De inhoud van uw digitale kluis is onbereikbaar en onleesbaar voor onbevoegden. Uw kluis staat in een besloten, beschermde online omgeving, alleen toegankelijk via uw inloggegevens. Uw documenten en dataverkeer zijn beveiligd met een McAfee Secure-schild en complexe encryptie.
Veilige opslag: al uw gevoelige informatie is goed beveiligd opgeslagen. Sterke wachtwoorden: omdat u wachtwoorden kunt opslaan in uw online kluis en ze dus niet hoeft te kunnen onthouden, kunt u sterke, unieke wachtwoorden gebruiken. Tijdsbesparing: handmatig aanmelden bij uw accounts is verleden tijd.
Als je Google Wachtwoordmanager gebruikt, worden wachtwoorden opgeslagen in je Google-account. Je kunt Google Wachtwoordmanager gebruiken voor het volgende: Sterke, unieke wachtwoorden maken en opslaan die je niet hoeft te onthouden. Al je opgeslagen wachtwoorden beschermen met ingebouwde beveiliging.
Bitwarden Free biedt onbeperkte wachtwoord opslag en dekt een onbeperkt aantal apparaten. Avira Password Manager is de enige andere 100% gratis wachtwoordbeheerder op deze lijst die dat ook doet (Met LastPass kun je ook onbeperkt wachtwoorden opslaan, maar alleen op mobiele of desktop-apparaten).
Zo werkt KeePass
Je moet KeePass simpelweg als exe-bestand downloaden. Vervolgens moet je een KeePass-databasebestand aanmaken, de versleutelde kluis waarin je wachtwoorden staan. Die sla je ergens op je harde schijf op en vanaf dat moment kun je met het bestand doen wat je wilt.
Een wachtwoordkluis houdt al je accounts en wachtwoorden veilig bij. De wachtwoordkluis zelf beveilig je met een sterk wachtwoord. Je moet dus nog maar één sterk wachtwoord onthouden. De wachtwoordkluis helpt je om sterke wachtwoorden te maken.
Is 1Password de wachtwoordmanager die je nodig hebt in 2022? 1Password is zeer veilig, zeer gemakkelijk te gebruiken en bevat een groot aantal extra functies. Je krijgt een van de beste encryptiemethoden die er zijn (256-bit AES), een zero-knowledge beleid en twee-factor authenticatie.
KeePass (gratis)
KeePass is de veiligste optie van de vijf. Dat komt omdat de software volledig opensource is, waardoor veel onafhankelijke beveiligingsonderzoeker de code onderzoeken en waar nodig verbeteren.
1Password neemt je heel erg mee in hoe je het moet gebruiken en er zijn veel gebruiksaanwijzingen online te vinden.” Deze wachtwoordmanager kost wel geld, namelijk ongeveer 3 euro per maand.
Controleer zo of uw accountgegevens gelekt zijn: Ga naar de site haveibeenpwned.com. Klik op Email or phone (international format). Vul uw mailadres in.
Wachtwoorden zijn niet veilig wanneer ze onbeschermd op de computer staan. En natuurlijk ook niet als ze op een briefje naast de computer liggen. Wachtwoorden zelf onthouden is het allerveiligst.
KeePass is niet de meest uitgebreide wachtwoordmanager en ook niet de meest gebruiksvriendelijke. Maar het is wel een wachtwoordmanager die helemaal gratis (en open source) is. Ook is het een programma dat de wachtwoorden in een bestand op de eigen pc opslaat, dus niet op internet.
Wat weten we over de beveiliging van Firefox Lockwise? Firefox prijst zich graag aan als een privacyvriendelijk alternatief voor andere browsers, maar over de veiligheid van Lockwise zegt Mozilla niet veel. Er is bijvoorbeeld geen whitepaper dat de beveiliging uiteenzet, en er zijn geen audits gedaan op Lockwise.
Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en spaties. Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01. Verzin geen wachtwoord dat erg lijkt op één van jouw andere wachtwoorden.
Het gebruiken van een wachtwoordmanager is veel veiliger dan wanneer je je wachtwoorden bijvoorbeeld opschrijft of in een tekstbestandje op je computer verzamelt. Wachtwoordmanagers maken namelijk gebruik van geavanceerde encryptie om jouw data te beveiligen.
Bitwarden slaat al je logins op in een versleutelde kluis die synchroniseert tussen al je apparaten. Omdat het volledig versleuteld is voor het zelfs maar het internet opgaat, heb alleen jij toegang tot je data. Zelfs het bitwarden-team kan het niet lezen, al zouden we dat willen.
Je kunt voor altijd gebruik maken van de gratis versie van Dashlane. Waarmee je tot 50 wachtwoorden kunt beheren op één apparaat. Of je kiest voor de premium versie, die je al voor € 3,33 per maand kunt aanschaffen. Waarmee je toegang hebt tot de volledige functionaliteit van De app.
Hoe zit het met de veiligheid van de extensie zelf? Google ontvangt jouw wachtwoorden en gebruikersnamen niet. Er wordt een zogenoemde 'hash' van berekend, een soort versleuteling die maar één kant op werkt. De naar Google verstuurde hash wordt vergeleken met de lijst met wachtwoorden, die ook gehasht zijn.
1Password is terecht een van de populairste wachtwoord-apps. Het programma is verkrijgbaar op alle platformen en valt op vanwege zijn compleetheid. Naast alle standaardfuncties – zoals het onthouden, voorstellen en synchroniseren van wachtwoorden – zit de app boordevol handige extra mogelijkheden.
1Password is een van de bekendste apps voor iPhone, iPad en Mac. Met 1Password kun je veilige wachtwoorden beheren, maar ook gegevens van creditcards en inloggegevens opslaan. Het handige daarbij is dat alle data onderling gesynchroniseerd wordt, zodat je altijd belangrijke wachtwoorden bij de hand hebt.
Uw kluis staat in een besloten, beschermde online omgeving, alleen toegankelijk via uw inloggegevens. Uw documenten en dataverkeer zijn beveiligd met een McAfee Secure-schild en complexe encryptie. Van uw kluis worden elke dag meerdere back-ups gemaakt.
Dashlane vult al uw wachtwoorden, betalingen en persoonlijke gegevens in waar u ze nodig hebt, overal op het web en op elk apparaat. Zo kunt u meteen aan de slag. Zonder obstakels. Zonder oponthoud.