In de meeste gevallen gaat er een rood lampje branden, blijft de hit-knop knipperen of komt er geen damp meer uit de E-sigaret. Zorg dat u de eerste keer de batterij helemaal leeg laat lopen, alvorens u de E-sigaret batterij weer gaat opladen.
Wanneer er geen rook meer uit je e sigaret komt dan is de kans groot dat de batterij niet helemaal goed werkt. Het is altijd belangrijk om te kijken of je batterij wel aan staat en of deze vol is. De meeste batterijen zet je aan door 5 keer snel op de vuurknop te drukken.
Om de elektrische sigaret (batterij) te activeren dient u 5 keer binnen 2 seconden het knopje in te drukken. Vervolgens gaat het ledje knipperen en is de elektrische sigaret klaar voor gebruik. Voor elk trekje dat u neemt dient u het knopje ingedrukt te houden.
Een 900mAh batterij gaat, afhankelijk van hoeveel u dampt en de capaciteit, gemiddeld 8 uur mee. Binnen 3-4 uur moet een lege batterij weer opgeladen zijn. Opladen via een USB poort van een computer duurt normaal gesproken wat langer evenals het opladen van batterijen met meer vermogen.
Tijdens de inhalatie zal er aan de onderkant een lampje oplichten, dit is de batterij indicator. Als de pod of batterij (550mAh) leeg is dient de volledige e-sigaret weggegooid te worden.
4 tot 7 mg / ml nicotine: licht nicotinegehalte. Dit tarief kan overeenkomen met een verstokte roker die light sigaretten van tabak gebruikt of een matige hoeveelheid standaard sigaretten, doorgaans tussen de 5 en 10 sigaretten per dag. 8 tot 12 mg / ml nicotine: gemiddeld nicotinegehalte.
Een flesje e-liquid van 10 ml staat ongeveer gelijk aan 3 pakjes sigaretten qua gebruik, dus bij 3 pakjes sigaretten heeft uw lichaam 3×16 mg en dus 48 mg nicotine opgenomen, tegenover 4 mg per milliliter, dus bij 10 ml liquid op 12 mg/ml is dat 40 mg nicotine bij het dampen.
Kan je dan nog een e sigaret vullen met water? Nee, dit kan helaas niet. Het is namelijk zo dat water te heet wordt bij het verdampen. Dit zorgt ervoor dat het water niet prettig geïnhaleerd kan worden, bij het dampen en dit is dan ook niet echt prettig.
De levensduur wordt vaak gekoppeld aan hoe vaak de batterij te herladen is. Gemiddeld gezien kan een batterij zo'n 250 tot 300 keer volledig worden opgeladen, alvorens deze defect raakt of sneller leegloopt.
Vape je met een wattage dat te hoog is voor de coil head, dan verdampt je e-liquid te snel. In dit geval raakt de wick niet snel genoeg opnieuw verzadigd. Daardoor gaat de coil de wick verbranden en krijg je die onprettige verbrande smaak.
Wanneer de batterij knippert tijdens het inhaleren, betekent dat dat het Vape Device te intensief is gebruikt. Neem een korte pauze. Wanneer de batterij permanent knippert, is dat een signaal dat er een probleem is met de batterijprestatie.
Wanneer de batterij knippert tijdens het inhaleren, betekent dat dat het blu Vape Device te intensief is gebruikt. Neem een korte pauze. Wanneer de batterij permanent knippert, is dat een signaal dat er een probleem is met de batterijprestatie. Om het probleem op te lossen probeer eerst om de batterij schoon te maken.
Door gebruik te maken van e-liquids gebaseerd op nicotine salts, kunt u hogere nicotine gehaltes dampen, zonder de heftige throat hit die daarmee gepaard gaat. Hoe dat precies zit, leest u hier. De meeste e-liquids bevatten propyleenglycol.
Bij Darnashop vind je wegwerpvapes met ongeveer 600 trekjes en andere van ongeveer 700 trekjes. Een wegwerpvape is gelijk aan ongeveer twee pakjes conventionele sigaretten. De puff is dan ook een wegwerp pod zeer zuinig.
Het in de zak steken of onbeschermd in een tas vervoeren van batterijen is voor eigen risico. Hierdoor kan een batterij en atomizer/cartomizer/clearomizer doorbranden, afbreken of beschadigen, wat kan resulteren in kortsluiting.
We weten inmiddels dat e-smoken een stuk minder schadelijk is dan gewoon roken. Dat komt omdat de e-sigaret geen tabak bevat maar een vloeistof die wordt verdampt en geïnhaleerd. Bij dit 'dampen' krijg je geen giftige verbrandingsproducten binnen als teer en koolmonoxide.
E-liquid bewaren voor een korte periode
De beste plek om e-liquid te bewaren is hoog en donker. Een afgesloten kast is hiervoor het meest geschikt. Buiten dat de e-liquid op deze manier buiten bereik van kinderen en huisdieren staat, minimaliseert u ook de hoeveelheid licht en lucht.
Bij een e-sigaret komen minder schadelijke stoffen vrij dan bij een gewone sigaret, en in lagere concentraties. Naar alle waarschijnlijkheid is een e-sigaret minder ongezond dan een gewone sigaret. We weten echter nog niet goed welke schadelijke effecten een e-sigaret heeft bij langdurig en structureel gebruik.
Elektrische sigaret in de handbagage
Gebruik maken van de elektrische sigaret is aan boord van het vliegtuig namelijk niet toegestaan. Ook het opladen van batterijen of elektrische sigaretten is verboden.
Maar daar komt een einde aan: vanaf 2022 is het verboden om smaken toe te voegen aan elektrische sigaretten. Sigaretten met een lekker smaakje zijn populair bij jongeren en blijken er ook nog eens voor te zorgen dat jongeren makkelijker beginnen met de 'ouderwetse' tabakssigaret.
E-sigaretten zonder nicotine mogen niet worden verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Het is ook verboden ze te verkopen aan volwassenen die ze zeer waarschijnlijk doorverkopen aan jongeren onder de 18. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt hier toezicht op.
Echter valt de e-sigaret sinds 1 juli 2020 wel onder het rookverbod. Dus daar waar het verboden is om te roken, is het inmiddels dus ook verboden om de elektronische sigaret te gebruiken.
Nee, je mag een wegwerp e-sigaret niet zomaar weggooien. Er zit namelijk een batterij in verwerkt en deze moet dan ook als zodanig worden afgevoerd. Vaak zit er in een lokale supermarkt of bouwmarkt een punt waar je deze batterijen kan inleveren.
De damp die ingeademd wordt bij een e-sigaret, kan schade veroorzaken aan de cellen aan de binnenkant van de longen. Deze cellen zorgen ervoor dat het immuunsysteem reageert als er virussen of bacteriën de longen in komen. Ook nemen ze zuurstof op. Deze cellen kunnen minder goed hun werk doen als ze beschadigd zijn.
De schadelijke stoffen in e-sigaretten zijn onder andere nicotine, propyleenglycol, glycerol, aldehyden, nitrosamines en metalen. Inhalatie hiervan kan leiden tot irritatie en schade aan de luchtwegen, hartkloppingen en een verhoogde kans op kanker.