Veel powerbanks hebben handige ledlampjes.Deze lampjes geven aan wanneer de powerbank vol is. Ook geven deze lampjes tijdens of na het laden van een apparaat aan hoe vol deze nog is.
Wanneer alle lampjes branden is de batterij helemaal vol. Het kijken naar de lampjes is ook de manier om te zien hoe hoog het batterijpercentage van de powerbank is, dus hoelang deze nog gebruikt kan worden voordat deze opnieuw moet worden opgeladen. Wanneer de powerbank is opgeladen, is deze klaar voor gebruik.
Het kan tot 2+ uur duren om de powerbank van leeg naar vol te laden, afhankelijk van de vermogen van de powerbank en het type oplader.
Als het ledlampje tijdens het opladen van de powerbank snel knippert, kan dit erop wijzen dat er warmteontwikkeling of diepe ontlading in de batterij heeft plaatsgevonden.
Over het algemeen duurt het redelijk lang voor een powerbank volledig opgeladen is. Dit komt, doordat een powerbank over een hoge batterijcapaciteit beschikt. Hoe snel een powerbank opgeladen wordt, ligt aan de output van een adapter. De meeste adapters van telefoons hebben een output van ongeveer 1A.
Als een apparaat een volle accu heeft en dan toch blijft laden, is er een kleine kans op oververhitting en dus op brand. Daarom is het 's nachts opladen van bijvoorbeeld je smartphone niet verstandig. Je kunt het apparaat beter opladen terwijl je een oogje in het zeil houdt.
10.000 mAh: 1 tot 2 keer je smartphone opladen
Met een 10.000 mAh powerbank (werkelijke capaciteit: 6.660 mAh) laad je de meeste nieuwe smartphones ongeveer 1,5 keer op. De grootte van een smartphonebatterij verschilt wel per toestel.
Je laadt de powerbank op via het stopcontact, met dezelfde lader als je smartphone. Uiteraard kunt je de powerbank ook aan een USB-poort van de computer aansluiten om hem op te laden. Meestal zit er een micro-USB-ingang op de externe batterij die je gebruikt om de batterij op te laden.
Vermenigvuldig de Capaciteit van de Powerbank of Powerstation met 0.85 en deel vervolgens het resultaat door de Batterijcapaciteit van je apparaat. Dit zal je het geschatte aantal keren geven dat je jouw apparaat kunt opladen met de Powerbank of Powerstation.
Heb je plannen om een dagje op pad te gaan? Vergeet dan niet je powerbank de avond van tevoren op te laden. Deze moet natuurlijk ook ergens zijn power vandaan halen. Als je een powerbank gaat kopen met een grote capaciteit, zal het wel even duren voordat deze helemaal is opgeladen.
De powerbank van de Action is door de Consumentenbond niet als beste getest, maar wordt gezien als de beste koop. Het gaat hierbij om de Pulse Draagbare oplader van de action. Dit is de powerbank met 4400 mAh. Dit betekent dat powerbank action best getest niet klopt als beste oplader, maar als beste koop.
Je laadt een powerbank op in het stopcontact. Dit doe je met dezelfde lader als die van je smartphone. De kabel waarmee je de powerbank oplaadt, wordt bij de powerbank geleverd. Dit is vaak een USB naar micro USB aansluiting.
Met deze powerbank zit je nooit meer met een leeg toestel. Deze powerbank beschikt over een capaciteit van 20.000mAh en maakt het mogelijk jouw toestel tot wel 10 keer volledig op te laden. Daarnaast kunnen er 2 apparaten … Powerbank 20.000mAh - Tot wel 7 keer telefoon opladen!
Met een powerbank van minimaal 20.000 mAh kun je een groot aantal apparaten (tegelijk) opladen zoals smartphones, tablets, laptops, mp3-spelers en digitale camera's. Als je met jouw tentje echt midden in de natuur zit, is het vaak niet eens mogelijk om je powerbank op te laden.
Met een powerbank van 5000 mAh zou je ongeveer twee keer je telefoon kunnen opladen. Voordat je een powerbank aanschaft is het goed je eerst te bedenken hoe vaak je hem wilt gebruiken en wat je ermee op wilt laden.
Wanneer je de powerbank langere tijd niet gebruikt, moet je deze altijd bewaren met ongeveer 50-70% van de batterij geladen in een koele, droge omgeving om de batterij en zijn prestaties te beschermen.
Een volledige laadbeurt (als de batterij helemaal leeg is) kost aan stroom 12,41 Wh. Per jaar gebruikt het apparaat dan maximaal 12,41x365= 4,5 kWh. Doe dat maal de stroomprijs van 0,894 euro (prijspeil 25 oktober 2022), dan komen de kosten op 4,05 euro per jaar.
Het antwoord op die vraag is; JA!Met een waterdichte powerbank is het mogelijk om deze zonder problemen te gebruiken tijdens een fikse regenbui of in vochtige (subtropische) omgevingen.
Onze winnaar in deze categorie is de Samsung 20Ah Battery Pack, die vrij snel oplaadt en bovendien erg veelzijdig is, met flinke vermogens op USB-A- en -C-poorten.
Zo werkt powerbank snelladen
Een powerbank snellader is jouw reddende engel. Deze laad je smartphone veel sneller op dan een standaard oplader of powerbank. Met een 12 watt oplader laad je jouw smartphone op in 2 uur. Een 18 watt snellader klaart de klus in 1,5 uur.
Als er meer stroom van de batterij wordt gevraagd, zal de batterij dus ook sneller leeg zijn. Als je een powerbank van 5600 mAh aansluit op je telefoon van 1000mA, zal de powerbank dus na 5,6 uur volledig leeg zijn.
Het is een echte krachtpatser die met de snellaadfunctie jouw telefoon tot wel 50% oplaad in 30 minuten. Met een capaciteit van 20.000 mah kan je jouw apparaten tot wel 4-7 keer opladen. Het batterij display zal altijd nauwkeurig aangeven hoe vol de powerbank nog zit.
Met een 10.000 mAh powerbank laad je je smartphone ongeveer 2 keer op en past je powerbank meestal nog in je zak. Een groter 20.000 mAh model is handig voor een weekend kamperen met z'n tweeën, maar past waarschijnlijk niet meer in je zak. Je laadt jouw smartphone extra snel op met een powerbank met snelladen.
4. Laat je telefoon nooit de hele nacht opladen. Veel mensen stoppen voor het slapen hun telefoon in de lader, en halen hem er na het opstaan er weer uit. Hierdoor slijt de batterij snel, omdat je telefoon constant van 99% weer naar 100% gaat.