Door schom- melingen in de luchtvochtigheid werkt Agnes One-Step. Voor de meeste dessins zijn bijpassende lijsten te verkrijgen. Deze kunt u eenvoudig met koploze spijkers of montagekit bevestigen. De platen worden aangebracht op regelwerk met een onderlinge afstand van 600 mm hart-op-hart.
De plafondplaten moeten haaks op het rachelwerk gemonteerd worden. Platen in zelfde richting plaatsen als de rachels geeft zeer grote kans op doorhangen van het plafond. Bevestig iedere plaat op de kopse kant en op de ene rachel op lengte zijde. Gebruik een schroef, nietje of spijker met lengte 30mm.
Agnes wandplaten en plafondplaten zijn overschilderbaar met acrylverf. Platen vooraf goed schoon, vetvrij maken en voorzien van een kunststof primer.
De plafondplaten van Agnes One-Step zijn licht en compact en daarom het perfecte alternatief voor zware platen van gips. Je bevestigt ze eenvoudig tegen het plafond door middel van een rachelwerk.
Als bij de montage schroeven worden gebruikt, bevelen wij speciale schroeven met een platte kop aan en met een minimale lengte van 25 mm. Spijkers/nietjes/schroeven dienen niet verzonken te zijn, maar gelijk met het oppervlak van de groef te lopen.
Agnes One-Step zijn kant-en-klare plafondplaten. Het grote voordeel van kant-en-klare platen is dat deze direct afgewerkt zijn. Stucen of schilderen is niet nodig. De plafondplaten van Agnes zijn snel, simpel en droog te plaatsen.
De Agnes One-Step plafondplaten zijn verkrijgbaar in vochtwerend materiaal. Over het gebruikte materiaal is een beschermende vochtwerende folie aangebracht. Je kunt de plafondplaten van Agnes One-Step dus zonder problemen in een badkamer plaatsen.
Florence plafondplaten wordt veel toegepast als buitenplafond voor veranda's, carports, overkappingen en dakoverstekken.
Er zijn tientallen soorten plafondtegels, variërend van kunststof tegels die je aan het plafond kleeft, tot MDF platen voorzien van een dunne pleisterlaag. In principe kun je ze allemaal schilderen, mits ze nog in goede conditie zijn en je de juiste verfproducten gebruikt.
Voor het bevestigen van de gipsplaten op het regelwerk van een plafond zijn per plaat gemiddeld 20 tot 30 gipsplaatschroeven nodig. De afstand van de schroeven onderling bedraagt 25 – 30 centimeter.
Breng de rachels om de 40 cm (hart-op-hartafstand) haaks op de balklaag aan met snelbouwschroeven 25 mm. De maximale hart-op-hartafstand van de balken bedraagt 60 cm. Laat rondom 1 cm ruimte tussen rachel en muur in verband met het werken van de omringende constructie.
Gipsplaten 12,5 mm kunnen worden gemonteerd op een afstand van 60 cm en gipsplaten van 9,5 mm dikte dienen minmaal te worden gemonteerd op een afstand van 30 cm. De uitstraling en afwerking is eveneens van invloed op de keuze voor bepaalde gipsplaten.
Het schilderen ( ook wel sausen genoemd ) van een plafond is een klus die zich meestal eens in de 6 tot 7 jaar herhaald moet worden. Een plafond dat verkleurt is zal het interieur van uw woning verpesten en dit is natuurlijk zonde.
Primer voorkomt strepen
Sommige mensen vergeten een grondlaag te gebruiken. Grondlagen als Boss-one Silk of Bossprim sluiten de ondergrond af ('isoleren' in het jargon) zodat de zuiging van de ondergrond gestopt wordt. Op deze manier verhinder je dat je afwerkingslaag in je ondergrond wordt gezogen.
Ja! Gipsplaten hebben een sterkte zuigende werking, daarom is het belangrijk de platen voor te strijken en dan pas te behangen, verven of stuccen. De schroefgaten en naden (met wapeningsgaas) van de gipsplaten moeten wel eerst gevuld worden met jointfiller voordat er voorstrijkmiddel opgebracht kan worden.
Er zijn verschillende opties voor de afwerking van een plafond. Vooral stucen, sauzen of verven zijn veelgekozen mogelijkheden voor een plafond afwerking, maar men kiest ook weleens voor platen. De prijs indicatie is tussen €36 en €52 per vierkante meter.
De meest populaire plaat voor buiten is de Okoume multiplex plaat. Deze plaat heeft een prachtige opbouw. De houtsoort is daarnaast ook nog beter geschikt voor buitentoepassing. Okoume laat zich makkelijk schilderen en verzagen.
Een perfect materiaal om je carport mee te bekleden is HPL, aangezien dit een extreem slijtvast materiaal is, makkelijk in onderhoud en nooit zal rotten. Voor een strakke gladde afwerking adviseren wij HPL wit glad RAL 9016 te gebruiken. Ook witte aluminium sandwichplaten, lenen zich uitstekend voor carport afwerking.
Er zijn verschillende types plafondafwerking die je in je badkamer kan gebruiken. De drie meest geschikte plafonds zijn een gipsplaten plafond met vochtwerende afwerking, een metalen systeemplafond met lamellen en een vochtbestendig tegelplafond.
Voor de badkamer heb je speciale vochtbestendige gyproc platen nodig. Je herkent ze aan de groene of blauw kleur. Deze platen zijn geïmpregneerd met een vochtafstotende vloeistof en hierdoor uitermate geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.
Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om een plafond met gyproc platen te verlagen of met een spanplafond. Bij een plafond met gyproc monteer je rechtstreeks of via een beugelconstructie gipskartonplaten op het oude plafond.
Beide platen hebben dus diverse overeenkomsten. Toch zijn er ook genoeg verschillen te benoemen: De uitstraling van beide platen: stucplaten zijn gemaakt van bruin karton, terwijl het karton van gipsplaten wit of grijs is. De structuur van het karton: stucplaten zijn zo ontworpen dat je er direct op kan stukadoren.
Zorg ervoor dat de kopse kanten van de stucplaten passend tegen elkaar aansluiten. Wanneer de kopse kanten niet goed aansluiten, dan bestaat het risico dat de open gipskern van de stucplaat te snel en ongelijkmatig water onttrekt aan de aangebrachte stuclaag. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan.
De naden van de gipsplaten kunt u met een brede spaan of plamuurmes dichten nadat u er gaas ( tegen de scheurvorming ) op heeft aangebracht. Snel een prijsindicatie? Als u alles gedicht heeft met een laagje gipsmortel kunt u na het drogen dit nog eens herhalen. Dit in verband met inkrimpen van de gips.
Plafond verven begin je door de randen en hoeken te schilderen. In eerste instantie doe je dit met een kwast (om nauwkeurig te beginnen), vervolgens doe je dit nogmaals met een roller (om strepen op het plafond te voorkomen). Daarna ga je verder met het middenstuk.