Zie je dat de stof van je broek rondom de rits uit elkaar gaat staan?Dan zit je broek te strak. Daarnaast kun je vaak al snel zien dat de broek rode strepen achterlaat bij de taille, ook dan kun je beter een maatje groter pakken. Als het nog niet te laat is en je bent nog in de winkel, ga dan ook even ergens zitten.
Krijg je de broek aan en gaat de rits dicht? Dan ben je al halverwege. Let er daarna goed op of de overslag van de rits netjes blijft zitten en niet openstaat. Dan zit je goed.
Yep, een spijkerbroek iets krapper kopen dan eigenlijk comfortabel is, is inderdaad de beste optie. Het is even een werkje om die jeans aan te krijgen en misschien zit 'ie niet zo heel lekker in het begin, maar dat is, hoe gek het ook klinkt, de bedoeling.
Het gaat als volgt: je neemt je broek van de hanger, knoopt hem dicht en neemt hem vast bij de taille. Je wikkelt de broek rond je nek en als de uiteinden bij elkaar komen, betekent dit dat de broek (perfect) past. Als er wat speling over blijft, dan is de pasvorm wat losser.
Kies dan voor een broek met een hoge taille. Een bootcut, flared, slim of straight model brengt je figuur in balans en laat je benen langer en slanker lijken. Vermijd jeansbroeken die los zitten aan je billen (zoals de boyfriend fit, bijvoorbeeld), want die bezorgen je net het omgekeerde effect.
Heb je een klein buikje of een dikke buik? Dan is een high waist jeans perfect om je buikje in te verstoppen. Door de hoge tailleband zijn vetrolletjes of een klein buikje vrijwel onzichtbaar. Heb je een dikkere buik dan zorgt de hoge taille band dat deze veel minder opvalt.
Door gericht te verhitten en op te rekken kan je je jeans precies op die plekken wijder maken, waar de spijkerbroek te strak zit. 3. Je vochtige jeans laten drogen terwijl je hem aan hebt: deze methode is de meest tijdrovende manier, maar leidt wel tot het beste resultaat.
Je mag bij het meten op het lichaam dan ook enkele cm naar boven afronden. Je draagt de broek immers niet super strak om de buik maar wilt toch graag wat bewegingsruimte. Vandaar dat de omtrek op de broek enkele cm groter is dan de omtrek gemeten op het lichaam.
Beperk de hoeveelheid elastaan tot 2%. Katoen is een vezel die heel zacht aanvoelt, polyester voelt iets minder comfortabel maar zorgt ervoor dat de broek strakker blijft zitten. De ideale samenstelling van een jeansbroek is dus: 92% katoen, 6% polyester en 2% elastaan.
Een supereenvoudige oplossing, want je hebt geen naaimachine nodig. Stap 1: Trek je broek aan. Stap 2: Pak een haarelastiekje en doe hem over de knoop van je broek. Stap 3: Rijg vervolgens het elastiekje door het gaatje en weer over de knoop.
De zijkanten van de spijkerbroek innemen. Doe de jeans binnenstebuiten en knijp de tailleband bij elkaar aan de zijkanten, tot het past. Draai je jeans binnenstebuiten en trek hem aan. Knijp in de tailleband aan beide zijden tot je de juiste pasvorm in de taille hebt verkregen.
Want je skinny jeans moeten niet alleen de juiste taillemaat hebben, maar ook de juiste lengte. De meeste modellen zijn er in twee lengtes. Lengte 32 is, zoals te verwachten, korter dan lengte 34. Zorg ervoor dat de stof zich niet ophoopt bij de enkel – dan is de broek te lang.
Jeans lopen altijd nog uit, dus als je een broek koopt die in de winkel perfect zit, dan zal het kledingstuk na een paar wasbeurten gaan lubberen. En dat wil je niet! Als je de knoop nét dicht kan krijgen, dan zit je goed (let wel op de stof, als het stijf is dan kun je 'm wel iets minder strak kopen).
De broekspijp moet eindigen op de wreef van je voet. Hoe hoog de wreef is hangt af van de hoogte van de hak die je draagt. Hoe hoger de hak hoe platter de ronding van je wreef wordt. Bij een platte schoen zal de broek dan ook korter moeten zijn dan bij een hak.
Als je op zeker wilt spelen, kun je het beste voor jeans van Levi's, Diesel of Lee gaan. Alle drie de merken zijn al sinds tientallen jaren op de markt en staan garant voor kwaliteit en tijdloos design. In de afgelopen jaren zijn vooral de vintage en tweedehands modellen van deze merken weer erg populair geworden.
Een jeansmaat wordt als volgt weergegeven: 34-32, 38-36 enz. Het eerste getal is de taillemaat in inches en het tweede getal is de lengtemaat in inches. Je kunt inchmaten omrekenen naar centimeters door iedere inch keer 2,54 te doen. Voorbeeld: een jeans met taillemaat 32 inch heeft een omtrek van 81 centimeter.
Hij of zij kan een extra stuk stof in je broek naaien om de tailleband wijder te maken. Bij verschillende winkels kun je speciale hulpmiddelen kopen voor het oprekken van de tailleband. Deze kunnen helpen om de tailleband op te rekken tot de juiste grootte. Spijkerbroeken kun je het gemakkelijkst oprekken.
Bepaal welk deel van de spijkerbroek je wilt oprekken.
Het gedeelte bij het zitvlak, de bovenbenen en de heupen zit doorgaans het vaakst strak, maar is ook het gedeelte dat het gemakkelijkst op te rekken is. Je kunt je spijkerbroek ook iets langer maken door deze in de lengte op te rekken.
Hoe duur het is om een broek te laten inkorten, hangt af van de stof waarvan hij is gemaakt en of er bijzonderheden in de broek verwerkt zijn. De prijs begint gemiddeld bij ongeveer acht euro. Een broek kun je professioneel – dat wil zeggen bij de kleermaker – al vanaf ongeveer acht euro laten inkorten.
Zwarte kleding kleedt af, wit maakt dikker
Het is algemeen bekend dat donkere kleding, in het bijzonder zwart, op het oog een afslankend effect heeft. Zwart kleedt af. Ook donkerblauw en andere donkere kleuren, kleden af. Lichte kleuren daarentegen accentueren je postuur en zijn dus meer geschikt voor magere mensen.
Ga op zoek naar t-shirts en blouses die wat qua lengte korter vallen. Langere tuniekjes of langere truien kunnen bij jou doorgaan als jurk, evt. gecombineerd met een legging of skinny broek. Blouses, jurken en t-shirts met 3/4 mouwen komen beter van pas als kleding met lange mouwen.