Wanneer iemand niet opneemt, dan gaat de telefoon een paar keer over en schakelt daarna over op voicemail. Wanneer iemand je wegdrukt gaat de telefoon een stuk minder over. Ben je echter geblokkeerd, dan zal de telefoon slechts één keer overgaan en daarna doorschakelen naar voicemail.
Wat krijg je precies te horen als een mobiele telefoonnummer niet meer in gebruik is? Als het nummer helemaal niet meer in gebruik is dan hoor je dit inderdaad. Als het nummer nog wel actief is (~6 maanden bij prepaid) maar niet in gebruik dan gaat het over of gaat ie naar voicemail.
Een gesprek weigeren
Als voicemail is ingeschakeld en u op Weigeren klikt, wordt de oproep direct omgeleid naar voicemail. Als u niet opneemt, maar niet op Weigeren klikt, wordt de oproep omgeleid naar voicemail zodra het bellen stopt.
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon. Let wel, als je direct de voicemail krijgt wil het niet altijd zeggen dat je geblokkeerd bent.
Deze toon betekent normaal gesproken dat het opgeroepen toestel in gesprek is, maar tegenwoordig hoor je hem ook als een gesprek geweigerd is (alleen mogelijk met een ISDN- of een gsm-toestel). In Nederland is de toonhoogte 425 Hz gedurende 500 ms met een onderbreking van eveneens 500 ms.
Beste antwoord door Ali
Kan het zijn dat je de 'niet storen'-functie hebt aanstaan op je toestel? Als de functie is ingeschakeld krijgen bellers bij de eerste keer te horen dat jij in gesprek bent. Bij een iPhone kan je dit uitzetten door bij instellingen en dan het maantje uitschakelen.
Dit houdt in dat je mobiele telefoon aanstaat, maar je afgesloten bent van het netwerk. Zodat je dus niet gestoord kan worden en zelf ook niet kan bellen.
Bel je contactpersoon terug met een anoniem nummer.
Als het gesprek doorverbindt zoals normaal (vijf of meer keer overgaan), dan heeft deze persoon jouw nummer geblokkeerd. Als de verbinding nog steeds na één keer of minder overgaan verbroken wordt en naar voicemail gaat, dan is de telefoon van deze persoon leeg.
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon. Let wel, als je direct de voicemail krijgt wil het niet altijd zeggen dat je geblokkeerd bent.
Als jij iemand hebt geblokkeerd op jouw telefoon dan kun je naar dat nummer wel gewoon sms'en. Je krijgt alleen geen bericht terug. Je kunt diegene eventueel nog bereiken door jouw nummerweergave uit te zetten en dan te bellen, dat wordt niet herkend door de blokkadelijst in de telefoon.
De nieuwe functie, die WhatsApp Call genoemd wordt, maakt het mogelijk om te bellen als er een actieve internetverbinding is, of dit nu mobiele data of WiFi betreft. Hierdoor kan er 'gratis' gebeld worden met contactpersonen op WhatsApp, los van de kosten die een databundel eventueel met zich meebrengt.
Vanaf versie 2.19.120 kan dit wel, dankzij de ondersteuning voor wisselgesprekken. Zodra je gebeld wordt als je al in een gesprek zit, zie je nu een knop om het huidige gesprek op te hangen en het nieuwe gesprek te beantwoorden. Zolang je dit niet doet, blijft de telefoon bij de beller gewoon over gaan.
Als iemand je belt via WhatsApp terwijl je al in een WhatsApp spraak- of videogesprek zit, ontvang je afhankelijk van het soort gesprek een melding. Je kunt dan kiezen om het gesprek te beantwoorden of te weigeren.
Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal berichtje. Je ziet het NL-Alert gelijk op het beginscherm van je mobiele telefoon. Om NL-Alert te ontvangen, moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan.
Standaard schakelt een telefoon na vijftien tot vijfentwintig seconden door. De doorschakeltijd (ook wel rinkeltijd genoemd) van de telefoon is soms bij de telecomaanbieder te verlengen tot maximaal dertig seconden.
Gelukkig is er via de instellingen van de niet storen-modus mogelijk om uitzonderingen te maken. Zo kan er bijvoorbeeld ingesteld worden dat er geen berichten ontvangen worden, maar wel telefoontjes van een contactpersoon dat je als favoriet hebt aangemerkt.
Het wordt gezien als een teken van zwakte. Wanneer een man jou blokkeert in zijn telefoon, dan kan hij het simpelweg niet verdragen om aan je te denken. Hij kan het niet verdragen om contact met je te hebben. In veel gevallen is dat, omdat hij sterke emoties krijgt door jou.
Tot slot: de geblokkeerde kan niet langer updates van je profielfoto op WhatsApp zien. Wanneer jij een nieuwe foto uploadt kunnen 'normale' contacten deze zien, maar je geblokkeerde niet. Hij of zij ziet nog steeds de profielfoto die je had toen je diegene blokkeerde.
Misschien heeft je ex wel besloten om je niet te blokkeren op de sociale media, omdat hij of zij van plan is om weer contact met je op te nemen. Dit kan zijn omdat je ex het graag nog eens met je wil proberen. Maar misschien is de reden hiervoor ook anders. Misschien wel je ex 'gewoon een goede vriendschap'.
WhatsApp blokkade omzeilen
Gelukkig is er een andere manier. Met een simpel trucje komt een sms bericht namelijk wél altijd aan. Schrijf simpelweg je bericht via deze site en stuur het anoniem met een afzender naar keuze. Door een sms niet namens je eigen mobiele nummer te sturen wordt het bericht gewoon bezorgd.
Wanneer u een telefoonnummer of contact blokkeert, kan deze u nog steeds bellen of een voicemail sturen, maar u ontvangt hiervan geen melding. Berichten die worden verzonden of ontvangen, worden niet afgeleverd. Het contact ontvangt ook geen melding dat het gesprek of bericht is geblokkeerd.
Geblokkeerd contact
Deze zal niet te zien krijgen dat je deze geblokkeerd hebt, maar kan dit wel uit een aantal zaken afleiden. De persoon kan je wel nog berichten sturen, alleen jij zal ze niet meer ontvangen. Hierdoor krijgt de persoon geen aflever-vinkjes te zien bij het verzonden bericht.
Als jij iemand hebt geblokkeerd op jouw telefoon dan kun je naar dat nummer wel gewoon sms'en. Je krijgt alleen geen bericht terug. Je kunt diegene eventueel nog bereiken door jouw nummerweergave uit te zetten en dan te bellen, dat wordt niet herkend door de blokkadelijst in de telefoon.
Het is beter om iemand in de wacht te zetten, door het in-de-wacht-zetten-knopje van de telefoon daarvoor te gebruiken. Zoek uit waar die zit. Het kan ook het mute-knopje zijn, daarmee zet je de microfoon van de hoorn uit. Daarmee voorkom je dat de beller je kan horen praten met een collega.
Als de VoLTE-registratie abnormaal is, kunt u geen oproepen ontvangen. Ga in dat geval als volgt te werk: Neem contact op met uw lokale provider om de VoLTE-functie voor uw simkaart te heractiveren en start uw telefoon vervolgens opnieuw.