De drone gaat op zoek naar je afstandsbediening. Dit zie je aan de knipperende lampjes op de voorpoten van de drone. Je hoort piepjes, wanneer de piepjes stoppen is de drone aan de afstandsbediening gekoppeld. De lampjes op de afstandsbediening en op je drone zijn groen.
FLIGHT CONTROLLER & MOTOR CONTROLLER (ESC's)
Dit zijn onderanderen de input van de piloot, locatie via GPS, luchtdruk en de belangrijkste, de gegevens van de gyroscopen. Al deze gegevens worden met een snelheid van 400 keer per seconden door de motor controllers vertaald naar snelheden die de motors moeten draaien.
Wel gebruikt de politie een app waarin ze alle drone regels kunnen doornemen. Ook staan hier alle no-fly zones op (gebieden waar je niet mag vliegen met een drone). Op die manier kunnen ze op het moment zelf controleren of de persoon in overtreding is of niet.
Zoals we weten kun je de drone besturen via, pitch, roll, yaw en roll. Deze functie zijn altijd aan elkaar gelijk zolang je de drone van je af hebt vliegen (dus camera van je af gericht). Ga je de drone draaien (dus staat de camera van de drone jouw richting op) worden bijna alle functie omgedraaid (roll, yaw en roll).
Roll: Door de joystick in de roll richting te bewegen vliegt de drone naar links of naar rechts. Yaw: Door de joystick in de yaw richting te bewegen vliegt de drone om zijn eigen as met de klok mee of tegen de klok in. Throttle: Door de joystick in de thorttle richting te bewegen kan de drone stijgen of dalen.
Je mag alleen geen foto's maken van militaire objecten of aangewezen gebouwen. Ook heb je met de privacywetgeving te maken. Je mag alleen filmen en fotograferen waar je normaal ook mag komen en met een normale camera mag fotograferen. Dus niet in tuinen of op afgesloten terreinen.
Voor drones die minder dan 250 gram wegen bij het opstijgen, gelden de algemene regels tijdens het vliegen. Maar de piloot: hoeft zich alleen te registreren bij de RDW als de drone een camera heeft; hoeft geen kennistest te doen bij een vliegschool of een vliegbewijs te hebben.
Nee, je hebt geen Wifi nodig om met een drone te vliegen.
Drones die wel met WiFi worden verbonden, beschikken over een eigen ingebouwde WiFi. Dit betekent dat je je eigen WiFi van thuis niet nodig hebt.
Nee, een drone mag niet zomaar boven je tuin vliegen. Het wordt gezien als een ernstige inbreuk op het eigendomsrecht en de privacy van een ander. Het is echter wel toegestaan om met een drone boven aaneengesloten bebouwing te vliegen. Drones hebben vrijwel altijd een camera en kunnen laag over je tuin heenvliegen.
Een drone wordt bestuurd m.b.v. een afstandsbediening. Sommige drones kennen een auto-pilot functie waarbij een vooraf geprogrammeerde route kan worden gevlogen zonder manuele interruptie. Als Nederlanders de drone hadden uitgevonden hadden ze hem waarschijnlijk geen “drone” maar “dar” genoemd.
IMU staat voor Inertial Measurement Unit. Dit is een elektronisch component wat er simpel gezegd voor zorgt dat de drone recht blijft vliegen. Elk toestel heeft een IMU aan boord.
Een drone kan meegenomen worden in de ruimbagage of handbagage, zolang deze voldoet aan de standaard bagageregels. Als de batterij minder dan 100Wh is en de drone en batterij zijn ingepakt volgens de regels is er geen aanvraag nodig. Als de batterij meer dan 100Wh is, is er wel een aanvraag nodig.
Een GPS zorgt ervoor dat de drone een stilstaande camera in de lucht wordt. De camera van de drone is vaak belangrijk bij drones met een GPS. De camera wordt dan gebruikt voor luchtfotografie of inspecties vanuit de lucht. Het is hierbij belangrijk dat de drone stabiel in de lucht vliegt.
Een drone kan ongeveer tussen de 15 en 35 minuten vliegen. Dit geldt voor hobbydrones die worden verkocht aan het grote publiek. Dit zijn veruit de populairste drones in de wereld. Ik heb het dus niet over speelgoeddrones of militaire drones, deze vliegtijden lopen veel verder uiteen.
Algemene regels voor drones
Heb je een drone met camera dan moet je je drone registreren. Is je drone zwaarder dan 250 gram dan moet je minimaal een online cursus volgen. Je mag niet hoger vliegen dan 120 meter. Je moet de drone altijd in het zicht houden.
De kosten van de drone opleiding en het examen zijn 99 euro. Bent u reeds in het bezit van het Basiscertificaat A1-A3 en bent u alleen geïnteresseerd in het Aanvullende certificaat A2? Dan kunt u ervoor kiezen om het Aanvullende certificaat A2 los te bestellen en zo uw EU Dronebewijs compleet te maken.
Camera drones, de allergrootste groep, zit tussen de 250 en 2000 euro in (plaatje bovenaan het artikel). Je kunt pas echt goede camerakwaliteit verwachten vanaf ongeveer 400 euro. Professionele dronepiloten gebruiken drones van minimaal 1500 euro.
Als je batterij niet kan opladen of je ziet dat hij kapot is, dan moet je een nieuwe bestellen. Drone batterijen kun je gewoon los bestellen. Kortom: een drone wil niet opstijgen als hij geen energiebron heeft. Het kan ook zijn dat je de batterij zo lang niet meer hebt gebruikt, dat hij volledig is ontladen.
U vraagt een exploitantnummer aan bij de RDW. Dit exploitantnummer brengt u zichtbaar aan op uw drone(s). Dit mag een plaatje of een sticker zijn. Als het kan, zet u dit ook digitaal in de software van uw drone.
Een drone mag maximaal 120 meter hoog boven de grond of een object op de grond vliegen. De regels voor het vliegen met een drone zijn voortdurend aan wijzigingen onderhevig. Dat komt mede doordat de regels internationaal worden vastgelegd.
Het is lastig om vanaf de grond in het donker te zien of het een drone is of niet. Drones die in het donker vliegen hebben al voor een hoop meldingen van buitenaards leven gezorgd. De lichten van drones zijn vaak wit, rood of groen. Ze beschikken meestal over 2 van deze 3 kleuren.
Door zijn camera valt deze drone NIET onder speelgoed drone.