Plaats altijd eerst een paal die tegen de muur staat. Zorg er eerst voor dat de muur waterpas is. Vervolgens kunt u twee gaten voorboren in de muur en de schuttingpaal (op gelijke hoogte). Zet de eerste schuttingpaal vast met een plug en schroef de paal vast aan de muur.
De beste optie om houten palen neer te zetten is het gebruik van betonpoeren. Deze poeren zorgen ervoor dat het hout helemaal niet meer in contact staat met de grond. Je kunt de betonpoeren helaas niet altijd gebruiken. Alleen wanneer de stevigheid uit de constructie kan komen kun je betonpoeren gebruiken.
Plaats de eerste paal
Houd de paal tegen de muur en zorg dat deze waterpas is als je aftekent op de muur. Boor twee gaten in de paal, plaats de paal tegen de muur en boor door de gaten in de muur. Boor vervolgens de gaten zonder paal door in de muur. Schroef de paal met pluggen stevig aan de muur.
Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig.
Stap 1: Maak met een grondboor de gaten voor de betonnen palen en tussen de gaten een sleuf voor de betonband. Stap 2: Plaats de palen in de gaten plaatsen met daartussen de betonbanden of onderplaten met rotsmotief. Stap 3: Stort snelbeton bij de palen in het gat, zodat deze stevig blijven staan.
Snelcement. Cement is bij het plaatsen van schuttingen of veranda's nodig om de fundering stevig vast te zetten. Zo wordt snelcement, ook wel speedmix of snelbeton genoemd, gebruikt om schuttingpalen stevig in de grond te plaatsen. Maar ook voor het vastzetten van betonpoeren voor houtconstructies of instortankers.
Hoe diep moet mijn paal in de grond? Over het algemeen gebruikt men voor het bepalen van de juiste lengte van de paal (voor in de grond) de vuistregel dat 1/3e van de lengte van de paal de grond in moet. Als minimale lengte wordt hierbij over het algemeen een lengte van 40cm in de grond geadviseerd.
Stap 1: gaten boren voor de betonpalen
Boor gaten van minimaal 70 cm. diep. Dit gaat het eenvoudigst met een grondboor.
Het snelbeton is hard na 15 min en van dit moment zit de paal muurvast. Belastbaar na ongeveer 3 uur en volledige verharding na 28 dagen.
Dan wordt snelbeton (ook wel turbobeton, of speedmix genoemd) het meest voordehand liggende materiaal genoemd. Snelbeton is oersterk en heeft een bijzonde snelle droogtijd. Ideaal voor snelle bouwers.
Gebruik palen met een dikte van ongeveer 7 x 7 cm dikkere palen zullen zorgen voor meer inkijk waardoor je de planken veel dichter bij elkaar moet monteren. De lengte van de paal wordt bepaald door de hoogte van de schutting.
De grondboor met een diameter van 7,5 cm is geschikt voor het plaatsen van tuinpalen van 6,5x6,5 en 6,8x6,8 cm. De boor met een diameter van 9 cm is geschikt voor tuinpalen tot 8,8x8,8 cm.
Denk hierbij aan werkzaamheden zoals latten, regels of vloerdelen monteren op bijvoorbeeld stenen muren, vloeren of zelfs plafonds. De plug van de slagpluggen worden door het inslaan van de schroef wijder waardoor de plug uitzet en tegen het boorgat drukt hierdoor verankerd de schroef de plug.
Paalhouders met een pin moet je altijd in de grond betonneren. De pin zelf moet volledig in de grond zitten, wat ongeveer zo'n 70 centimeter is.
Voor de beste bescherming van hout onder de grond kan je het beste de palen behandelen met teer. Het beste kan je de gehele paal behandelen om het hout te beschermen tegen regen en zonlicht. Door houten palen in grond te beschermen met teer of beits verlengt de levensduur met vele jaren.
Plaats altijd eerst een paal die tegen de muur staat. Zorg er eerst voor dat de muur waterpas is. Vervolgens kunt u twee gaten voorboren in de muur en de schuttingpaal (op gelijke hoogte). Zet de eerste schuttingpaal vast met een plug en schroef de paal vast aan de muur.
Over het algemeen kan er van uitgegaan worden dat voor 1 cm gestort beton rekening gehouden moet worden met een uithardingstijd van een week. Na ongeveer 28 dagen is het beton volledig uitgehard. In veel gevallen is het beton echter reeds na 1 – 2 dagen beloopbaar, maar nog niet optimaal belastbaar.
Hoe lang er nabehandeld moet worden hangt af van de volgende factoren: De sterkteontwikkeling van het beton in het werk. De temperatuur in het betonoppervlak. Bij temperaturen boven 5°C en samengesteld met een normaal cement, is, voor beton geleverd in milieuklasse XC1, nabehandeling gedurende een halve dag voldoende.
Water is goed voor beton, zo droogt het minder rap uit en kan het beter uitharden. Uitdrogen en uitharden zijn dus niet hetzelfde. Beton kan perfect uitharden onder water, het is zelfs beter bij normale bouwkunde.
Gebruik touw om een lijn te spannen van de eerste naar de laatste paal zodat de schutting recht komt te staan. Plaats de palen voor minmaal een derde van de totale lengte in de grond zodat de schutting stevig komt te staan. Als u de schutting op betonbanden gaat zetten, dan kunt u nu ook meteen de betonbanden plaatsen.
Het totale gewicht van 1 betonpaal is zo'n 65 kg. De opening van de sleuf begint vanaf 70 cm van de onderzijde paal.
Maak met een grondboor een gat iets minder diep dan de paal uiteindelijk de grond in moet. Dat is 90 cm bij palen van 270cm. Houdt de paal zo recht mogelijk; en sla deze de laatste 10 tot 15 cm met een palenrammer de grond in. Controleer of de paal waterpas zijn aan beide zijden (vooraanzicht en zijaanzicht).
Gebruik een grondboor, deze zijn ook bij ons verkrijgbaar. Hiermee maakt u gaten voor de palen. Boor de gaten minimaal 75 cm diep en exact 180 cm uit elkaar. Controleer regelmatig of u goed verticaal boort, span hiervoor een touw om de palen in een rechte lijn te krijgen.
Hoe dichter de palen op elkaar staan, hoe sterker de afrastering is. Een normale afstand tussen de palen is drie meter.