Wat zijn luierbroekjes? Luierbroekjes zijn luiers zonder plakstrip. Je trekt een luierbroekje aan bij je baby via de voetjes, net als een onderbroekje, en trekt hem dan omhoog. Zo kan je je baby verschonen terwijl hij staat.
De bovenlaag, die in contact komt met de babyhuid, bevat polypropyleenvezels zodat het zacht en comfortabel aanvoelt voor baby. -Buitenlaag: dit is de buitenkant van het luierbroekje. Deze zorgt ervoor dat het vocht niet doorsijpelt naar het bedje of de kleertjes.
Wat is de voorkant van een Tena luier ? : De kant waar geen plakkers aan vast zitten en waar het Tena logo staat + De absorptie sterkte (Het aantal druppels) + Maat (XS, S, M, L) + Urine indicator (aan de voorkant is deze hoger) staan.
Je veegt dan namelijk in één beweging omhoog. Ligt je kind en moet je de beentjes optillen om te verschonen, dan verspreidt de smurrie zich veel makkelijker. Bovendien kun je de luierbroekjes eenvoudig aan de zijkanten openscheuren en wegtrekken, waardoor er geen poep op de beentjes of het ruggetje komt.
Verschonen als het echt nodig is
Verschoon 's nachts alleen als het echt nodig is. Heeft je baby een kwetsbare huid en luieruitslag, dan is dat wel een reden om ook 's nachts een schone luier te geven. In de warme zomermaanden hebben baby's sneller geïrriteerde billetjes. Ook dan is vaker verschonen fijn.
Controleer of de luier niet te strak zit. Dit kan je zien door te kijken of je wijsvinger ongeveer er tussen past als speling. De luier is verschoond en de nieuwe luier zit goed. Tijd om de kleren weer aan te doen!
Een oefenbroekje is erg praktisch voor kleine ongelukjes als kindjes zindelijk worden. De oefenbroekjes zijn dunner dan gewone wasbare luiers. Het broekje kan worden gebruikt als een gewone onderbroek. Gaat makkelijk aan en uit, ideaal tijdens de vele bezoekjes aan het toilet of het potje.
De allerbeste vonden wij de Pampers Baby Dry pants luierbroekjes. Ze zijn zacht, absorberen goed en je kindje kan ze zelf aan- en uittrekken. Deze broekjes zijn handig als je baby leert kruipen en lopen, omdat ze lekker meebewegen en toch nergens knellen.
Baby-Dry™ Night Pants lijn
De Pampers® Baby-Dry™ Night Pants zijn beschikbaar in maat 4,5 en 6 en bieden extra bescherming gedurende de hele nacht dankzij de sterker absorberende kern. Luierbroekjes kan je al vanaf 8 maanden gebruiken, ze zorgen ook voor een betere mentale en fysieke ontwikkeling van je kindje.
Controleer de luier van je baby om de 2 tot 3 uur. Het is niet altijd nodig om de luier te verschonen zodra je baby geplast heeft. Pasgeborenen plassen wel ieder uur. Alert zijn op het verschonen van luiers kan uitslag voorkomen.
Hoe vaak moet je een luier verschonen? Omdat een pasgeboren baby vaak kleine beetjes plast, controleer je de luier best om de 2 à 3 uur. En na elke voeding, want dan worden de darmen geprikkeld. Hoe sneller je de volle pamper ontdekt, hoe minder kans op huidirritaties.
De juiste maat voorkomt ook een lekkende luier wanneer je kindje het liefst op de rug slaapt. Tip: controleer ook of het rompertje niet te strak zit. Luiers zwellen namelijk op door het vocht dat ze opnemen. Een volle luier kan in de romper gaan knellen en dat zorgt voor lekkage.
Achter een afschermende geperforeerde plastieklaag en een laag samengeperste cellulose zit het actieve bestanddeel van de pamper: ongeveer zes gram superabsorberend polymeer. Superabsorberende stoffen zijn materialen die, ook tegen de druk in, veel vocht kunnen opnemen (via osmose) en vasthouden.
-Urine-indicator (alleen bij Premium Protection™ luiers): Zóóóóó handig! De strip verandert van kleur zodat je weet wanneer het tijd is om je baby te verschonen. De gele strip reageert op pH variaties waardoor hij blauw wordt zodra hij in contact komt met urine.
De populairste luiers, Pampers, zijn dan ook de duurste. Daarbinnen zijn ook verschillende lijnen met een prijsverschil, zoals Active Fit dat 4 cent minder kost dan Premium Protection. Maar ook als je voor een duurzame oplossing kiest, zoals Tidoo of Naty, betaal je een stuk meer.
Een kleine luier kan ongeveer drie glazen water opnemen. Een grotere luier kan wel meer dan zes glazen opnemen, dat is ongeveer 1,5 liter! In de luier zitten watten en korrels. Allebei kunnen ze water opnemen.
Gemiddeld verbruikt een baby in het eerste levensjaar zeven luiers per dag. Dat is een behoorlijk aantal, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je altijd voldoende luiers op voorraad hebt. Wanneer je dit aantal per dag doorrekend naar een aantal luiers per jaar, dan kom je uit op een aantal van 2555 stuks!
Bij angst voor poepen kunt u structuur bieden door na ieder eetmoment het kind minimaal vijf minuten op de wc te laten zitten. Op deze manier wordt het normaal. Als uw kind wel aangeeft dat het moet poepen maar het niet durft op de wc kunt u afspreken dat het dan tijdelijk een luier om mag tijdens het poepen.
Hoe vaak je een luier moet verschonen verschilt per baby. Ook hangt het af van hoe oud je baby is. Een pasgeborenen moet gemiddeld tussen de 8 en 10 keer op een dag verschoond worden. Daarintegen moet een wat oudere baby ongeveer 4 tot 6 keer per dag verschoond worden.
Een baby wassen na de geboorte hoeft niet elke dag in een babybadje. Twee of drie keer per week is voldoende als je het luiergebied goed schoonhoudt en zijn/haar handen regelmatig schoonmaakt. Doe je baby in bad vóór etenstijd. Te snel na het eten zal hij/zij misschien moeten overgeven.
Het kan ook zijn dat je kindje op dat moment erg moe is en niet verschoond wilt worden. Een baby kan ook last hebben van de kou op zijn billetjes wat onprettig kan voelen. Maar er is geen duidelijke eenduidige oorzaak waarom je kindje een hekel heeft aan luier verschonen.