Wil je worstenbroodjes warm maken of verse croissants weer krokant krijgen? Bak ze dan 3 minuten op 180 graden af. Er is wel een uitzondering. Diepgevroren croissant en chocoladebroodjes moeten volgens de verpakking op 185 graden.
Wij raden u aan om de worstenbroodjes (2 of meer stuks) op een temperatuur van 200 graden Celsius te bakken voor vier minuten of langer. Dit hangt af van hoe warm u de broodjes wilt hebben.
Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
WORSTENBROOD OPWARMEN (LEKKERSTE OPTIE)
Als de worstenbroodjes op kamertemperatuur zijn, dan hoeven ze maar heel even in de oven. Verwarm de oven voor op 170°C. Na ongeveer 8 minuten in de oven zijn de worstenbroodjes heerlijk warm en krokant. Het opwarmen kan op een bakplaat of rooster in het midden van de oven.
Worstenbroodjes hoef je niet te ontdooien, en kun je direct 12 tot 13 minuten opwarmen in oven of airfryer. De oven moet voor verwarmd worden op 175 graden. Ontdooi je de broodjes eerst, en dat doe je dan in de koelkast, hoeven de broodjes nog een minuut of 8 opgewarmd worden.
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, voor een hete lucht of airfryer verwarm je voor naar 160° Celsius. Pak de saucijzenbroodjes losjes in met aluminiumfolie. Leg de saucijzenbroodjes in het midden van de oven. Na ongeveer 15 minuten zijn je saucijzenbroodjes weer heerlijk warm.
Laat de worstenbroodjes eerst op kamertemperatuur komen, leg daarna de worstenbroodjes 8 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. Als de worstenbroodjes nog bevroren zijn dien je deze 14 minuten in een voorverwarmde oven op te warmen.
Wanneer een oven niet voorhanden is, kan de magnetron ook prima dienen als opwarmer. Houd hierbij voor ieder worstenbroodje 20 seconden opwarmtijd aan. Dus voor één worstenbroodje 20 seconden, voor 2 worstenbroodjes veertig seconden, enzovoorts.
Bak de bollen in een op 200°C voorverwarmde oven in 20 à 25 minuten goudbruin.
Het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken. Het wordt traditiegetrouw vooral gegeten tijdens kerst (na de mis) en met carnaval. Het worstenbroodje kan zowel warm als koud worden gegeten.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de saucijzenbroodjes in 8 minuten, mooi goudbruin en knapperig.
Uw Airfryer voorverwarmen
Voorverwarmen doet u door, afhankelijk van het type Airfryer, op de start-/stopknop of de start-/pauzeknop te drukken nadat u de temperatuur hebt ingesteld (zie hiervoor 'het instellen van uw Airfryer'). De Airfryer begint op te warmen, wat twee tot drie minuten duurt.
Leg op het scheidingsrekje de worsten. 3. Zet deze in de Airfryer op 180 graden 15 minuten lang.
Afbakbroodjes in de airfryer
Om ze goed in de airfryer te bereiden, haal je 20 graden van aangegeven temperatuur af. Van de tijd moet je 1/3e afhalen. Staat er op de verpakking dat ze normaal gesproken 12 minuten op 200 graden moeten, dan weet je nu dat de afbakbroodjes 8 minuten op 180 graden in de airfryer moeten.
Opwarmen van eten: max 10 minuten op150°. Pannekoeken van Jan: 4 minuutjes op 165°.
De meeste plausibele uitleg stemt allicht uit de 18e eeuw, toen de gilden op de eerste maandag na Driekoningen hun nieuwsjaarsfeest hielden en er dus niet gewerkt werd. Een "verloren maandag", zo je wil. Voor wie worstenbroodjes en appelbollen lust, is het hoe dan ook een feestelijke smuldag!
De meeste mensen zijn te porren voor een worstenbroodje met… mosterd! Deze scherpe saus staat op de tweede plaats, met 11%. Daarna volgen curry, mayo en ketchup.
Je kunt de appelbollen na het afbakken ook laten afkoelen en in een goed afsluitbare zak in de koelkast bewaren voor later. Voor serveren kun je ze dan weer even opnieuw opwarmen in de oven op 180 graden, eventueel losjes afgedekt met alufolie om te voorkomen dat ze te donker kleuren.
Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad.
Worstenbroodjes kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ook daar worden ze snel droog. Buiten de koelkast, en dan wel luchtdicht verpakt, kun je de broodjes nog 2 tot 3 dagen bewaren. In de vriezer kun je deze broodjes nog 3 tot 4 maanden bewaren.
Opwarmadvies worstenbrood. (Indien bevroren volledig ontdooien.) Licht bevochtigen met water en 8-9 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven van 180°C. Worstenbroodjes kunnen ook prima worden opgewarmd in een tosti-ijzer, airfryer of in een koekenpan met deksel op laag vuur.
De (hete lucht) oven voorverwarmen op 185 oC. Product afbakken gedurende 20-23 minuten op 200 oC. Wij raden u aan de exacte baktijd even zelf uit te proberen. Het bereidingsadvies geldt voor zowel bevroren als ontdooid product.
Ja, je kunt worstenbroodjes invriezen, dat is geen enkel probleem. Het is wel belangrijk dat je de worstenbroodjes in een zakje in de vriezer bewaart, tegen het uitdrogen.
- Maak een dubbele hoeveelheid worstenbroodjes en vries ze in. Bak de broodjes die je invriest maar 20 minuten i.p.v. 25 minuten, laat ze afkoelen en verpak ze goed in een diepvrieszakje in de diepvries zijn ze nog (uiterlijk) 2 maanden houdbaar.