Hoe werkt reflecterende spiegelfolie? De aanwijzing staat in de naam. De spiegelfolie reflecteert overtollig zonlicht weg van het glas, waardoor het supereffectief is. Het stopt ook 99% van het UV-licht, waardoor uw kunstwerken, gordijnen en meubels niet verkleuren.
Spiegelfolie houdt ongewenste inkijk van buitenaf tegen tot wel 95%.
Plak het spiegel raamfolie aan de binnenkant van de ramen en gebruik flink veel water zodat je, zolang het folie goed nat is, nog gemakkelijk luchtbelletjes en oneffenheidjes kunt wegstrijken. Voor het wegstrijken van luchtbellen in plakfolie gebruik je een rakel.
Dat klopt inderdaad, niet ieder raamfolie kan toegepast worden op dubbele beglazing, HR+ (+) glas of getint glas. De reden hiervoor is dat er thermische breuken kunnen ontstaan. Ben je nog niet bekend met deze term? Hieronder leg ik aan je uit wat een thermische breuk is en hoe deze ontstaat.
Jazeker. Het aan laten brengen van isolerende raamfolie geeft enkel glas een isolatiewaarde vergelijkbaar met dubbel glas. Ook geeft het dubbel glas een isolatiewaarde vergelijkbaar met HR-glas. Isolerend raamfolie aanbrengen op HR-glas en hoger heeft minder zin, omdat de isolerende waarde al redelijk hoog is.
Het isolerende glasfolie zorgt voor maar liefst 50% minder warmte verlies en dat is natuurlijk niet verkeerd in de koude wintermaanden. Aangezien er minder warmte verloren gaat hoeft de verwarming minder vaak of minder warm aan en dat zorgt er voor dat het dus ook nog eens voordelig werkt voor je portemonnee.
Isolerend raamfolie, je huis wel 7 tot 8 graden koeler!
Het warmtewerende folie heeft een isolerend effect waardoor het je huis wel 7 tot 8 graden koeler kan houden. Daarom is het gebruik van zonwerende folie ook een groen initiatief als je maatschappelijk verantwoord bezig wilt zijn!
HR, HR+ en hoger glas mag niet aan de binnenzijde geplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen.Dit kan lijden tot een thermische breuk.
Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Een belangrijke basisvraag is of het mogelijk is dat er ruitschade ontstaat door het aanbrengen van raamfolie op HR++ of HR+++ glas. Het korte antwoord op deze vraag is: ja, dat kan. Het is inderdaad mogelijk dat er ruitschade optreedt door toepassing van raamfolie op isolatieglas.
Spiegelfolie mag aangebracht worden op alle soorten enkel en dubbel glas. Echter geldt voor HR glas een uitzondering. Indien u HR glas heeft, moet u de spiegel folie altijd aan de buitenzijde van het HR glas aanbrengen.
Soms knapt het folie, waardoor je stukje voor stukje los moet peuteren. Wij adviseren dan om met behulp van een föhn je folie te verwarmen. Hierdoor laat de plaklaag makkelijker los. De achtergebleven lijmresten kun je makkelijk verwijderen met onze sticker en folie verwijderaar.
Raamfolie HR++ glas. Voor dubbele beglazing, HR+ of HR++ ramen kun je beter speciaal raamfolie kopen dat voor dit soort ramen gemaakt is. Het is namelijk zo dat als je gewoon raamfolie op dit soort glaswerk plakt, er thermische breuk kan ontstaan.
Warmtewerende spiegelfolie zorgt voor een spiegelend effect op het raam. Deze folies zijn beschikbaar in varianten die langs de buitenzijde of langs de binnenzijde gekleefd dienen te worden en werken warmtewerend. Deze folie wordt veelal ingezet ten behoeve van privacy en dus om inkijk te vermijden.
De zonwerende glasfolies staan ook bekend als spiegelfolies. Spiegelfolies hebben twee voordelen: De eigenschap om erg veel warmte tegen te houden.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee.Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
De Homewell® Raamfolie - Isolerend is wat ons betreft de beste keuze voor de meeste consumenten op dit moment. Dit is een multifunctioneel raamfolie dat je zowel isolerend werkt tegen warmte als tegen kou. Verder filtert deze folie 90% van de uv-stralen en 80% van het infrarood licht.
Veel raamfolie is namelijk geschikt om aan de binnenkant van je raam te plakken. Die folie kun je wel buiten gebruiken, maar het zal sneller beschadigen of poreus worden. Dat heb je met exterieur raamfolie niet. Deze is bestand tegen alle weersomstandigheden en zal buiten dan ook veel langer mee gaan dan binnenfolie.
Met het plaatsen van een tochtstrip of tochtband kun je de kou bij ramen en deuren verhelpen. De tochtstrip vult namelijk de kieren en voorkomt dat koude lucht naar binnen kan en warme lucht naar buiten. Bovendien draagt het ook nog eens bij aan een lagere energierekening.
Je kan erachter komen welk soort dubbel glas je hebt door te kijken op de aluminium strip tussen de glasplaten. Zie je de letters HR: dan is het HR++-glas. Staan er geen letters, of wel letters maar geen HR: dan is het meestal dubbel glas. Twijfel je nog, dan zijn er twee testen om erachter te komen of je HR-glas hebt.
Raam moet glad en vetvrij zijn
Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is. Wanneer de ondergrond niet glad is, zal het folie ook loslaten.
Bij het berekenen van de kosten voor het laten aanbrengen van glasfolie moet je uitgaan van ongeveer €50 per m2 voor een standaardfolie. Dit is een vanaf-prijs inclusief montage, maar exclusief voorrijkosten.
Het zonwerende folie en de doorzichtig gekleurde raamfolies werken verduisterend, terwijl je toch het zicht naar buiten blijft houden. Wil je je ramen 99% tegen licht afschermen?