Dankzij de unieke 2-Phase Expression technologie van Harmony™ kun je het natuurlijke zuigritme van je baby nabootsen2, 3. Gebruik eerst de korte kant van de hendel in een hoog tempo om de melkstroom te stimuleren.Zodra je de melk ziet stromen, gebruik je de lange kant van de hendel om af t e kolven.
De Freestyle Flex™ heeft een ingebouwde oplaadbare accu die indien volledig opgeladen tot wel acht dubbelzijdige kolfsessies meegaat, zodat je tijdens het kolven niet opnieuw hoeft op te laden. En voor het geval dat je je elektrische borstkolf onderweg wel moet opladen, beschikt de Freestyle Flex™ over een USB-poort*.
Elektrische borstkolven worden vaak gebruikt om de borstvoeding op gang te gebruiken of wanneer er weer wordt begonnen met fulltime werken. Hij is sneller en efficiënter in gebruik dan een handkolf en je hebt vaak je handen niet eens nodig om het borstschild vast te houden.
Hoe werkt een elektrische kolf
Elke kolfsessie start je met warmte, massage en snel oppervlakkig kolven om een toeschietreflex op te wekken. Ook tussendoor, als je melkstroom stopt, kan je je kolf even opzij zetten en je borsten opnieuw masseren om een toeschietreflex te stimuleren.
Dit hangt af van het gewicht van je baby, het aantal voedingen en de samenstelling van de gekolfde melk. Een baby drinkt per dag gemiddeld ongeveer 150 ml per kilo lichaamsgewicht. Een baby van 5 kilo heeft dus elke dag 750 ml moedermelk nodig. Als hij zes voedingen krijgt is dat ongeveer 110 ml per voeding.
Kolf minimaal 7 tot 8 keer (15 minuten) per 24 uur. Drinkt uw baby al enkele voedingen aan de borst, dan kolft u alleen iedere gemiste voeding. Drinkt uw baby op de kraamafdeling na 12 uur nog niet goed aan de borst, dan start u met kolven nadat u uw kindje aan de borst heeft laten drinken.
Medela flesjes zijn gemaakt van een veilige kunststof waarin de goede eigenschappen van de moedermelk behouden blijven en zijn de perfecte keuze voor het veilig bewaren van moedermelk in de koelkast of vriezer.
Wanneer heb je een borstkolf nodig? Het kan zo zijn dat je baby's zuigkracht nog niet voldoende is om melk uit de borst te drinken. Met een borstkolf kun je dan melk afkolven, zodat je baby dit uit een flesje of door middel van 'fingerfeeding' kan drinken. Soms heeft je lichaam even hulp nodig.
Een voorraad borstvoeding opbouwen kun je doen door te kolven vlak nadat je baby uit de borst heeft gedronken. Meestal heb je in de ochtend de meeste melk, dus is het handig om na de eerste ochtendvoeding na te kolven. Dit kun je ook nog een keer 's middags of 's avonds doen.
Ik raad je aan niet langer dan een half uur totaal te kolven. Je kolft tot de straaltjes melk weer druppeltjes worden. Je kunt dan het beste nog 1 tot 2 minuten doorgaan met kolven, dit is vettere 'achtermelk.
Twee tot drie dagen na de bevalling komt de eigenlijke melkproductie op gang. Je kunt nu zowel met de hand kolven (Marmet techniek) als met een handkolf of elektrische kolf.
Wanneer de accu van Freestyle Flex volledig is opgeladen, gaat deze bij dubbelzijdig kolven tot 2 uur of 8 kolfsessies mee. Opmerking: de duur van één kolfsessie is gemiddeld 15 minuten. Met 2 uur kun je dus 8 keer kolven.
Medela AG (“Medela”), garandeert de eindgebruiker (“klant”) die het nieuwe product heeft gekocht van Medela, zijn erkende distributeur of erkende detailhandelaar, dat dit product gedurende één (1) jaar op het gebied van uitvoering en materiaal geen gebreken vertoont, indien toegepast overeenkomstig het bedoelde gebruik ...
Een kolfbeha (ook wel een handsfree beha genoemd) houdt tijdens het kolven je borstschilden op hun plaats, zodat jij je handen vrij hebt voor de bediening. Dit betekent ook dat je tijdens het kolven andere dingen kunt doen – ideaal voor drukbezette moeders!
Welk kolfapparaat het beste bij jou past is afhankelijk van hoe vaak je gaat kolven, waar je gaat kolven en je persoonlijke voorkeuren. Wanneer je van plan bent om vaak te gaan kolven, is een elektrische kolf praktischer dan een handkolf. Als je slechts af en toe kolft, heb je misschien voldoende aan een handkolf.
De kosten voor lactatiekundige hulp verschillen per lactatiekundige. Over het algemeen betaal je voor een uitgebreid consult zo tussen de 100 en 150 euro. De kosten voor een intakegesprek en een vervolgconsult liggen soms iets lager.
Alternatieve behandelingen € 40 per dag tot € 300
antroposofie. acupunctuur. acupressuur. psychologische hulpverlening.
Liever niet vaker opwarmen
Het is het beste om moedermelk maar één keer op te warmen. Heb je de melk opgewarmd en weer koud laten worden? Geef het dan binnen één tot twee uur en uiterlijk bij de volgende voeding.
Niet te warm, niet te koud
De kans dat je baby de afgekolfde melk wil drinken, kan groter zijn als de melk ongeveer op lichaamstemperatuur is, 37 °C (98,6 °F).
De eerste dag krijgt een baby (afhankelijk van het geboortegewicht) 10-15 ml voeding per keer. De eerste 10 dagen wordt dit gemiddeld met 10 ml per voeding per dag opgehoogd; 2e dag 20 cc per voeding, 3e dag 30 cc etc. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je baby uitkomt op ongeveer 90-110 ml per voeding.
Zo kunt u een kolfbeurt “inhalen”. Kolven in de nacht. 's Nachts afkolven heeft als voordeel dat u gebruikt maakt van het hormoon prolactine. Prolactine zorgt voor de aanmaak van melk en die is in de nacht het hoogst.
*Neem een kwartiertje rust, masseer de borsten en start opnieuw met kolven. Het kan zijn dat je de borsten om en om (dus een voor een) moet kolven voor de meeste melkopbrengst. Ga CLUSTERKOLVEN (klik). *Kolf de borsten nog na met de hand wanneer je een elektrische kolf hebt gebruikt.
De zuigkracht is vergelijkbaar met een traditionele borstkolf, maar het grote voordeel is dat je in iedere positie, overal kunt kolven, zonder melk te verliezen uit de pomp. Door het ontwerp kan de melk er wel in maar niet uit druppelen. Zelfs liggend in bed of op de bank kun je prima kolven, volgens Willow.