Tik op 'Configureer handmatig', tik op 'Zet iCloud-reservekopie terug' en volg de instructies op het scherm. Als je een andere iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11, iPadOS 13 of een nieuwere versie hebt, kun je met de functie 'Begin direct' je nieuwe apparaat automatisch configureren.
Ga op je iPhone naar Instellingen > tik op je naam > iCloud > schakel iCloud Drive uit en weer in. Zorg dat elk apparaat waarbij je iCloud Drive hebt ingeschakeld met je Apple ID is bijgewerkt naar iOS 12 of nieuwer om een reservekopie te maken.
In de Finder en iTunes worden reservekopieën bewaard in een map met de naam 'Backup'. De locatie van de map 'Backup' verschilt per besturingssysteem. Je kunt de map 'Backup' kopiëren, maar je moet deze map nooit verplaatsen naar een andere map, externe schijf of netwerkschijf.
Wanneer je de iPhone en iPad met elkaar wil koppelen oftewel synchroniseren open je op beide apparaten de instellingenapp.Ga naar het gedeelte iCloud.Stel nu in welke apps of media je wil laten synchroniseren. Let op want op beide apparaten moet met betrekking tot iCloud hetzelfde e-mailaccount actief zijn!
Vanaf iCloud:
zet iTunes-reservekopie terug. Als je kiest voor 'zet iCloud-reservekopie terug', kun je inloggen met je Apple-ID om vervolgens je eerder gemaakte reservekopie te installeren. Zorg er wel voor dat de iPhone op netstroom is aangesloten en verbinding heeft met een Wi-Fi netwerk.
Appgegevens. iCloud-reservekopie bevat appgegevens voor de apps die je op je apparaat hebt gedownload. Dit omvat gegevens voor apps voor sociale media, games en berichtenapps van derden, evenals apps van Apple die niet synchroniseren met iCloud.
Als je de reservekopie nog steeds niet kunt terugzetten, is deze reservekopie mogelijk onbruikbaar. Probeer het met een andere reservekopie of een iCloud-reservekopie, of neem contact op met Apple Support voor meer hulp.
iCloud maakt automatisch elke dag een reservekopie van je iPhone als deze is aangesloten op een stopcontact, is vergrendeld en is verbonden met een wifinetwerk.
Door een reservekopie te maken, kun je de gegevens van je iPhone, iPad of iPod touch kopiëren en bewaren. Als je het apparaat vervangt, kun je een reservekopie ervan gebruiken om de gegevens naar een nieuw apparaat over te zetten.
Voer het wachtwoord van je Apple ID in op je nieuwe apparaat. Kies voor de optie om je gegevens over te zetten vanaf iCloud. Dit kan zo'n 15 minuten duren. Kies de juiste backup en volg de verdere stappen om het overzetten af te ronden.
Reservekopieën in iCloud zoeken en beheren
Op een iPhone, iPad of iPod touch: Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud'. Tik op 'Beheer accountopslag' en tik vervolgens op 'Reservekopieën'.
Bij het verwijderen van een backup raak je geen foto's of bestanden kwijt die nog gewoon op je iPhone of iPad staan. Het gaat dus alleen om de specifieke backup die je verwijdert en niet om de losse gegevens die in iCloud opgeslagen staan. Je kunt te allen tijde een nieuwe backup van al je gegevens maken.
iCloud-synchronisatie inschakelen
Ga op je iOS- of iPadOS-apparaat naar Instellingen > 'Opdrachten'. Schakel iCloud-synchronisatie in.
Een back-up maken en synchroniseren van app-gegevens, telefooninstellingen en gesprekshistorie. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Back-up. Tik op de schakelaar om de functie in te schakelen.
Tik in Instellingen op '[je naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. Schakel 'iCloud-reservekopie' in. iCloud maakt automatisch elke dag een reservekopie van je iPhone als deze is aangesloten op een stopcontact, is vergrendeld en is verbonden met een wifinetwerk.
Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' en tik op 'iCloud'.Tik op 'iCloud-reservekopie'.
Controleer of je bent aangemeld met het Apple ID dat je gebruikt voor toegang tot iCloud. Verifieer dat iCloud Drive is ingeschakeld. Ga op je iPhone naar Instellingen > tik op je naam > iCloud > controleer of je iCloud Drive is ingeschakeld. Schakel iCloud Drive uit en weer in.