Voor elk bericht dat je stuurt, kun je een scherm met berichtinformatie openen. Hierop staat aangegeven wanneer je bericht is afgeleverd en wanneer de ontvanger het bericht heeft gelezen of afgespeeld. Het scherm Berichtinformatie bekijken: Open een individuele chat of groepschat.
In de standaard-berichtenapp van Android navigeer je via het menuknopje rechtsbovenaan naar INSTELLINGEN. Kies nu voor GEAVANCEERD en schakel de BEZORGINGSRAPPORTEN VOOR SMS in. Een vinkje toont nu aan dat een sms is aangekomen op de smartphone van de ontvanger.
Ontvangstbevestiging voor SMS berichten op iPhone
Om een bevestiging van aflevering te krijgen volstaat het om iedere SMS bericht te beginnen met *0# of ! gevolgd door je tekst die je wil versturen. Verzend daarna het bericht om een ontvangstbevestiging te ontvangen en te controleren of het bericht is afgeleverd.
U kunt van iedere verstuurde sms een ontvangstbevestiging krijgen. Een smoes als: 'Ik heb je sms helemaal niet gekregen..' kunt u dan mooi van tafel vegen. U kunt in één keer instellen dat u van iedere verstuurde sms een bevestiging ontvangt, maar soms kunt u dat ook per bericht regelen.
Zodra u de ontvanger invult bij een nieuw bericht staat er in het tekstvak onderaan de app aangegeven om wat voor soort bericht het gaat, 'iMessage' dan wel 'Bericht'. Na het versturen van het bericht is de tekstballon van iMessage blauw. De tekstballon van een sms is groen.
Als je iemand een sms probeert te sturen via de iMessage-applicatie op de iPhone, en onderaan het bericht kijkt en de zin "Bezorgd" vindt, betekent dit dat je nummer niet is geblokkeerd, maar als je een melding ontvangt onder het bericht zoals geen bezorging of helemaal geen melding, dan is dit een teken, maar de ...
Sms (short message service) is de oudste manier om berichten te sturen. Deze manier van berichten sturen moet steeds meer inboeten voor apps. Smsen worden verstuurd via het netwerk van je provider en kunnen dus verstuurd worden zonder dat je internet nodig hebt.
Als iemand jouw nummer heeft geblokkeerd op zijn/haar telefoon en je naar diegene een sms stuurt dan komt die niet aan bij die persoon. Alles wat van het geblokkeerde nummer komt wordt tegengehouden. Als jij iemand hebt geblokkeerd op jouw telefoon dan kun je naar dat nummer wel gewoon sms'en.
Zorg dat je provider sms-, mms- of RCS-berichten ondersteunt. Check je abonnement of beltegoed om te zien of dit genoeg is om berichten te sturen/ontvangen. Zorg dat je ontvangst hebt. Check of de vliegtuigmodus aanstaat.
Als u ervoor kiest om sms te ontvangen, worden berichten bezorgd als sms-berichten en tellen ze mee voor uw data-abonnement op dezelfde manier als normale sms-berichten.
Via sms stuurt u een tekstbericht naar iemand van wie u het telefoonnummer hebt. Dit staat in de contactenlijst of u typt het 06-nummer van de ontvanger. Sms'jes worden verzonden en ontvangen via het netwerk van de providers. De sms-kosten hangen af van uw abonnement; meestal worden sms'jes binnen de bundel verrekend.
Na het versturen van een bericht in WhatsApp verschijnen grijze of blauwe vinkjes. Blauwe vinkjes betekent dat de ontvanger uw bericht gelezen heeft en anderen zien ook wanneer u een bericht hebt gelezen of geopend.
iMessages zijn tekstberichten, foto's of video's die u via wifi of een mobieledatanetwerk naar een andere iPhone, iPad, iPod touch of Mac stuurt. Deze berichten zijn altijd versleuteld en worden weergegeven in blauwe tekstballonnen. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' om iMessage in of uit te schakelen.
In het gespreksoverzicht zie je bij ieder verzonden bericht in het klein naast de tijd vinkjes staan. Als er één grijs vinkje staat wil dit zeggen dat bericht verzonden is maar nog niet afgeleverd, twee grijze vinkjes betekent: afgeleverd en als ze blauw zijn wil het zeggen dat bericht gelezen is.
Eén vinkje: het bericht dat jij hebt getypt is verzonden naar de ontvanger, maar is nog niet bij de ontvanger aangekomen. De ontvanger heeft bijvoorbeeld op dit moment geen internetverbinding, of heeft de telefoon uit. Maar geen zorgen: jouw bericht wordt vanzelf, zodra de ontvanger weer verbinding heeft, afgeleverd.
Dat wordt uitgelegd op de website van WhatsApp. Kort gezegd: één grijs vinkje betekent dat een bericht is verzonden, twee grijze vinkjes betekent dat het bericht is aangekomen op de telefoon van de ontvanger en twee blauwe vinkjes betekent dat de ontvanger het bericht heeft gelezen. Dat laatste is nieuw.
Je kan dus niet zien of een sms-bericht daadwerkelijk gelezen is. De ontvangstmelding geldt per bericht, dus je zult altijd per SMS-bericht moeten instellen dat je de melding wilt krijgen.
De fout #DEEL/0! wordt weergegeven in Microsoft Excel als een getal wordt gedeeld door nul (0). Deze fout kan optreden wanneer u een eenvoudige formule invoert zoals =5/0 of wanneer een formule verwijst naar een cel met de waarde 0 of die leeg is, zoals in deze afbeelding.
Meestal kun je door een sms te sturen niet zien of je geblokkeerd bent, dus je zult moeten bellen. Let op hoe het gesprek eindigt. Als de verbinding na één (of soms een halve) keer over te gaan verbroken wordt en je naar voicemail wordt gestuurd, ben je óf geblokkeerd, óf de telefoon van je contactpersoon is leeg.
Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact. Berichten die je stuurt naar een contact dat jou heeft geblokkeerd hebben altijd maar één vinkje (bericht verzonden) en nooit een tweede vinkje (bericht afgeleverd). Het lukt niet om dat contact te bellen.
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon. Let wel, als je direct de voicemail krijgt wil het niet altijd zeggen dat je geblokkeerd bent.
De maximumlengte van een sms is 160 tekens zolang u de standaard 7 bit tekens gebruikt. Van zodra u een teken gebruikt dat niet in de 7 bit coderingslijst staat, vermindert het maximum aantal te gebruiken tekens in een sms naar 70.
Vanaf nu is de Android App ringtext beschikbaar. Deze App biedt gebruikers de unieke mogelijkheid om tekstberichten uit te wisselen met hun vrienden, zonder enige kosten en zonder afhankelijkheid van een mobiele data of andere Internet verbinding.
Sms-berichten zijn niet specifiek beveiligd. Ze worden wel verzonden en ontvangen via een afgeschermd netwerk. Het betekent niet dat jan en alleman uw berichtjes kan aftappen, maar wel dat er geen speciale techniek wordt gebruikt om het sms-verkeer te versleutelen. Voor normaal gebruik is sms prima geschikt.