Een ijscowagen of ijsco-kar is een kar waaruit ijs verkocht wordt door een ijsverkoper of ijscoman. De wagen is vaak voorzien van een bel of ander herkenbaar geluid om de clientèle van zijn aanwezigheid kennis te geven.
Edwin: "Tussen de 30.000 en 40.000 euro bruto per jaar.
Bekijk bij jouw gemeente, of de gemeenten waar je je ijs wilt verkopen hoeveel een Standplaatsvergunning kost. Met die vergunning krijg je toestemming om op een plek te staan en te verkopen. Naast een Standplaatsvergunning heb je ook een vergunning nodig om voedsel te mogen verkopen.
Financiering. Er zijn verschillende manieren om aan financiering te komen. Het starten van een eigen ijssalon kost al snel honderdduizend euro of meer. Het is soms mogelijk bij de bank een lening te krijgen, maar de banken zijn wel kritischer geworden als het gaat om kredietverstrekking richting het mkb.
Authentieke ijskar: €295,00 per 7 dagen of €495,00 per maand. - Inclusief uitleg. - Exclusief transport, schepijs, schoonmaak en BTW. Het is ook mogelijk de ijskarren leeg te huren en te voorzien van uw eigen ijs, hierbij bedraagt de meerprijs €29,00 per ijskar.
Zet het ijs terug in de vriezer tot je het wilt gebruiken. Is het ijstijd? Steek dan ijsstokjes (of lepeltjes) in de ijsblokken. Strooi er wat marshmallows, sprinkles of fruit overheen en trek het ijsblok voorzichtig uit de bak.
De huurprijs hangt af van het model en de uitvoering en varieert van € 60,- tot € 236,-.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.
Gelukkig staat niet alles stil in de winter. Rond Kerst verkoopt IJssalon Bemer 150 à 200 ijstaarten. Daarnaast bakt hij in de winter oliebollen. De knijper om de juiste maat oliebollen te scheppen had de ijsbereider al in huis: de ijsknijper.
Met 1 bolletje van 50 gram krijg je ongeveer 60 kcal binnen. 2 bolletjes is een weekkeuze. Yoghurtijs: 1 bolletje is een dagkeuze en bevat ongeveer 70 kcal.
Daarmee mag u eten en drinken verkopen, zoals hotdogs of ijs. Bloemen mogen ook. Mondkapjes, alcohol of lachgas mogen niet. U mag op straat of in een park verkopen.
- Het is verboden om tijdens het venten alcohol en/of sigaretten te verstrekken. - De venter mag van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 19.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur venten. - De venter mag niet langer dan tien minuten achtereenvolgend stil staan op een locatie.
Met een standplaatsvergunning kun je met je foodtruck op een openbare weg of standplaats staan en je producten verkopen. Afhankelijk van wat je verkoopt krijg je te maken met de regels van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Denk aan hygiëne en voedselveiligheid. Hiervoor geldt de hygiënecode voor de horeca (HACCP).
Wie in Nederland een bolletje schepijs bestelt, betaalt gemiddeld 1,47 euro per bol. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen en het aantal ijssalons in de tien grootste Nederlandse steden. De duurste stad om een bolletje schepijs te bestellen is Amsterdam, waar een bol gemiddeld 1,81 euro kost.
Flexibel (beschikbaar in de weekenden, avonden en op feestdagen). Goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent minimaal 15 jaar oud. Beschikbaar van maart tot oktober.
Hoe word je een IJscoman? Voor de IJscoman is er geen specifieke opleiding. De IJscoman moet kennis van ondernemen hebben en beschikken over een goede portie doorzettingsvermogen.
Doe dit voordat je begint met het versieren van je ijshoorntje en zet het hoorntje voor het versieren weer even in de koelkast. 1-2 weken te bewaren in een gesloten verpakking.
Fruitijsjes. Een gezonde én lekkere traktatie die het altijd goed doet, vooral op een warme dag. Koop losse ijshoorntjes en vul ze met heerlijk zomers fruit, zoals aardbeien, meloen en druiven.
Slechts twintig procent van de ondernemers kan er van leven. Om te beginnen moeten foodtruckeigenaren betalen voor hun plek op het terrein, voor elektriciteit, gas, afval, water, het kassasysteem en een eventuele slaapplek op de camping, schrijft nrc.
De gemiddelde omzet van foodtrucks liggen rond de 80.000 euro. Sommige ondernemers hebben meerdere foodtrucks en daar zitten uitschieters van 500.000 euro tussen.
Zorg voor de juiste vergunningen
in. Voorbeelden van zo'n vergunning zijn: Standplaatsvergunning – Wanneer je producten verkoopt vanuit een kraam of wagen, heb je een standplaatsvergunning nodig. Deze kost gemiddeld € 28 en is maximaal vijf jaar geldig.