Een Android usb-stick is geschikt om direct te worden aangesloten op je smartphone of tablet. Controleer goed of je een model nodig hebt met USB-C aansluiting of Micro-USB. De usb-stick kan van pas komen om ruimte vrij te maken op je telefoon, handig voor het overzetten van vakantiefoto's of video's.
iPhone foto's overzetten naar Windows
Je koppelt daarvoor je iPhone met een usb-kabel met je computer. Via 'Mijn computer' klik je naar je iOS-apparaat en kies je voor \Internal Storage\DCIM\100APPLE. Vervolgens kun je (alle) foto's selecteren en naar je computer overzetten.
Een externe schijf koppelen aan je iPhone of iPad doe je zo: Koppel de harde schijf, usb-stick of sd-kaart aan je iPhone of iPad via de Lightning- of usb-c-poort, en maak hierbij eventueel gebruik van een adapter (zie hieronder); Open de Bestanden-app; Zoek naar de gekoppelde opslag in het menu aan de linkerkant.
Vanaf Android 4.0 zijn alle tablets en smartphones uitgerust met de zogenaamde OTG (On The Go) standaard.
OTG staat voor USB On-The-Go. Dit staat jouw smartphone, tablet of mediaplayer toe om als een USB host apparaat te werken. Normaal sluit je jouw toestel via de Micro-USB poort namelijk als zijnde een opslagapparaat aan op jouw PC. Via een OTG kabel kun je echter een opslagapparaat aan jouw Android koppelen.
Als u van een USB-stick gebruik wilt maken, steekt u deze simpelweg in een vrije USB-poort van uw computer. Zodra u de USB-stick in een vrije USB-poort in uw computer gestoken hebt, dan zal in Windows 10 doorgaans direct Verkenner worden gestart en die inhoud van de USB-stick worden getoond.
Dit is te wijten aan het bestandsgrootte limiet van het FAT32 bestandsysteem. Bestanden die groter zijn dan 4GB kunnen niet worden opgeslagen op een FAT32 volume. Het formatteren van de flash drive in het exFAT of NTFS bestandsysteem zal dit probleem oplossen.
zodra jij de USB kabel hebt aangesloten kan je van boven naar beneden swipen in het notificatiebalk zie je dan USB instellingen staan, daar klik je dan op en kies je voor Bestanden overzetten.
Samsung foto's overzetten via USB
Je sluit dan je Samsung, of een andere Android-telefoon, met een kabeltje aan op de computer. Hierna klik je in de notificatiebalk van je telefoon op USB voor … en selecteer je Bestanden overzetten.
Kies op beide toestellen voor Kabel. Sluit de toestellen op elkaar aan met een kabel en de bij je nieuwe Samsung meegeleverde usb connector. Op het scherm staat afgebeeld hoe je dit doet. Selecteer op je nieuwe smartphone welke bestanden je vanaf je oude telefoon wil meenemen en tik op Overzetten.
Simpel gezegd, de USB connector zegt iets over welke poort op uw apparaat past. De USB versie zegt wat over de snelheid en het vermogen. Dit zijn de verschillende USB versies: USB 2.0, USB 3.0 (USB3. 1 Gen 1) en USB 3.1 Gen 2.
Met de USB-adapters kun je apparaten met een USB aansluiting of SD-kaarten aansluiten aan je Samsung Galaxy Tab 10.1.
Zo'n beetje alle tablets hebben een microUSB aansluiting. Deze wordt gebruikt om het apparaat op te laden of te verbinden met een computer. Een volwaardige USB poort, zoals u die van computers kent, hebben slechts een handjevol tablets, zoals de Surface Pro 3 van Microsoft.
Externe harde schijf via usb on-the-go
Sommige tablets hebben een speciale usb-aansluiting waarmee je ze kunt koppelen met usb-sticks en externe harde schijven. Deze usb on-the-go-functionaliteit (otg) is een eenvoudige manier om films en series op je tablet te zetten.
Het Android-besturingssysteem ondersteunt al externe muizen sinds versie 3.1 'Honeycomb' uit 2011. Heeft je tablet geen standaard USB-aansluiting, dan kan je een speciale adapter aanschaffen (USB naar micro-USB) of – makkelijker – een draadloze Bluetooth-muis gebruiken.
Opslagmogelijkheden USB stick
Heeft u bijvoorbeeld een 8 GB USB stick, dan kunt u daar zo'n 2800 foto's (van 8 megapixel) op opslaan. Heeft u een 128 GB USB stick dan kunt u er 45.000 opslaan.
Usb-sticks kunnen tussen de 10.000 en 100.000 schrijven/wissen, afhankelijk van de gebruikte geheugentechnologie. Wanneer het limiet wordt bereikt, kan een deel van het geheugen niet goed meer functioneren, wat leidt tot verlies van gegevens en eventueel corruptie van de flash drive.