerven. De paartijd is op zijn hoogtepunt tussen januari en maart. De draagtijd duurt 38 dagen.
De eekhoorn kan zowel buiten als binnen gehouden worden. Dit dier heeft veel ruimte nodig, dus een grote kooi zoals een volière of traliekooi is een must. Voorzie een verblijf van minimaal 80 x 50 x 120 cm (lengte x hoogte x breedte). Een groter verblijf is altijd beter en kan leiden tot meer variatie in het gedrag.