Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poeder. Wanneer je deze aanbrengt ontstaat er een vloeibaar bolletje waarmee je een nieuwe nagel creëert op je eigen nagel. Het fijne van acrylnagels is dat ze je nagels langer laten lijken en dat je je nagels de vorm kunt geven die jij in gedachten hebt.
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gelnagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars.
Acrylnagels: wat is het? Acrylnagels zijn kunstnagels die bestaan uit, je raadt het al, acryl. Zo'n bolletje vloeibaar acryl wordt in de salon over je eigen nagel aangebracht en geboetseerd in de vorm waarin jij de nagel wil hebben. Je kunt middels acrylnagels je nagels verlengen, maar dus ook een andere vorm geven.
Knip kunstnagels nooit, ze kunnen dan barsten! Behalve dat dit erg pijnlijk kan zijn, is dat ook heel slecht voor uw natuurlijke nagels. De enige verantwoorde manier om kunstnagels korter te maken is vijlen. Trek Acrylnagels, Gelnagels of Gellak nooit van uw nagels af.
Na het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels blijven ze gemiddeld tussen de 3-4 weken mooi zitten. Ze zijn dan in balans, goed opgebouwd en sterk. Je eigen natuurlijke nagel blijft groeien onder de kunstnagel. Tussen de 3-4 weken ontstaat er uitgroei bij de nagelriem.
Nee acrylnagels zijn niet schadelijk voor jou of voor je nagels. Het schadelijke is als ze niet goed gezet worden. Dit kan komen door onprofessioneel handelen en onvoldoende scholing van de nagelstyliste.
Als het gaat om het verwijderen van acrylnagels, is aceton je beste redder. Deze sterke, op vloeistof gebaseerde chemische stof lost de acrylnagels op en helpt je ze gemakkelijk te verwijderen.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
Je kunt niet zeggen dat acryl beter is dan gel of andersom ,het heeft voornamelijk met voorkeur van de nagelstylist te maken. Gel is flexibeler waardoor de nagel makkelijker meebuigt en dus minder snel breekt. Acryl is daarin tegen veel harder en sterker.
Niet iedereen wil lange kunstnagels! Wanneer u van uzelf al wat langere nagels hebt die toch snel scheuren of breken, kunt u ervoor kiezen om een versteviging te nemen. Er wordt dan een dun laagje acryl of gel op de eigen nagel aangebracht. Dit wordt ook wel een Overlay genoemd.
De meeste nagelbijters schamen zich diep voor hun nagels. Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
Mag je zwemmen met acrylnagels? Je mag gerust zwemmen met acrylnagels, dit kan absoluut geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kunstnagels beginnen te verkleuren door langdurig contact met chloor die in het water aanwezig is.
Je zult merken dat acryl of gel beter hecht op oud product (acryl of gel) dan op de natuurlijke nagel. Dit komt omdat de natuurlijke nagel van nature een olie achtige laag bevat. Op een vettige nagel heb je dus geen goede hechting. Ontvet de nagel daarom goed.
Wanneer je gelnagels of acrylnagels neemt, moet je er na 3 à 4 weken toch echt aan geloven: je kunstnagels groeien mee met je natuurlijke nagels en er ontstaat uitgroei.
Als je ze liever vijlt, begin dan met vijlen vanaf de zijkanten van de nagel naar het midden toe. Acrylnagels zijn vrij hard, dus je kunt een grove (ongeveer korrel 100) of medium (korrel 180 – 200) vijl gebruiken en kies voor een kartonnen of een metalen vijl om je nagels sneller in te korten.
Acryl breng je aan en in model met een penseel. Doop je penseel in de Urban Nails Acrylic Liquid en pak er vervolgens een bolletje Urban Nails Cover Pink Acryl Poeder mee op. Breng de acryl aan tot de zijwallen en maak de gewenste verlenging van de natuurlijke nagel. Zorg dat de acryl mooi aansluit.
Acrylnagels kun je net als de natuurlijke nagels gewoon lakken met nagellak zoals je gewend bent, sterker nog, op de kunstnagels blijft de nagellak zelfs beter zitten dan op de natuurlijke nagel.
Gemiddeld is de acrylnagel prijs per behandeling tussen de €45 – €65 euro. Als je ervoor kiest om bij een ervaren nagelstyliste je acrylnagels te laten zetten, hangt er een anders prijs aan dan dat je het bij een minder ervaren styliste laat zetten, wat logisch is.
Een babyboom nagel is een natuurlijk uitziende nagel. Deze nagel lijkt op een french manicure nagel, maar dan zonder scherpe witte rand. Er wordt met 2 kleuren lichtroze en wit gewerkt. De witte kleur komt op de vrije rand en wordt uitgevaagd naar het nagelbed toe.
Kun je gel en acryl ook combineren zodat je de positieve dingen van gel (het makkelijker aanbrengen omdat de gel zich makkelijk verpreid) en van acryl (harder, waardoor hij minder snel breekt). Dus dat je het acryl bijvoorbeeld door de gel mengt voor je het aanbrengt.