Bij chatten verschijnt de door u getypte tekst bijna direct op het scherm van de andere gebruiker, die direct een berichtje terug kan typen. Om te kunnen chatten is een speciaal chatprogramma nodig. Chatten kan op websites, in spelletjes (zoals Wordfeud) maar ook bijvoorbeeld via WhatsApp.
Berichtenapps zijn besloten kanalen die zijn gekoppeld aan telefoonnummers, waarin individuen of kleine groepen berichten uitwisselen via het internet. De uitwisseling gebeurt via applicaties op smartphones, hoewel sommige berichtenapps op een desktop te gebruiken zijn.
Chatten (van het Engelse to chat: kletsen, praten) is het via internet voeren van een gesprek door het over en weer typen van tekst tussen twee of meer gebruikers van computers. Eventueel kunnen de gesprekspartners ook gewoon praten, en/of elkaar zien (videochat).
Waar je met live chat communicatie via jouw voorkeurskanaal mogelijk maakt voor klanten, geef je met WhatsApp de teugels aan de klant. Zij kunnen jou via hun eigen voorkeurskanaal benaderen. Klanten maken dagelijks gebruik van WhatsApp en weten daarom ook precies hoe het werkt.
Gebruik Google Chat om berichten te sturen en samen te werken met iedereen met wie u werkt. U kunt Chat gebruiken voor het volgende: Rechtstreeks met mensen of in kleine groepsberichten praten.
Als u berichten en bijlagen stuurt, waaronder foto's, video's of audio in Chat, wordt uw content beveiligd opgeslagen in onze geavanceerde datacenters. Gegevens worden zowel in-transit als at-rest versleuteld. Als u offline toegang instelt voor deze bestanden, slaan we deze gegevens op uw apparaat op.
Waar 'Chat' verschilt van andere mobiele chat-applicaties is dat het gebruikmaakt van zogeheten Rich Communication Services (rcs), een systeem dat al in ontwikkeling is sinds 2007 met als doel de sms te vervangen door een meer moderne versie die meer mogelijkheden biedt dan tekst en de occasionele smiley.
Het is bij de chat mogelijk een (anoniem) account aan te maken. Je kunt hiermee gesprekken teruglezen en doorgaan op je laatste gesprek met een chatmedewerker. Ook wordt er informatie opgeslagen in je profiel. Als je een (anoniem) account hebt aangemaakt moet je een wachtwoord instellen.
Loyaliteitsprogramma's voor koffiebars. Jaren geleden bleek dat de Starbucks-app gevoelige informatie, zoals uw wachtwoord en e-mail, opsloeg via HTTP in plaats van HTTPS. ...
Signal: welke berichtenapp is het veiligst? Van de twee diensten WhatsApp en Signal wint Signal het ruimschoots als veiligste berichtendienst. Beide gebruiken end-to-end encryptie van berichten, maar Signal biedt meer privacy voor metadata en deelt geen gegevens met derden.
Is WhatsApp veilig voor videobellen? Ja, de videogesprekken die je op WhatsApp voert worden ook met end-to-end-encryptie beveiligd en zijn alleen voor de deelnemende partijen toegankelijk. Niemand, inclusief WhatsApp zelf, heeft toegang tot de inhoud van je communicatie.