Bij het plaatsen van een portaalcontainer zal de afvalcontainer doormiddel van 2 armen achter de vrachtwagen uitgeplaatst worden. Doordat de containers achter de vrachtwagen geplaatst worden door de 2 armen is er minimale kans op schade aan bijvoorbeeld de stoep of tuin, dit is de veiligste manier van plaatsing.
Bied de containers maximaal twee-aan-twee aan en zet ze in een rechte lijn. Zorg voor een tussenruimte van 30 centimeter na iedere twee containers. Zorg ervoor dat al het afval in de container past en het deksel goed sluit. Houd 2,5 meter afstand van obstakels, zoals lantaarnpalen of geparkeerde auto's.
Indien de parkeerplekken naast elkaar zitten, is het vrijhouden van één plek voldoende. Staan de parkeerplekken achter elkaar? Dan is het noodzaak dat twee parkeerplekken achter elkaar worden vrijgehouden. Voor de grote containers (van 12m³ tot 40m³) is meer ruimte nodig.
In de meeste gevallen mag u zonder vergunning een container plaatsen als dit op eigen terrein is. Gaat u gebruik maken van de openbare ruimte, vraag dan altijd om toestemming bij uw gemeente. Wees op tijd met onderzoek doen naar de eventuele noodzaak van een vergunning voor uw afvalcontainer.
Op openbare parkeerplaatsen mag een container maximaal 3 maanden blijven staan, zonder dat daar huurkosten bijkomen. Hoe lang mag mijn container blijven staan? De afvalcontainer mag 6 weken zonder tussentijdse wissel blijven staan.
Om objecten op straat te mogen plaatsen, hebt u een vergunning nodig. Gaat u verbouwen of verhuizen en wilt u hiervoor een object, zoals een container of mobiel toilet, op de stoep of een parkeerplaats neerzetten? Dan is vaak een melding voldoende. Een melding is gratis.
Met voorgesneden houten vulplaatjes kunnen de containers waterpas gezet worden. Veelal is een harde ondergrond meer dan voldoende. Indien de ondergrond erg zacht is, en met name bij gestapelde containers, is het verstandig om funderingsplaatjes te gebruiken.
In theorie is elke zeecontainer wind- en waterdicht. Je wilt tenslotte niet dat je goederen nat worden, maar op zee kan de wind guur zijn en het water woest. Let er daarom altijd op dat een zeecontainer 100% wind- en waterdicht is.
Een zeecontainer is niet geschikt om zomaar in te graven, zijn niet waterdicht en hoewel je best een inschatting kunt maken of het sterk genoeg is, zal de gemeente gewoon een snoeiharde berekening willen zien dat het goed is.
Tijdens het vullen van uw container met bouwafval moet u ervoor zorgen dat u de container niet te vol gooit. Onze containers van 3, 6 en 10 kuub mogen namelijk maximaal 20 cm boven de rand gevuld worden en bij alle grotere formaten mag er zelfs niet boven de rand gevuld worden.
De 10ft container is de kleinste maat container die standaard CSC gekeurd is en voldoet aan de ISO normeringen.
Containerwoning of niet, je huis moet voldoen aan de standaard bouwvoorschriften. Enkel op die manier kan je een bouwvergunning krijgen. Denk maar aan de regels omtrent bouwdiepte, -hoogte, dakvorm en soms zelfs uitzicht van de woning en inpasbaarheid in de omgeving.
Een zeecontainer kan zo'n 20 jaar meegaan in het internationale goederenvervoer, dit is natuurlijk wel afhankelijk van de beschadigingen die het oploopt. Daarna kan een container zo nog 10 jaar dienst doen als opslag, daarna zal het roesten veelal voor problemen zorgen.
De 'gewone' regels geven aan dat (deelbare) lading niet meer dan 1 meter achter de laadstructuur mag uitsteken. Daarbij mag de afstand tussen de achterzijde van de lading en de bumper niet meer zijn dan 60 cm.
Op elke (zee)container staat een code welke bestaat uit 4 letters en altijd eindigt op een U. Dit is de prefix en die geeft aan wie de leverancier van de container is. Dit betekent dat elke prefix uniek is, zo heeft Alconet Containers de prefix ALLU.
"Bij het stapelen van de containers moet je met zo veel zaken rekening houden, dat wij in onze adviezen rekening houden met een maximale bezetting van 80 procent van het totaal aantal containerslots."
Zeecontainers zijn van zichzelf enorm sterk en kunnen met hun maximale laad gewicht van ongeveer 30.000 kilo maar liefst 8 hoog op elkaar gestapeld worden. Maar zodra je delen van de container gaat verwijderen dan verliest de container zijn constructie die hem juist zo sterk maakt.
Welke isolatie? De stalen wanden, vloeren en dak van een zeecontainer kan het beste worden geïsoleerd door er een laag isolatieschuim tegenaan te spuiten. Hiervoor is Icynene of een laag purschuim heel geschikt.
Het abc van containerwoningen
Omdat ze als metalen blokken op zichzelf erg stevig zijn, heb je voor een containerwoning geen funderingen nodig. Bovendien kun je ze makkelijk verplaatsen.
Containerwoning kosten
Voor een basiscontainer van rond de 12 meter lang betaal je tussen de 1.000 en 3.000 euro. Voor het inrichten van je container moet je tussen de 7.500 en 10.000 uittrekken. De totale containerwoningprijs komt daarmee op rond de 10.000-12.500.
Er zijn kosten verbonden aan de aanvraag van de vergunning. Bij het gebruik van een container die maximaal 10m2 in gebruik neemt en die u korter dan een week laat staan betaalt u €50,-. Wanneer u meer ruimte of een langere tijdsduur heeft betaalt u €210,- voor een vergunning.
In het algemeen kan worden gesteld dat een zeecontainer die langdurig op dezelfde plaats en op dezelfde locatie staat, als een bouwwerk moet worden aangemerkt en daarmee bouwvergunningplichtig is in de zin van de Woningwet.
Zoals een hijskraan, steiger, bouwkeet, mobiel toilet of container? Dan heeft u in veel gemeenten een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente. In sommige gemeenten hoeft u alleen een melding te doen.