De nieuwe betaalpas van ING krijgt een inkeping aan de zijkant. Zo is hij eenvoudig te herkennen. Ook op gevoel. En het helpt klanten om de pas op de juiste manier in te steken bij een betaal- of geldautomaat.
Met een Betaalpas van ING kun je overal veilig betalen, in binnen- en buitenland. Wil je de pas nog persoonlijker maken? Kies dan voor Mijn Betaalpas: een pas met je eigen foto erop.
Het vervangen van je pas kost € 4,50. Je ontvangt de nieuwe pas binnen 3 werkdagen op je correspondentieadres.
Links op de kaart verschijnt een 'M' en op de plek van de vervaldatum een 'C'. Op de voorzijde van de MasterCard staat het volledige kaartnummer. Dit nummer bestaat uit 16 cijfers en begint altijd met een 5. Als het hologram op de voorzijde van de kaart staat, staan de laatste 4 cijfers door het hologram.
Het kaartnummer van je Visa of Mastercard bestaat uit 16 cijfers. Je hebt dit nummer nodig om online te betalen. Het versienummer duidt de versie van je kaart aan. Ontvang je een nieuwe betaalkaart (bijvoorbeeld omdat je de vorige verloren hebt), dan zal er een volgend versienummer op staan.
Een driecijferig beveiligingsnummer dat gewoonlijk wordt weergegeven op de achterkant van uw creditcard of betaalpas. Dit nummer, dat soms een kaartbeveiligingscode of kaartverificatiewaarde wordt genoemd, biedt extra beveiliging tegen fraude.
Heb je een vervangende betaalpas ontvangen met dezelfde pincode als je oude pas? Dan hoef je de pas niet te activeren. Je nieuwe betaalpas is al klaar voor gebruik. Denk er wel aan om je nieuwe pas te koppelen door in te loggen bij internetbankieren.
Uw eerste betaalpas
Toets de laatste 10 cijfers van uw rekeningnummer in. Toets de 3 cijfers van uw pasnummer in. Toets de 12 cijfers van de activeringscode in, die u in uw brief vindt. Uw betaalpas is geactiveerd.
Het beste antwoord
Bankpassen bestaan niet meer. Die kon je tot voor kort gebruiken om alleen bij de bank waar die pas van was geld op te nemen. Een betaalpas is het kaartje waarmee je nu bij alle banken geld kunt pinnen en bij de winkels kunt betalen.
Je Betaalpas kapot, beschadigd of werkt niet? Je kunt je bestaande (Mijn) Betaalpas gemakkelijk vervangen via Mijn ING. Het vervangen van de Betaalpas kost € 4,50*. Je ontvangt de nieuwe pas binnen 3 werkdagen op je correspondentieadres.
Maestro is een betaalmerk van Mastercard. V PAY is een betaalmerk van Visa. Met je Maestro of V PAY Betaalpas kun je in heel Nederland en Europa op een veilige manier geld opnemen en betalen in winkels, horecagelegenheden, tankstations.
Ook de politie zal nooit uw pincode vragen. Uw bank zal u nooit in een brief, e-mail of tekstbericht vragen om zelf een nieuwe betaalpas aan te vragen. Wanneer uw huidige betaalpas niet meer geldig is, ontvangt u automatisch een nieuwe betaalpas, daar hoeft u zelf niets voor te doen.
Soms werkt uw pas niet goed bij een betaalautomaat. De pas kan stuk zijn, maar het kan ook aan de betaalautomaat liggen. Vaak helpt het al om de pas even te verwijderen en opnieuw aan te bieden. Maak de chip op de pas ook even goed schoon.
Als je te vaak een verkeerde pincode ingeeft dan wordt de pas voor 24 uur geblokkeerd voor het afrekenen van transacties. Na 24 uur is de blokkade automatisch weer opgeheven. Let op! Gebruik de pas 24 uur na de blokkade, anders gaat de periode van 24 uur blokkade opnieuw in.
Je krijgt een nieuwe pas of creditcard zodra je huidige bijna verloopt, of als je zelf een nieuwe aanvraagt in verband met beschadiging of diefstal. Over vier tot vijf jaar zijn alle ING Betaalpassen en Creditcards in Nederland vervangen.
Je kunt met je Wereldpas in Nederland maximaal 1500 euro per dag opnemen. Bij geldautomaten van de Rabobank kun je 5 keer per dag geld opnemen tot maximaal 1250 euro per dag. Bij automaten van Geldmaat kun je 5 keer per dag geld opnemen tot maximaal 1250 euro per dag.
Oude pas: chip doorknippen en weggooien
Knip je oude betaalpas door en gooi hem weg. Knip ook de vierkante chip aan de voorkant van je pas door. Dan weet je zeker dat niemand er misbruik van kan maken. Let op: Stuur nooit je bankpas op.
Aanpassen in je ING-app
Tik op 'Je passen'. Kies een betaalrekening en de juiste pas om de dekking aan te passen. Tik op 'Pasgebruik buitenland' aan te passen. Zet 'Wereld' aan of uit en sla je keuze op.
De nieuwe betaalpas heeft een nieuwe look & feel. Hieronder in het kort de nieuwe uitingen op de betaalpas: Je gegevens staan op de achterkant van de betaalpas. Zo is het minder waarschijnlijk dat andere mensen deze gegevens kunnen zien bij een betaling in een winkel.
De CVC of CVV is een 3-cijferige code, vermeld op de achterkant van je kredietkaart, naast het vak voor je handtekening. De CVC of CVV vind je alleen op kredietkaarten. Je hebt ze nodig om online betalingen te doen. De code telt 3 cijfers en staat op achterkant van je kredietkaart naast het vak voor je handtekening.
Uw debetkaart heeft geen CVC-code. Een CVC-code moet enkel ingevuld worden bij het toevoegen van een kredietkaart.
Waar kan ik deze vinden op mijn betaalpas? Het gevraagde kaartnummer staat helaas niet vermeld op uw betaalpas. Dit kaartnummer kunt u opvragen via uw bank of is te vinden in de Internet bankieren app van de uitgevende bank.