Tik in Instellingen op 'Toegankelijkheid' > 'Audio/Visueel' en schakel 'Ledflits bij melding' in. Schakel 'Flits bij uitgeschakeld geluid' uit om te voorkomen dat de led flitst als de iPhone zich in de stille modus bevindt.
Op een iPhone X of nieuwer of op een iPad veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Op een iPhone 8 of ouder veegt u omhoog vanaf de onderrand van het scherm. Tik op de zaklampknop.
Zo schakelt u ledflitsmeldingen in
Open de Instellingen-app, tik op 'Toegankelijkheid' en tik vervolgens op 'Audio/Visueel'. Schakel 'Ledflits bij melding' in.
Controleer of er misschien folie of een hoes aanwezig is die de flits kunnen blokkeren. Controleer of de flitser werkt door de zaklamp te activeren in het Bedieningspaneel van je iPhone of iPad. Werkt de flitser alleen af en toe? Open de Camera-app en tik op de flitsknop om een andere instelling te kiezen.
In sommige instanties kan een (bijna) lege batterij ervoor zorgen dat je zaklamp niet werkt. Opladen is dan de oplossing. Ook kan het zijn dat je zaklamp of flitsfunctie gebruikt wordt door een app.
Het geheim zit in je sluitertijd. Bij het gebruik van de standaard sluitertijd (vaak 1/60) is het zo dat bijna al het licht afkomstig is van je flitser. En aangezien dat licht hard, frontaal en wit is, krijg je een foto met hard, frontaal en wit licht. Het voordeel is wel dat je een onbewogen foto hebt.
Zet de camera in de stand <ON> (Aan). 2. Druk op de knop < > om de ingebouwde flitser uit te klappen. Zorg ervoor dat u bij draadloos flitsen de ingebouwde flitser uitklapt.
De ledflits naast de cameralens op de achterkant van een iPhone of iPad kan worden ingesteld om te gaan knipperen wanneer het apparaat vergrendeld is en u een melding ontvangt. Dit kan handig zijn voor iedereen die de hoorbare meldingen mogelijk niet kan opmerken.
De iPad mini 5 krijgt een horizontale camera-opstelling aan de achterkant. Hierdoor is er naast een sensor ook ruimte voor een flitser.
Als je foto's en video's wazig zijn of als de camera niet goed scherpstelt, maak je de cameralens schoon. Als je telefoon een lasersensor heeft, maak je deze ook schoon. Bekijk waar de lens en sensor zich bevinden op je Pixel-telefoon of Nexus-apparaat.
Camera stabilisator stuk (golvend beeld)
Heb jij het probleem dat je camera beeld trilt of een golvende beweging maakt terwijl je je telefoon stil houdt? Dan is de optische beeld stabilisator stuk. Deze stabilisator zorgt er voor dat video's en foto's scherp en stabiel zijn als er met de telefoon wordt bewogen.
Je kunt hiermee de cameraflits of het scherm laten knipperen wanneer je een melding ontvangt. Stel dit in via: Instellingen > Toegankelijkheid > Geavanceerde instellingen > Flitsmelding.
Veeg als eerste je rij met sneltoetsen een keer helemaal op zij (1). Staat het Zaklamp icoontje er al tussen? Dan is 'ie zogezegd klaar voor gebruik.
Ga naar 'Instellingen'. Tik op 'Siri en zoeken'. Schakel 'Luister naar 'Hé, Siri'' uit en vervolgens weer in. Wanneer het scherm 'Configureer 'Hé, Siri'' verschijnt, tikt u op 'Ga door'.
De flitser past de hoeveelheid flitslicht aan aan de gekozen diafragma-instelling en de iso-waarde. De flitser wordt doorgaans op de camera gezet. Dit is handig als je snel moet opereren op bijvoorbeeld bruiloften of feesten. Je camera kan sneller de goede flitshoeveelheid berekenen dan jijzelf.
De flitspaal stuurt als het ware geluidsgolven op je auto af en meet hoe lang het duurt voor die teruggekaatst zijn. Aan de hand daarvan berekent de computer hoe snel je rijdt. Die lichtgolven zijn echter gemakkelijk te beïnvloeden. Zelfs regen of slecht weer kan een effect hebben op de metingen.
Externe flitser
Zo'n flitser zet je hoger op je camera en je hebt minder snel last van rode ogen. Bij de meeste modellen is het ook mogelijk om indirect te flitsen dankzij een draaibare kop. Flits bijvoorbeeld tegen een muur of plafond. Hierdoor weerkaatst het licht, waardoor het zachter aankomt.
Hoe groter je diafragmaopening (klein getal) des te meer flitslicht opgevangen zal worden door je camerasensor dat weerkaatst van je hoofdonderwerp waar je op scherpstelt. Met andere woorden, met een diafragma van f/2.8 wordt je hoofdonderwerp meer belicht door je flitser dan met een diafragma van f/5.6.
Bij portretfoto's is een flitser bijvoorbeeld mooi om te gebruiken wanneer je met daglicht fotografeert. Vooral wanneer je werkt met tegenlicht op een zonnige dag, kan een flitser voorkomen dat het gezicht van het model op de foto te donker wordt door het tegenlicht. Je gebruikt de flitser hier als invulflits.